Η μεγαλύτερη μάχη Δώνη-Αλαφούζου αρχίζει τώρα

Ο Γιώργος Δώνης θα αποτελέσει παρελθόν από τον Παναθηναϊκό μετά τα πλέι οφ, αλλά πρέπει πρώτα να 'κλείσει' τους λογαριασμούς του με τον Γιάννη Αλαφούζου.

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Γιώργος Δώνης, σε στιγμιότυπο της αναμέτρησης με τον Βόλο για τη Super League 1 2019-2020 στο γήπεδο του Βόλου, Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2019
Ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Γιώργος Δώνης, σε στιγμιότυπο της αναμέτρησης με τον Βόλο για τη Super League 1 2019-2020 στο γήπεδο του Βόλου, Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2019 EUROKINISSI

Από την επιστολή στο σπίτι του Γιώργου Δώνη που σήμανε το τέλος του από τον Παναθηναϊκό μέχρι και σήμερα που γράφονται αυτές οι γραμμές, μεσολάβησε το ντέρμπι με την ΑΕΚ, η αγωνιστική εικόνα των 'πρασίνων' και οι δηλώσεις του Έλληνα προπονητή που λειτούργησαν σαν ηρεμιστικό για τον οργανισμό, τουλάχιστον όσον αφορά στο ποδοσφαιρικό τμήμα. Όχι ότι λύθηκαν τα θέματα, αλλά έκατσε λίγο η σκόνη προτού έρθει η καταιγίδα. Και αυτή θα σημάνει την κορύφωση του σίριαλ ανάμεσα στην πλευρά Δώνη και την πλευρά Γιάννη Αλαφούζου.

Μιλάμε και γράφουμε για 'διαζύγιο' των δύο πλευρών, κάτι που έχει αποδεχθεί και ο ίδιος ο έμπειρος τεχνικός, αλλά οι υπογραφές δεν έχουν πέσει κι εδώ ακριβώς είναι το δύσκολο κομμάτι. Για να πέσουν οι υπογραφές, πρέπει να κλείσουν οι οικονομικές εκκρεμότητες, οι οποίες δεν είναι λίγες και σίγουρα αποτελούν 'αγκάθι' για τον μεγαλομέτοχο του συλλόγου.

Τα χρωστούμενα και η ρήτρα

Αρχικά, να υπενθυμίσουμε ότι ο Δώνης είχε ακόμη έναν χρόνο συμβόλαιο με τον Παναθηναϊκό. Σε αντίθεση με την περίπτωση ΠΑΟΚ, όπου είχε διετές συμβόλαιο αλλά το τερμάτισε νωρίτερα και πήρε τα χρήματα και του δεύτερου χρόνου -σε ένα αντίστοιχο σίριαλ με τον Ιβάν Σαββίδη-, εδώ τα πράγματα 'παίζουν' με την περιβόητη ρήτρα. Ο Δώνης, όταν υπέγραφε για να αναλάβει την τεχνική ηγεσία του 'τριφυλλιού', είχε συμφωνήσει με τον Αλαφούζο για σχετική ρήτρα, αν η ιδιοκτησία της ΠΑΕ αποφάσιζε να τερματιστεί η συνεργασία πριν ολοκληρωθεί η τριετία. Το ποσό αυτό είχε οριστεί περίπου στις 400.000 ευρώ.

Επί της ουσίας, δηλαδή, από τη στιγμή που ο Αλαφούζος αποφάσισε να διώξει τον Έλληνα προπονητή, τότε πρέπει να πληρώσει τη σχετική ρήτρα που συμφώνησαν όταν επισημοποίησαν τη συνεργασία. Το θέμα δεν θα ήταν τόσο περίπλοκο, αν είχαμε να κάνουμε μόνο με τη ρήτρα, αφού υπάρχουν και άλλες εκκρεμότητες.

Συγκεκριμένα, ο Δώνης είναι 'πίσω' στις πληρωμές, σε αντίθεση με τους ποδοσφαιριστές. Τόσο στον ίδιο όσο και στο τεχνικό επιτελείο του που είναι πάντα το ίδιο και με ουσιαστικά λειτουργεί ως 'ένα' με τον κόουτς, υπάρχουν χρωστούμενα που φτάνουν και αυτά περίπου στις 400.000 και λίγο παραπάνω. Με απλά μαθηματικά, έχουμε ένα ποσό πάνω από 800.0000 που πρέπει να καταβληθεί στον Δώνη για να υπογραφεί το 'διαζύγιο' και να πέσουν οι 'τίτλοι τέλους' της συνεργασίας του με τον Παναθηναϊκό του Αλαφούζου.

Εδώ αξίζει να μπει ένας αστερίσκος και να σημειωθεί ότι του χρόνου, δηλαδή στον 3ο χρόνο του συμβολαίου, εφόσον ο Δώνης συνέχιζε στον Παναθηναϊκό, θα έφτανε στο 'πικ' των αποδοχών του βάσει συμφωνίας, αφού θα έπαιρνε περισσότερα λεφτά αυτός κι οι συνεργάτες του από τα δύο προηγούμενα χρόνια. Μπορεί, δηλαδή, ο Αλαφούζος να γλίτωσε ένα σημαντικό ποσό, αυτό της 3ης χρονιάς, αλλά έχει μπροστά του τον βραχνά των περίπου 800.000 ευρώ.

Ο φόβος του Αλαφούζου και η στάση του Δώνη

Ο μεγαλύτερος βραχνάς για τον ιδιοκτήτη της 'πράσινης' ΠΑΕ δεν είναι πια το θέμα της άδειας, καθώς εξασφαλίστηκε, αλλά ο κίνδυνος να μη βρεθεί λύση με την πλευρά Δώνη. Κι εδώ ακριβώς έρχεται το νόημα του συγκεκριμένου τίτλου: τώρα αρχίζουν τα δύσκολα για το αφεντικό της ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

Για ακόμα μία φορά καλείται να πληρώσει τις πράξεις του. Και αυτή, η τελευταία με Δώνη, είναι ιδιαίτερα τσουχτερή και έρχεται να προστεθεί σε μία σειρά λαθών τα τελευταία χρόνια και διαφόρων διακανονισμών με προπονητές και ποδοσφαιριστές. Η λογική λέει ότι η πλευρά Αλαφούζου θα προτείνει είτε να πληρωθεί στον Δώνη ένα μικρότερο ποσό είτε να γίνει κάποιος διακανονισμός. Ό,τι και να προταθεί, θα γίνει με γνώμονα την αδειοδότηση ώστε να μη βρει μπελά τον Παναθηναϊκό τη νέα σεζόν.

Από την άλλη πλευρά, ο Δώνης έχει αποδείξει ότι σε αυτόν τον τομέα δεν χαρίζει 'κάστανα', όπως λέει ο θυμόσοφος λαός. Ωστόσο, δεν πρόκειται να το πάει στα άκρα και είναι διατεθειμένος να ακούσει την άλλη πλευρά, όταν γίνουν οι σχετικές συζητήσεις και τι θα του προταθεί. Εξάλλου, ο Έλληνας προπονητής το τελευταίο πράγμα που θέλει είναι να 'πληγώσει' τον Παναθηναϊκό, την ομάδα που αγαπάει και να πάει κόντρα σε ό,τι πιστεύει και ό,τι έχει πει.

Προφανώς ο Δώνης θα πάει στις διαπραγματεύσεις με Αλαφούζο για το διαζύγιο με τη διάθεση να ακούσει, να ζυγίσει τις καταστάσεις και να καταλήξει σε μία απάντηση που θα συμφέρει τον ίδιο, αλλά και τον σύλλογο που δεν βρίσκεται στην καλύτερη δυνατή οικονομική κατάσταση.

Βέβαια, μην περιμένετε κατ' ιδίαν ραντεβού των δύο ανδρών. Εκτός αν το επιδιώξει η πλευρά Αλαφούζου. Όταν φτάσει τούτη η ώρα, λογικά όταν ολοκληρωθούν τα πλέι οφ της Super League 1 ή προς το φινάλε τους, θα αναλάβουν δράση οι δικηγόροι των δύο πλευρών. Και εκεί θα αρχίσει ο... δεύτερος κύκλος του σίριαλ και ο πιο δύσκολος για τη διοίκηση και δη τον Αλαφούζο.


News 24/7

24MEDIA NETWORK