Η Μπαρτσελόνα χάνει λεφτά γιατί δεν πούλησε παίκτη που κανείς δεν ξέρει ότι έχει

Ο Τρινκάο αποκτήθηκε από την Μπαρτσελόνα τον Ιούλιο και τον ίδιο μήνα οι Καταλανοί δέχθηκαν πρόταση με διπλάσια λεφτά για να τον πουλήσουν σε σύλλογο της Premier League. Ο Ντανιέλ Ποντένσε όμως... χαλάει το deal.

Ο Τρινκάο διεκδικεί τη μπάλα κατά την αναμέτρηση Γούλβς-Μπράγκα για το Europa League
Ο Τρινκάο διεκδικεί τη μπάλα κατά την αναμέτρηση Γούλβς-Μπράγκα για το Europa League AP PHOTO/RUI VIEIRA

Το όνομα Φρανσίσκο Αντόνιο Μασάντο Μότα Κάστρο δεν λέει πολλά στους φίλους της Μπαρτσελόνα ή γενικότερα του ποδοσφαίρου. Αν προστεθεί το τελευταίο όνομα του Πορτογάλου ποδοσφαιριστή, το Τρινκάο, τότε κάτι αρχίζει να γίνεται, αλλά όχι και για το ευρύ κοινό.

Ο 20χρονος δεξιός εξτρέμ αποτελεί μεταγραφικό απόκτημα -πρακτικά- Ιανουαρίου των Καταλανών, αφού η συμφωνία με την Μπράγκα επήλθε τον χειμώνα. Ωστόσο, σε αυτήν περιλαμβανόταν όρος οι Ισπανοί να τον κάνουν δικό τους την 1η Ιουλίου ή έστω όταν τελειώσει η σεζόν, ύστερα από τις ανακατατάξεις που επέβαλε ο κορονοϊός. Το ποσό της μετακίνησης ανήλθε στα 31.000.000 ευρώ, με τον 5 φορές διεθνή με την Κ19 της χώρας του να υπογράφει συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι του 2025, με ρήτρα αποδέσμευσης ύψους 500.000.000 ευρώ.

Όλα αυτά συνιστούν τα τετριμμένα μιας μεταγραφής. Αυτό που καθιστά ξεχωριστή εκείνη του Τρινκάο στην Μπαρτσελόνα είναι το γεγονός πως σύμφωνα με τη 'Sport', ένας σύλλογος της Premier League προσέφερε 60.000.000 ευρώ για να αποκτήσει τον ποδοσφαιριστή, που καλά καλά δεν είναι ακόμα μέλος των 'μπλαουγκράνα'!

Το γεγονός ότι αυτή η είδηση δημοσιεύτηκε σε καταλανικό μέσο που υποστηρίζει την Μπαρτσελόνα αφαιρεί πόντους βαρύτητας ως προς την αλήθεια, ωστόσο το όνομα του ατζέντη του παίκτη τους... επαναφέρει. Ο Ζόρζε Μέντες, ο εκ των κορυφαίων εκπροσώπων παικτών στο ποδόσφαιρο, ήταν αυτός που διευκόλυνε τη μετακίνηση του παίκτη στην Ισπανία, αλλά και αυτός που φέρεται να μετέφερε στους Καταλανούς την πρόταση του αγγλικού συλλόγου, που δεν κατονομάζεται.

Ως γνωστόν, ο Μέντες σχεδόν ασκεί... κυριαρχική επιρροή στη Γουλβς και με δεδομένο το ενδιαφέρον του συλλόγου για τον παίκτη πριν εμφανιστεί η Μπαρτσελόνα, δεν αποκλείεται ο προσεχής αντίπαλος του Ολυμπιακού να είναι η ενδιαφερόμενη ομάδα. Μια πιο προσεκτική ανάγνωση της κατάστασης, όμως, φέρνει στο προσκήνιο τη μεταγραφή του Ντανιέλ Ποντένσε στη Γουλβς το ίδιο χρονικό διάστημα που ο Τρινκάο 'έκλεισε' στην Μπαρτσελόνα. Οι δύο παίκτες αγωνίζονται στην ίδια θέση κι έτσι δεν μοιάζει λογικό οι 'λύκοι' να προσέγγισαν τους 'μπλαουγκράνα' για τον Τρινκάο, έχοντας αποκτήσει τόσο πρόσφατα τον πρώην δεξιό εξτρέμ του Ολυμπιακού για περίπου 20.000.000 ευρώ.

Όπως και να 'χει, η έκβαση της υπόθεσης δεν αλλάζει, οποιαδήποτε κι αν είναι η ταυτότητα του ενδιαφερομένου. Η Μπαρτσελόνα φέρεται -πάντα σύμφωνα με το αμφιβόλου εγκυρότητας δημοσίευμα- να απέρριψε την πρόταση και να χάνει πρακτικά 29.000.000 ευρώ για έναν παίκτη που πέρυσι είχε 9 γκολ και 20 ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις με την Μπράγκα και θεωρείται κορυφαίο ταλέντο στην Πορτογαλία.

News 24/7

24MEDIA NETWORK