Η Μπάγερν χάνει τον τίτλο για... χιλιοστά

Έχουν παιχθεί 14 αγωνιστικές και μεσολαβεί η πάντα κομβική χειμερινή διακοπή. Θα γυρίσει η Μπάγερν Μονάχου το εις βάρος της -7 ύστερα από το στραπάτσο στο 'Μπορούσια Παρκ';

Ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι της Μπάγερν έμεινε 'άσφαιρος' για άλλο ένα παιχνίδι πρωταθλήματος
Ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι της Μπάγερν έμεινε 'άσφαιρος' για άλλο ένα παιχνίδι πρωταθλήματος AP PHOTO/MARTIN MEISSNER

Ο μήνας του μέλιτος με τον Χανς-Ντίτερ Φλικ στον πάγκο έληξε και η Μπάγερν επανήλθε απότομα στη στυγνή πραγματικότητα. Αυτή που τη θέλει στην 6η θέση της Bundesliga και με διαφορά επτά βαθμών να τη χωρίζει από την πρώτη θέση της κατάταξης.

Το απόγευμα του Σαββάτου οι Βαυαροί είχαν μία και μόνο υποχρέωση: να νικήσουν την πρωτοπόρο Μπορούσια Γκλάντμπαχ μέσα στο σπίτι της και να κλείσουν τη μεταξύ τους βαθμολογική απόσταση στον ένα πόντο. Θα έβγαινε ευνοημένη η Λειψία, που την ίδια ώρα είχε το πάνω χέρι απέναντι στη Χοφενχάιμ εντός, αλλά αυτό θ' απασχολούσε σε δεύτερο βαθμό τους πρωταθλητές. Προτεραιότητα ήταν η επικράτηση στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία, ιδίως έχοντας υποστεί το σοκ του 2-1 από τη Λεβερκούζεν πριν από 6 ημέρες.

Έως το 60' που ο αριστερός μπακ Μπενσεμπαϊνί ισοφάρισε για τους γηπεδούχους, όλα κυλούσαν ιδανικά. Η Μπάγερν έπαιζε καλά. Ως πολύ καλά. Είχε την ξεκάθαρη υπεροχή, έφτιαχνε ευκαιρίες (που έχανε ο Λεβαντόφσκι) και είχε από το 49' ανοίξει το σκορ μ' ένα σουτ του Πέρισιτς (που είχε μπει από του Τολισό) που πήρε μέσα τα χέρια του Σόμερ. Ήταν, στο σύνολο, κυριαρχική επιδεικνύοντας την ισχύ της. Είναι ενδεικτικό πως η πρώτη τελική της Γκλάνταμπαχ εκδηλώθηκε ολοκληρωτικά στο 41ο λεπτό.

Αφότου δέχθηκε γκολ, η Μπάγερν τζόγαρε επικίνδυνα. Τα ρίσκα που πήρε ήταν πολλά και στο φινάλε, ανοικτή στα μετόπισθεν, εκτέθηκε από το αργοπορημένο μαρκάρισμα του Μαρτίνεθ που υποχρέωσε τον διαιτητή Φριτζ να το χρεώσει ως πέναλτι, παρόλο που η πτώση του Τιράμ είχε αρχίσει λίγο πριν από την επαφή. Ο Μπενσεμπαϊνί σούταρε αριστερά χαμηλά, ο Νόιερ μάντεψε τη γωνία, αλλά η εκτέλεση ήταν τόσο σωστή και γερή που δεν κατόρθωσε να διώξει. Με συνέπεια το 2-1 να φέρει την Μπάγερν στο -7 από την πρωτοπόρο Γκλάντμπαχ και στο -6 από τη Λειψία, που έφτανε σ' ένα άνετο 3-1. Ταυτόχρονα την προσπέρασαν τόσο η Ντόρτμουντ (5-0 την Φορτούνα Ντίσελντορφ) όσο και η Φράιμπουργκ (1-0 την Βόλφσμπουργκ)!

Όλα αυτά θα είχαν κατά πολύ αυξημένη πιθανότητα αποφευχθεί, σε περίπτωση που είχε συμβεί ένα και μόνο πράγμα: ο Σόμερ δεν είχε προλάβει με τ' ακροδάχτυλα του χεριού του να καπακώσει την μπάλα προτού περάσει μέχρι το τελευταίο... ράμμα της τη γραμμή του τέρματος στο ευθύβολο σουτ του Κίμιχ. Ο Ελβετός γκολκίπερ δεν είχε σταθερή αντίδραση όταν η μπάλα κατέληξε στην αγκαλιά του, αλλά με αστραπιαία κίνηση κατόρθωσε να σώσει ένα βέβαιο γκολ στο 27'. Το οποίο θα είχε χαρίσει από νωρίς το προβάδισμα στην Μπάγερν κι ενδεχομένως ένα 2-0 συνδυαστικά με το τέρμα που πέτυχε ακολούθως ο Πέρισιτς.

Τόσο κοντά και και τόσο μακριά πλέον από τον τίτλο. Όσα τα χιλιοστά πριν δοθεί το σήμα στον ρέφερι ότι το γκολ είναι έγκυρο, όσα τα λίγα εκατοστά που χώρισαν το πόδι του Μαρτίνεθ από την μπάλα. Με τη διαμορφωθείσα κατάσταση πλέον η Μπάγερν κυνηγάει άλλη μια ανατροπή. Όπως πέρυσι. Πόσο πιθανό είναι με υπηρεσιακό προπονητή; Ο Κίμιχ, με την αντίδρασή του στο πέναλτι, ξέρει ότι τα πράγματα δυσκόλεψαν επικίνδυνα.

News 24/7

24MEDIA NETWORK