Η Μπαρτσελόνα αρνείται να κάνει θερινή προετοιμασία και προτιμάει τα ταξίδια

Η Μπαρτσελόνα ετοιμάζεται να διανύσει μια απόσταση περίπου ίση με την περιφέρεια της γης για την περιοδεία της που αποκαλεί θερινή προετοιμασία.

Οι ποδοσφαιριστές της Μπαρτσελόνα πανηγυρίζουν το γκολ που σημείωσε ο Λιονέλ Μέσι στη νίκη επί της Λίβερπουλ για τον πρώτο ημιτελικό του Champions League 2018-2019 στο 'Καμπ Νόου', Βαρκελόνη, Τετάρτη 1 Μαΐου 2019
Οι ποδοσφαιριστές της Μπαρτσελόνα πανηγυρίζουν το γκολ που σημείωσε ο Λιονέλ Μέσι στη νίκη επί της Λίβερπουλ για τον πρώτο ημιτελικό του Champions League 2018-2019 στο 'Καμπ Νόου', Βαρκελόνη, Τετάρτη 1 Μαΐου 2019 AP PHOTO/JOAN MONFORT

Ο Φιλέας Φογκ χρειάστηκε 80 ημέρες για να κάνει τον γύρο του κόσμου, σύμφωνα με το διάσημο μυθιστόρημα του Ιουλίου Βερν. Η Μπαρτσελόνα θα χρειαστεί μόνο 25 ημέρες για να κάνει πάνω κάτω τα ίδια χιλιόμετρα. Στο ενδιάμεσο, ίσως προλάβει να κάνει μερικές προπονήσεις, αφού αυτά τα ταξίδια γίνονται στο πλαίσιο της θερινής προετοιμασίας της!

Η νέα σεζόν αρχίζει την Κυριακή για τους Καταλανούς, με τη συγκέντρωση στη Βαρκελόνη. Οι ποδοσφαιριστές που θα βρεθούν στις εγκαταστάσεις της ομάδας θα υποβληθούν σε ιατρικές και εργομετρικές εξετάσεις και από τη Δευτέρα θα αρχίσουν τις προπονήσεις. Από αυτούς θα εξαιρεθούν ορισμένοι παίκτες που εξασφάλισαν μεγαλύτερη άδεια λόγω υποχρεώσεων με τις εθνικές ομάδες τους, όπως πχ. ο Λιονέλ Μέσι. Κατόπιν, αρχίζει η... εξερεύνηση του πλανήτη.

Την Τρίτη 23 Ιουλίου είναι προγραμματισμένο φιλικό παιχνίδι με την Τσέλσι στο γήπεδο της Σαϊτάμα. Αυτό σημαίνει ότι η ομάδα θα πάρει το αεροπλάνο για να ταξιδέψει στο Τόκιο που απέχει 10.412 χιλιόμετρα μακριά από την καταλανική πρωτεύουσα. Τέσσερις ημέρες αργότερα θα χρειαστεί να κάνει ταξίδι εντός Ιαπωνίας, αφού αντιμετωπίζει τη Βίσελ Κόμπε του Αντρές Ινιέστα, του Νταβίδ Βίγια και του Σέρτζι Σαμπέρ. Το ταξίδι είναι πιο... υποφερτό, αφού οι δύο πόλεις απέχουν μόλις 525 χιλιόμετρα.

Από το Κόμπε, η αποστολή των 'μπλαουγκράνα' θα χρειαστεί να επιστρέψει στη βάση της, κάνοντας ακόμα 10.286 χιλιόμετρα, αφού στις 4 Αυγούστου είναι προγραμματισμένο φιλικό παιχνίδι με την Άρσεναλ στο 'Καμπ Νόου'. Μόνο που οι παίκτες του Ερνέστο Βαλβέρδε δεν θα μείνουν πολύ στο σπίτι τους, αφού στις 7 του μήνα έχουν υποχρεώσεις κόντρα στη Νάπολι. Το φιλικό, όμως, είναι προγραμματισμένο στο 'Χαρντ Ροκ Στέιντιουμ' του... Μαϊάμι, ήτοι 7.539 χιλιόμετρα μακριά. Οι... περιπέτειες επί αμερικανικού εδάφους δεν τελειώνουν εκεί. Η Μπαρτσελόνα θα αντιμετωπίσει ξανά τη Νάπολι σε φιλικό παιχνίδι, 3 ημέρες αργότερα, αυτήν τη φορά στο Μίτσιγκαν που απέχει 2.110 χιλιόμετρα από το θέρετρο της Φλόριντα.

Σε αυτό το σημείο, οι πρωταθλητές Ισπανίας καλούνται να πάρουν τον δρόμο της επιστροφής. Θα χρειαστεί νέο υπερατλαντικό ταξίδι απόστασης 6.796 χιλιομέτρων για να φτάσουν στη Βαρκελόνη. Στη βάση τους πλέον, θα κάνουν μερικές προπονήσεις και στις 16 Αυγούστου θα πρέπει να βρίσκονται στο Μπιλμπάο. Μετά από 37.668 χιλιόμετρα σε 2,5 εβδομάδες 'προετοιμασίας', πρέπει να διανύσουν ακόμα 611 για να βρεθούν στη Χώρα των Βάσκων. Η Primera Division έχει πρεμιέρα...

Το infographic της περιοδείας της Μπαρτσελόνα για την καλοκαιρινή προετοιμασία
Το infographic της περιοδείας της Μπαρτσελόνα για την καλοκαιρινή προετοιμασία

Βγάζουμε όντως συμπεράσματα από τα φιλικά προετοιμασίας; Το Pod-όσφαιρο έχει την απάντηση

News 24/7

24MEDIA NETWORK