Η μεταγραφή που δεν έκανε ο ΠΑΟΚ διώχνει τον Ρονάλντο από τη Γιουβέντους

Το καλοκαίρι του 2019 η Πόρτο αντιμετώπιζε πρόβλημα με το FFP και προσπαθούσε για μέρες να πουλήσει τον Σέρτζιο Ολιβέιρα στον ΠΑΟΚ. Ο 28χρονος μέσος τελικά έμεινε... συμπτωματικά στους 'δράκους' για να υπογράψει τους τίτλους τέλους στη συνεργασία Ρονάλντο - Γιουβέντους το ερχόμενο καλοκαίρι.

Στσέζνι και Ρονάλντο στη διάρκεια της ρεβάνς Γιουβέντους-Πόρτο στο 'Allianz Stadium', για την φάση των 16 του Champions League. Οι Πορτογάλοι πήραν την πρόκριση με το συνολικό 4-4, χάρη στα εκτός έδρας γκολ | 09/03/2021 (AP Photo/Luca Bruno)
Στσέζνι και Ρονάλντο στη διάρκεια της ρεβάνς Γιουβέντους-Πόρτο στο 'Allianz Stadium', για την φάση των 16 του Champions League. Οι Πορτογάλοι πήραν την πρόκριση με το συνολικό 4-4, χάρη στα εκτός έδρας γκολ | 09/03/2021 Ⓒ 2021 LUCA BRUNO/ASSOCIATED PRESS

Όταν η Γιουβέντους πλήρωσε περισσότερα από 100 εκατ. ευρώ στην Ρεάλ Μαδρίτης το καλοκαίρι του 2018 για να αποκτήσει τον Κριστιάνο Ρονάλντο, το έκανε με γνώμονα την κατάκτηση του Champions League. Δεν ήθελε τον Πορτογάλο σταρ για κάτι άλλο. Μετρούσε ήδη 8 σερί τίτλους στην Serie A και με τον CR7 τους έκανε 10. Για τους 'μπιανκονέρι' ωστόσο δεν ήταν αυτό το ζητούμενο.

Έχοντας ήδη κάνει το κομμάτι τους στην Ιταλία, αποζητούσαν την κορυφή της Ευρώπης. Τρία χρόνια αργότερα βρίσκονται σταθερά στο σημείο... μηδέν. Η κλήρωση στην φάση των '16' με την Πόρτο έμοιαζε με δρόμο στρωμένο για τα προημιτελικά της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, όμως αποδείχθηκε κακοτράχαλος που έβγαλε την Γιουβέντους εκτός πορείας. Την έριξε σε δέντρο, την στραπατσάρισε και σήμανε το τέλος της διαδρομής. Για δεύτερη σερί σεζόν (πέρσι ήταν η Λυών, πρόπερσι ο Άγιαξ στους '8'), ακριβώς αμέσως μετά τους ομίλους.

Το 2-1 του 'Dragao' έδινε το προβάδισμα στην Πόρτο ενόψει της ρεβάνς. Και το γκολ του Σέρτζιο Ολιβέιρα για το 0-1 νωρίς στην αναμέτρηση, έδινε μεγαλύτερη κλίση στην ανηφόρα. Η ισοφάριση του Κιέζα στις αρχές του δεύτερου μέρους και πολύ περισσότερο οι δύο κίτρινες του Ταρεμί σε δύο λεπτά που έδωσαν αριθμητικό πλεονέκτημα από το 54' στους γηπεδούχους, έμοιαζαν με την αρχή του τέλους για τους 'δράκους'.

Όταν ο Κιέζα σκόραρε για την ανατροπή, ελάχιστοι πίστευαν πως το εισιτήριο μπορούσε να 'πετάξει' από τα χέρια της Γιουβέντους. Κι όμως. Το ματς οδηγήθηκε στην παράταση, ο Σέρτζιο Ολιβέιρα ισοφάρισε σε 2-2 και το γκολ του Ραμπιό δεν στάθηκε αρκετό για τους 'μπιανκονέρι'. Το συνολικό 4-4 έδωσε την πρόκριση στην Πόρτο και άνοιξε τους ασκούς του αιόλου για την Γιουβέντους.

Πρώτος στο στόχαστρο, ο Κριστιάνο Ρονάλντο. Όπως κάποτε και ο Ζοζέ Μουρίνιο στην Ρεάλ. Οι εγχώριες επιτυχίες δεν ήταν ο στόχος των 'μερένγκες' όταν προσέλαβαν τον Πορτογάλο τεχνικό, γι' αυτό και φεύγοντας κρίθηκε ως αποτυχημένος παρά το γεγονός πως κατέκτησε τίτλους. Στην ίδια μοίρα βρίσκεται ο CR7 στο Τορίνο.

Ο Ρονάλντο συγκέντρωσε τα περισσότερα πυρά σε αυτό που ο ιταλικός Τύπος χαρακτήρισε "μια ακόμη καταστροφική βραδιά στο Champions League για την Γιουβέντους". Η απόδοση του κυμάνθηκε σε χαμηλά επίπεδα και στα τρία χρόνια παρουσίας του στην ιταλική ομάδα, δεν έχει πείσει ότι μπορεί να την κουβαλήσει στην διοργάνωση. Να γίνει μπροστάρης, να ηγηθεί στην προοπτική κατάκτησης της κούπας με τα μεγάλα αυτιά.

Με 92 γκολ και 22 ασίστ σε 121 εμφανίσεις του στη Γιουβέντους, η κριτική που του ασκείται μοιάζει υπέρμετρα σκληρή. Και φέτος μετράει 27 τέρματα σε 32 εμφανίσεις, ωστόσο οι 'μπιανκονέρι' είναι στο -10 από την κορυφή. Δεν είναι αυτό όμως που τους ενοχλεί. Καλώς ή κακώς, όσο κι αν η εποχή του 'one man show' δείχνει να έχει περάσει για τα καλά, η Γιουβέντους πήρε τον Ρονάλντο για να πάρει το Champions League. Και το πλέον πιθανό σενάριο είναι αυτό να μην συμβεί ποτέ.

Στην Ιταλία θεωρούν ότι ο Πορτογάλος σταρ έχει απογοητεύσει τους 'μπιανκονέρι' και τις ευρωπαϊκές τους προσδοκίες με αυτόν στο ρόστερ. Όπως ακριβώς γύρισε την πλάτη του στην εκτέλεση φάουλ του Σέρτζιο Ολιβέιρα, εξοργίζοντας τον Φάμπιο Καπέλο.

"Αυτό ήταν ένα ασυγχώρητο λάθος. Στις μέρες μου, επέλεγες να βάλεις στο τείχος παίκτες που δεν φοβούνται μήπως τους χτυπήσει η μπάλα... Εδώ έγινε ακριβώς το αντίθετο. Είναι ασυγχώρητο", τόνισε χαρακτηριστικά ο Ιταλός τεχνικός στο Sky Sport Italia, πριν συνεχίσει να αφήνει αιχμές για τον Ρονάλντο: "Είδαμε μονάχα τους νεαρούς παίκτες να βγαίνουν μπροστά και να δείχνουν το πρόσωπο τους στη διάρκεια μιας δύσκολης στιγμής. Στη Γιουβέντους υπάρχουν βετεράνοι που εμφανίζονται για να πάρουν τα εύσημα, αλλά εξαφανίζονται όταν χάνουν"...

Την ίδια στιγμή ήρθαν και οι δηλώσεις του Φάμπιο Παρατίτσι να ρίξουν κι άλλο λάδι στη φωτιά σχετικά με το μέλλον του Ρονάλντο στο Τορίνο. "Είναι ευχάριστο πως υπάρχει ένας ακόμη χρόνος στο υπάρχον συμβόλαιο του Ρονάλντο, επομένως έχουμε χρόνο να μιλήσουμε για το μέλλον. Αυτή τη στιγμή μια τέτοια συζήτηση δεν αποτελεί προτεραιότητα για τον σύλλογο", τόνισε χαρακτηριστικά ο διευθυντής της Γιουβέντους.

Ο CR7 εισπράττει 650.000 ευρώ την εβδομάδα από τη συμφωνία του με την 'γηραία κυρία' και μοιάζει απίθανο να παραμείνει στην ιταλική ομάδα και μετά το 2022, όταν και εκπνέει το συμβόλαιο των δύο πλευρών. Στην πραγματικότητα οι εξελίξεις μπορεί να τρέξουν από αυτό το καλοκαίρι. Η Γιουβέντους είναι από τις ομάδες που έχουν χτυπηθεί σκληρά από τα απόνερα του κορονοϊού, όσον αφορά τα οικονομικά της.

Έχει απωλέσει μεγάλο μέρος των εσόδων της, είναι δεδομένο πως θα πρέπει να κάνει περικοπές τους επόμενους μήνες και αν δεν 'ξεφορτωθεί' το συμβόλαιο του Ρονάλντο, τότε θα πρέπει να αναγκαστεί να πουλήσει κάποιο δυνατό περιουσιακό της στοιχείο, όπως τον Ματάις Ντε Λιχτ. Και στη ζυγαριά, οι 'μπιανκονέρι' προτιμούν ξεκάθαρα τον 21χρονο Ολλανδό στόπερ...

Και κάπως έτσι, το δράμα του Κριστιάνο Ρονάλντο στη Γιουβέντους έχει άρωμα... Ελλάδας. Πολλές φορές καταπιανόμαστε με τις μεταγραφικές γκάφες των ελληνικών ομάδων, αλλά μια τέτοια λίγο έλειψε να κάνει και η Πόρτο το 2019. Όταν εκείνο τον Γενάρη παραχώρησε τον Σέρτζιο Ολιβέιρα δανεικό στον ΠΑΟΚ γιατί δεν... χωρούσε τα πλάνα της. Ο Πορτογάλος μέσος έκανε εξαιρετικές εμφανίσεις στην Τούμπα και κατέκτησε το νταμπλ με τον 'Δικέφαλο'.

Η οψιόν αγοράς του ήταν στα 12 εκατ. ευρώ. Ποσό που ο ΠΑΟΚ φυσιολογικά αδυνατούσε να πληρώσει. Όμως η Πόρτο αντιμετώπιζε σοβαρό θέμα με το FFP και συζητούσε εναλλακτικές προτάσεις για την πώληση του παίκτη. Στο τραπέζι έπεσε η περίπτωση της συνιδιοκτησίας, αλλά και ο Λεό Ζαμπά ως έμψυχο αντάλλαγμα. Τελικά συμφωνία δεν υπήρξε και ο Ολιβέιρα ουσιαστικά έμεινε... συμπτωματικά στην Πόρτο.

Κάπως έτσι φτάσαμε στο βράδυ της Τρίτης στο 'Allianz Stadium', όπου ο 28χρονος μέσος σκόραρε δύο φορές (φτάνοντας τα 5 γκολ στη φετινή σιοργάνωση) για να δείξει την πόρτα της εξόδου στη Γιουβέντους από το Champions League αλλά πιθανότατα και αυτή του Κριστιάνο Ρονάλντο από την ιταλική ομάδα...


News 24/7

24MEDIA NETWORK