Η Μίλαν πλήρωσε 2 εκατ ευρώ στον Ράνγκινγκ για κρατήσει τον Πιόλι

Ο Ραλφ Ράνγκνικ είχε συμφωνήσει προ εβδομάδων με τη διοίκηση της Μίλαν προκειμένου να αναλάβει την τεχνική της ηγεσία από τη νέα σεζόν. Τελικά θα εισπράξει 2 εκατ. ευρώ χωρίς να χρειαστεί να την κοουτσάρει ούτε σε ένα ματς.

Ο Στέφανο Πιόλι ανανέωσε τη συνεργασία του με την Μίλαν ως το 2022. (Spada/LaPresse via AP)
Ο Στέφανο Πιόλι ανανέωσε τη συνεργασία του με την Μίλαν ως το 2022. SPADA/LAPRESSE VIA AP

Πριν δύο εβδομάδες η Μίλαν είχε έρθει σε οριστική συμφωνία με τον Ραλφ Ράνγκνικ, προκειμένου ο τελευταίος να καθοδηγήσει τους 'ροσονέρι' από τον πάγκο τη νέα αγωνιστική περίοδο. Οι Μιλανέζοι δεν είχαν πειστεί για την αναγκαιότητα παραμονής του Στέφανο Πιόλι, έτσι είχαν ήδη αποφασίσει να προχωρήσουν σε αλλαγή προπονητή, προκρίνοντας την λύση του Γερμανού.

Ωστόσο τα πράγματα πήραν μια εντυπωσιακή τροπή, που οδήγησε στην αλλαγή δεδομένων. Η Μίλαν πραγματοποίησε εξαιρετικές εμφανίσεις το τελευταίο διάστημα και διαφοροποίησε εντυπωσιακά τα στατιστικά της, με αποτέλεσμα να είναι αυτή τη στιγμή η τρίτη ομάδα σε κερδισμένους πόντους μέσα στο 2020 (μετά τις Αταλάντα και Γιουβέντους) και η δεύτερη πιο φορμαρισμένη στα 10 πρόσφατα ματς, με ρεκόρ 7Ν-2Ι-1Η και γκολ 28-12. Παρουσιάζοντας μεγαλύτερη παραγωγικότητα ακόμη και από την Αταλάντα, την μοναδική ομάδα που την ξεπερνά σε συγκομιδή σε αυτό το διάστημα (8Ν-2Ι-0Η). Η Μίλαν έχει σκοράρει 28 φορές στα 10 τελευταία ματς και η Αταλάντα 25.

Το κλίμα άλλαξε και στα αποδυτήρια των 'ροσονέρι', με τους περισσότερους παίκτες να επιθυμούν την παραμονή του Ιταλού τεχνικού. Η διοίκηση πείστηκε από την εικόνα και τα αποτελέσματα, με το 1-2 στην έδρα της Σασουόλο να εξασφαλίζει ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο το βράδυ της Τρίτης (21/7), έτσι έβαλε στον πάγο την συμφωνία με τον Ραλφ Ράνγκινκ -τον εκλεκτό του εκτελεστικού διευθυντή, Ιβάν Γκαζίδη- και ανανέωσε με τον Στέφανο Πιόλι μέχρι το 2022!

"Μαζί με τη Μίλαν συμφωνήσαμε πως δεν είναι η κατάλληλη στιγμή να συνεργαστούμε. Με γνώμονα αυτό και συνυπολογίζοντας την βελτίωση της ομάδας μαζί με τα αποτελέσματα που κατακτά, υπό τις οδηγίες του νυν τεχνικού, Στέφανο Πιόλι, αποφασίσαμε από κοινού πως δεν θα αναλάβω την τεχνική ηγεσία της ομάδας", υποστήριξε ο Γερμανός προπονητής. Αυτό που δεν είπε είναι πως αυτή η από κοινού απόφαση, θα τον κάνει πλουσιότερο κατά 2 εκατ. ευρώ! Τόσα χρήματα θα εισπράξει ο Ράνγκνικ ως αποζημίωση από τη στιγμή που η υπογεγραμμένη συμφωνία με τη Μίλαν δεν θα τηρηθεί...

"Είμαι χαρούμενος και υπερήφανος για την εμπιστοσύνη που μου έδειξε η Μίλαν. Όπως έχω πει πολλές φορές, το μέλλον είναι σήμερα: πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι, αποφασισμένοι, ενωμένοι και να παίζουμε ως ένα. Είμαστε στο ξεκίνημα ενός υπέροχου μονοπατιού. Αν συνεχίσουμε να δουλεύουμε με αυτό τον τρόπο, θα μεγαλώνουμε διαρκώς και θα γινόμαστε ολοένα και πιο ανταγωνιστικοί", υποστήριξε ο Πιόλι.

Ενδεχομένως η εξέλιξη αυτή να επηρεάσει και το μέλλον του Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς στη Μίλαν, αφού ο Ιταλός τεχνικός επιθυμεί την παραμονή του. Έστω κι αν από το μπάτζετ των 'ροσονέρι' εκταμιεύθηκαν 2 εακτ. ευρώ για να μείνει ο Στέφανο Πιόλι και να αποζημιωθεί ο... αντικαταστάτης του.

News 24/7

24MEDIA NETWORK