Η μεταγραφή παίκτη που περιελάμβανε όρο για ταξίδι στο διάστημα

Υπάρχουν παίκτες που έχουν υπερβολικές απαιτήσεις σε μια μεταγραφή. Υπάρχουν κι εκείνοι που ζητάνε 'τον ουρανό με τ' άστρα'. Κυριολεκτικά.

Ο Στέφαν Σβαρτς της Φιορεντίνα μονομαχεί με τον Μασιμιλιάνο Καπιόλι της Ρόμα, σε αγώνα για το ιταλικό πρωτάθλημα της σεζόν 1996-1997
Ο Στέφαν Σβαρτς της Φιορεντίνα μονομαχεί με τον Μασιμιλιάνο Καπιόλι της Ρόμα, σε αγώνα για το ιταλικό πρωτάθλημα της σεζόν 1996-1997 (AP PHOTO/GIULIO BROGLIO)

Ο Στέφαν Σβαρτς ήταν ένας καλός μέσος από τη Σουηδία, που έκανε την παρουσία του αισθητή στο καμπιονάτο του δεύτερο μισού των 90s με τα χρώματα της Φιορεντίνα, έχοντας φορέσει και τη φανέλα της Άρσεναλ για μια σεζόν, ενώ στη συνέχεια έκανε εξίσου καλές εμφανίσεις και με τη Βαλένθια, προτού βρεθεί ξανά στην Αγγλία και στη Σάντερλαντ (1999-2000). Η σφοδρή επιθυμία του, όμως, για ένα ταξίδι στο διάστημα, λίγο έλειψε να του στοιχίσει μια μεταγραφή ύψους 4.000.000 λιρών προς τη βρετανική ομάδα. Θα εξηγήσουμε.

Στο τέλος των 90s, η συλλογική πίστη πως μαζί με το τέλος του millennium ο δυτικός κόσμος οδηγείτο σε ένα τέλος εποχής, ήταν πιο έκδηλη από ποτέ. Η αλλαγή της χρονιάς, της δεκαετίας και της χιλιετίας μπορούσε να διαλύσει τους υπολογιστές μας, η νέα 'ηλεκτρονική εποχή' που μάς περίμενε θα είχε ενδεχομένως ακόμα και στοιχεία από το 'Matrix', ίσως ακόμα και να κάναμε βόλτες στο διάστημα, με την ίδια ευκολία που κάποιος από το Φάληρο σήμερα πετάγεται προς τον Πειραιά. Η ιδέα του ταξιδιού στο διάστημα γοήτευε κάθε πολυεκατομμυριούχο της εποχής, τα reservations σε καμπίνα με θέα τον πλανήτη Άρη ήταν σχεδόν ένα τηλέφωνο μακριά.

Ο Σβαρτς ήταν έτοιμος να πετάξει, καθώς παράλληλα με τη μεταγραφή του στη Σάντερλαντ, συζητούσε με τον μάνατζέρ του πώς θα μπορούσε να κλείσει μια θέση σε διαστημικό λεωφορείο, κάνοντας παρέα στον Μπιλ Γκέιτς και όσους είχαν το απαραίτητα παχύ πορτοφόλι για να υποστηρίξουν ένα τέτοιο εγχείρημα. Σύμφωνα με το The Athletic, ο μάνατζερ του Σβαρτς είπε στον πελάτη του κάτι σαν "υπέγραψε εσύ στη Σάντερλαντ κι εγώ θα σε βάλω σε μια τέτοια πτήση". Όμως, τα νέα έφτασαν μέχρι τα γραφεία των 'μαύρων γατών' κι η ομάδα αποφάσισε να βάλει όρο στο συμβόλαιο του την "πλήρη και καθολική απαγόρευση διαστημικών ταξιδιών". Ο Σβαρτς έκανε μια αξιόλογη πορεία στη Σάντερλαντ ως το 2003, χωρίς να καταφέρει όμως να φτάσει, ούτε καν μέχρι τη Σελήνη.

Αντί για παπούτσια με τάπες, πέδιλα του σκι

Προφανώς, ο Σβαρτς δεν είναι η μοναδική περίπτωση ποδοσφαιριστή που προκάλεσε αμηχανία στην ομάδα του, λόγω παράξενων 'συνηθειών' και την ανάγκασε να επιβάλει όρους. Ο Στιγκ Ίνγκε Μπιόρνμπαϊ, άλλο ένα σκανδιναβικό γρανάζι στη μηχανή της Λίβερπουλ εποχής 90s, είχε στο συμβόλαιό του έναν όρο που του απαγόρευσε να φοράει τα αγαπημένα πέδιλα σκι και να διασχίζει τις πεδιάδες.

Ο Λούις Σουάρες είχε δεχτεί όρο στο συμβόλαιο του που του απαγόρευε να... δαγκώνει αντιπάλους, ενώ ο Μάριο Μπαλοτέλι ως παίκτης της Λίβερπουλ είχε υπογράψει υπό τον όρο του 'καλού παιδιού', μια συνθήκη όπου αν τελείωνε τη σεζόν με <3 κόκκινες κάρτες, θα εισέπραττε έξτρα χρηματικό μπόνους. Ο Ροναλντίνιο, από την άλλη, ως παίκτης της Φλαμένγκο, είχε την οξυδέρκεια να επιβάλει δικούς του όρους: δυο βράδια κάθε εβδομάδα δικά του, για να κάνει όποια αλητεία είχε κατά νου. Ίσως αν ο Σβαρτς γινόταν... Ροναλντίνιο, να έβρισκε τον τρόπο να φτάσει ως το διάστημα.

Ποια ομάδα θα κατακτήσει το Κύπελλο Ελλάδας; Η απάντηση στο Pod-όσφαιρο:

News 24/7

24MEDIA NETWORK