Η μεγάλη κίνηση Μελισσανίδη με Τσούμπερ και το deal εκατομμυρίων για τον Αθανασιάδη

Ο Στίβεν Τσούμπερ θα παραμείνει στην ΑΕΚ σε μια ιδιαίτερα δαπανηρή μεταγραφή για το σύλλογο. Όμως η Ένωση προσδοκά να πάρει πίσω τα χρήματα από τον Γιώργο Αθανασιάδη.

Η μεγάλη κίνηση Μελισσανίδη με Τσούμπερ και το deal εκατομμυρίων για τον Αθανασιάδη
EUROKINISSI

Η απόφαση για την αγορά του Ελβετού Στίβεν Τσούμπερ, μετά και τη σχετική έγκριση από τον Ματίας Αλμέιδα, έβγαλε πολύ γρήγορα από τη μέση ένα θέμα που ήταν ομολογουμένως ανώφελο έως και κακό να διαιωνίζεται. Πρόκειται για μια ακριβή προσθήκη, καθώς σε βάθος τριετίας, συμπεριλαμβανομένων των αποδοχών του 30χρονου, θα έχει συνολικό κόστος 4,6 εκατ. ευρώ.

Υπάρχει ωστόσο τρόπος να πάρει πίσω η ΑΕΚ τα χρήματα αυτά, με πώληση δικού της ποδοσφαιριστή. Άλλωστε το ποσό το οποίο δαπάνησε για να αγοράσει τον Τσούμπερ, ήτοι 1,6 εκατ. ευρώ, προσδοκά ότι θα επιστραφεί στους λογαριασμούς της από την παραχώρηση του τερματοφύλακα Γιώργου Αθανασιάδη, ο οποίος της ανήκει έως το καλοκαίρι του 2023.

Για την πώληση του 28χρονου γκολκίπερ στην Ένωση αξιώνουν ποσό αντίστοιχο με αυτό που πρέπει να καταβάλλουν στην Άιντραχτ προκειμένου να ολοκληρωθεί το deal για την αγορά του Ελβετού, αν όχι και μεγαλύτερο καθώς το περασμένο καλοκαίρι, όταν η Σέριφ Τιρασπόλ ρώτησε το κόστος παραχώρησης του Αθανασιάδη, στην ΑΕΚ ζήτησαν περισσότερα από 1 εκατ. ευρώ! Τότε σε πολλούς η απαίτησε φάνηκε υπερβολική, όμως αυτή η αντιμετώπιση της κατάστασης αποδείχθηκε σοφή.

Η αποφυγή του ίδιου λάθους, όπως με τον Μπακασέτα

Στην Ένωση έπαθαν κι έμαθαν, έστω σε αυτήν την υπόθεση. Όταν το καλοκαίρι του 2019 "ξεπούλησαν" τον Τάσο Μπακασέτα στην Αλάνιασπορ, αντί μόλις 500.000 ευρώ δίχως καν να μεριμνήσουν έστω για ένα ικανοποιητικό ποσοστό μεταπώλησης, πραγματοποίησαν ένα από τα πιο τρανταχτά λάθη της δεκαετίας.

Σήμερα ο αρχηγός της Εθνικής έχει χρηματιστηριακή αξία 10 εκατ. ευρώ, όσα (ή και περισσότερα) αναμένεται να δαπανηθούν από σύλλογο ανώτερου πρωταθλήματος για την αγορά του από την Τραμπζονσπόρ.

Όταν λοιπόν η Σέριφ εμφανίστηκε πέρυσι το καλοκαίρι με ένα ποσό 250.000 ευρώ διαθέσιμο για την αγορά του Αθανασιάδη, στην ΑΕΚ απλά γέλασαν. Ζήτησαν αυτά τα χρήματα επί 5 και τελικά οδηγήθηκαν με τους Μολδαβούς σε ένα deal δανεισμού του 29χρονου τερματοφύλακα για ένα έτος με ενοίκιο 200.000 ευρώ.

Τώρα μπορούν να αισθάνονται δικαιωμένοι, καθώς ο Αθανασιάδης έκανε εξαιρετική σεζόν, ξεχώρισε σε παιχνίδια των ομίλων του Champions League, έγινε πρωταθλητής στη Μολδαβία και δεδομένα η αξία του εκτοξεύτηκε.

Παράλληλα, η Σέριφ, που εκτός της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης έλαβε μέρος μετά τους ομίλους της και στο Europa League, έβγαλε τόσο χρήμα που πλέον διαθέτει την αγοραστική ικανότητα για να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις που η ΑΕΚ είχε εγείρει τον Ιούνιο του 2021. Θέλει να κρατήσει τον Αθανασιάδη και εκείνος θέλει να συνεχίσει σε ομάδα που θα ξέρει ότι θα έχει τη δυνατότητα να είναι βασικός.

Άρα αν δεν είναι η Σέριφ, τότε θα υπάρξει κάποια άλλη, πάντως οι πιθανότητες για την ΑΕΚ να "αποσβέσει" την αγορά του Τσούμπερ με την πώληση του Έλληνα γκολκίπερ, είναι αρκετά μεγάλες.

News 24/7

24MEDIA NETWORK