Η θλιμμένη μελωδία πριν το heavy metal της Τσεχίας

Γκερέρο, Φορτούνης και... μάτριξ έφεραν την αγωνιστική μελωδία του Ολυμπιακού στο φιλικό με τη Νότιγχαμ στο 'Γεώργιος Καραϊσκάκης', υπογράφοντας το τελικό 3-0 από το 32'. Ωστόσο ενόψει της μάχης με την Βικτόρια Πλζεν, οι 'ερυθρόλευκοι' θα πρέπει να ματσάρουν και το heavy metal των Τσέχων.

Η θλιμμένη μελωδία πριν το heavy metal της Τσεχίας
EUROKINISSI SPORTS

Το τελευταίο τεστ του Ολυμπιακού πριν το ματς με την Βικτόρια Πλζεν στην Τσεχία, για τον 2ο προκριματικό του Champions League, ήταν αυτό με τη Νότιγχαμ Φόρεστ στο 'Γεώργιος Καραϊσκάκης'. Το τελικό 3-0 (3' Μασούρας, 7' & 32' Γκερέρο) υπέρ των 'ερυθρολεύκων' δίνει μια αίσθηση ετοιμότητας για τους παίκτες του Πέδρο Μαρτίνς, κάτι που φυσικά μπορεί να επιβεβαιωθεί μόνο στη διάρκεια της μάχης του 'Štruncovy Sady Stadion' το βράδυ της 23ης του Ιούλη. Ωστόσο όσα είδε ο Πορτογάλος τεχνικός στο 90λεπτο απέναντι σε μια ομάδα της Championship δεν μπορεί παρά να τον άφησαν ικανοποιημένο. Ο Ολυμπιακός στο πρώτο ημίχρονο, όταν και διαμορφώθηκε το σκορ του αγώνα, ήταν καταιγιστικός. Είχε ένα up tempo παιχνίδι με διαρκή κίνηση στον χώρο και γρήγορο passing game που, αν και αγγλική ομάδα, η Νότιγχαμ δυσκολευόταν πολύ να ακολουθήσει.

Γκερέρο, Φορτούνης και μάτριξ

Η είδηση του σοβαρού τραυματισμού που υπέστη ο Κώστας Φορτούνης στο φιλικό με το Αμβούργο, έφερε παγωμάρα και ξενέρωμα στο στρατόπεδο των 'ερυθρολεύκων'. Ο τρόπος που υποδέχθηκε ο οργανισμός τον αρχηγό της πειραϊκής ομάδας, συγκίνησε τον διεθνή μεσοεπιθετικό και -όπως αποδείχθηκε στο χορτάρι- έφερε μια συσπείρωση στους υπόλοιπους παίκτες του Ολυμπιακού.

Ουδείς μπορεί να γνωρίζει αν και με ποιον τρόπο μια μεταγραφή (είναι ισχυρή η υποψηφιότητα του Γιασίν Μπενζιά της Λιλ) θα μπορούσε να καλύψει το κενό που αφήνει ο Φορτούνης για τους επόμενους μήνες, ωστόσο κόντρα στη Νότιγχαμ Φόρεστ η δουλειά έγινε ομαδικά και με ένα αγωνιστικό τρικ του Πέδρο Μαρτίνς. Σα, Ελαμπντελαουί, Παπαδόπουλος, Σεμέδο, Τσιμίκας, Γκιλιέρμε, Μπουχαλάκης, Ποντένσε, Μασούρας, Βαλμπουενά και Γκερέρο ξεκίνησαν στο ματς και αυτοί είναι που έχουν το προβάδισμα εντεκάδας ενόψει του πρώτου επίσημου ματς της σεζόν.

Εκ των πρωταγωνιστών της εκρηκτικής παρουσίας των 'ερυθρολεύκων' στο πρώτο 45λεπτο ήταν ο Μιγκέλ Γκερέρο, σκόρερ δύο εκ των τριών τερμάτων του Ολυμπιακού. Ο Ισπανός φορ έμοιαζε ξενερωμένος στο πρώτο διάστημα της προετοιμασίας των 'ερυθρολεύκων', εμφανώς επηρεασμένος από την φημολογία που τον έφερνε ως πρώτο υποψήφιο προς αποχώρηση από τους υπάρχοντες φορ.

Με το χατ-τρικ κόντρα στη Γιαγκελόνια και το γκολ της ισοφάρισης απέναντι στην Λέχια Γκντανσκ στις καθυστερήσεις, ο Γκερέρο γύρισε για τα καλά το χαρτί, σφράγισε την παραμονή του στο ρόστερ και μέχρι ο Ελ Αραμπί να έρθει στα ίσα του, είναι πρώτος στην ιεραρχία των επιθετικών - ανοίγοντας πιθανότατα την πόρτα του δανεισμού στον Φράνκο Σολδάνο. Κεφάτος, μέσα στις φάσεις και με πολλή ενέργεια απέναντι στη Νότιγχαμ, ο Γκερέρο έδειξε στον προπονητή του πως εξακολουθεί να αποτελεί μια καλή λύση για την επιθετική γραμμή των 'ερυθρολεύκων'.

Κάπως έτσι, το... γενικό ξενέρωμα για τον Φορτούνη και το 'ειδικό' του Γκερέρο, έφεραν αυτή την αγωνιστική μελωδία των πρώτων 45 λεπτών στο 'Γεώργιος Καραϊσκάκης'.

Βαλμπουενά, Ποντένσε και το 'τανκ' Σεμέδο

Ο Ματιέ Βαλμπουενά είναι για την ώρα αυτός που παίρνει τις ευθύνες του λαβωμένου Κώστα Φορτούνη στο παιχνίδι του Ολυμπιακού. Ωστόσο ο Πέδρο Μαρτίνς φρόντισε να τον 'θωρακίσει'. Στο διάστημα που οι Πειραιώτες κυριάρχησαν στο γήπεδο, ο Πορτογάλος τεχνικός είχε δώσει εντολή στον Ντανιέλ Ποντένσε να συγκλίνει διαρκώς στον άξονα, αφήνοντας το πλάι του γηπέδου για τα overlap του Ομάρ Ελαμπντελαουί. Ο Νορβηγός διεθνής ήταν ουσιαστικά ο εξτρέμ στις επιθέσεις του Ολυμπιακού, αυτός που αναλάμβανε να δίνει το επιθετικό πλάτος.

Ο Βαλμπουενά είχε την ελευθερία των κινήσεων, που συχνά τον έφερνε πιο χαμηλά στο γήπεδο για να δημιουργήσει, με τον Ποντένσε να καλύπτει τον χώρο του '10αριού' για να αποτελέσει το τελικό σκαλοπάτι στο χτίσιμο της επίθεσης από τον άξονα. Το σχέδιο, τουλάχιστον σε επίπεδο ενός σοβαρού φιλικού τεστ, πέτυχε.

Μια δεύτερη καλή είδηση, αφορά τις εκτελέσεις των στημένων από τον Ματιέ Βαλμπουενά. Όλα τα γκολ του Ολυμπιακού ήρθαν μετά από εκτελέσεις κόρνερ του 35χρονου Γάλλου! Χτυπήματα της μπάλας που δεν είχαν την μορφή 'γεμίσματος' και ό,τι γίνει, αλλά με τον Βαλμπουενά να σημαδεύει τον παίκτη που θέλει. Βέβαια σε αυτή την τρομακτική ευστοχία συνέβαλε το... τανκ Σεμέδο. Ο Πορτογάλος στόπερ μοιάζει ανίκητος στον αέρα και από ισάριθμες δικές του προσπάθειες ήρθαν τα δύο γκολ του Γκερέρο στην επαναφορά.

Άλλο... ρεπερτόριο στην Τσεχία

Αν μπορούν όλα τα παραπάνω να εξασφαλίσουν αποτέλεσμα για τον Ολυμπιακό στην πρώτη 'μάχη' με την Βικτόρια Πλζεν; Φυσικά και όχι. Ποτέ ένα φιλικό παιχνίδι δεν μπορεί να έχει την ίδια βαρύτητα με ένα επίσημο, ειδικά όταν μιλάμε για νοκ-άουτ φάση ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Η αναμέτρηση θα διεξαχθεί στο σπίτι του αντιπάλου, που γνωρίζει πολύ καλά πως θα είναι υποχρεωμένος να αποκτήσει προβάδισμα πριν την ρεβάνς στο Φάληρο.

Η Πλζεν προέρχεται από μια καλή παρουσία πέρσι στην Ευρώπη, είναι θεωρητικά πιο έτοιμη από τον Ολυμπιακό καθώς το πρωτάθλημα της είναι σε εξέλιξη, ενώ είναι μια ομάδα που χαρακτηρίζεται από το physical game, στοιχείο όπου θα δώσει βαρύτητα κόντρα στους 'ερυθρόλευκους'.

Για τους τελευταίους είναι μια καλή είδηση ότι άναψαν τα αίματα στο δεύτερο ημίχρονο του φιλικού με την Νότιγχαμ και έπεσαν κάποιες κλωτσιές εκατέρωθεν. Ήταν και αυτή μια λεπτομέρεια που μπορεί να φανεί χρήσιμη στους παίκτες του Πέδρο Μαρτίνς. Στο 'Štruncovy Sady Stadion' μια αγωνιστική μελωδία δύσκολα θα δώσει στον Ολυμπιακό αυτό που ψάχνει. Αν οι 'ερυθρόλευκοι' θέλουν να φύγουν με αποτέλεσμα από την έδρα της Βικτόρια Πλζεν, θα πρέπει να βάλουν στο ρεπερτόριο τους και το... heavy metal που αρέσκονται οι γηπεδούχοι.

News 24/7

24MEDIA NETWORK