Η Μπαρτσελόνα έμεινε με 9 παίκτες συν 2 τερματοφύλακες για τη ρεβάνς με τη Νάπολι

Η Μπαρτσελόνα υποδέχεται τη Νάπολι στη ρεβάνς του 1-1 στο 'Σαν Πάολο' έχοντας στην καλύτερη 13 ποδοσφαιριστές από την πρώτη ομάδα και στη χειρότερη μόλις 11. Με δύο τερματοφύλακες.

Ο Λουίς Σουάρες της Μπαρτσελόνα σε στιγμιότυπο της αναμέτρησης με την Ίντερ για τη φάση των ομίλων του Champions League 2019-2020 στο 'Καμπ Νόου', Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2019
Ο Λουίς Σουάρες της Μπαρτσελόνα σε στιγμιότυπο της αναμέτρησης με την Ίντερ για τη φάση των ομίλων του Champions League 2019-2020 στο 'Καμπ Νόου', Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2019 AP PHOTO/JOAN MONFORT

Αν θα έδινε κάποιος στον Κίκε Σετιέν τη δυνατότητα να αλλάξει την ισοπαλία 1-1 με τη Νάπολι σε ήττα, αλλά να μην έχανε 3 παίκτες για τη ρεβάνς, ο τεχνικός της Μπαρτσελόνα θα λειτουργούσε όπως κάθε φυσιολογικός άνθρωπος. Θα έλεγε σίγουρα "ναι", όσο παράλογο κι αν ακούγεται για μία ομάδα όπως οι Καταλανοί, με τόσο πλούσιο ρόστερ, που τα τελευταία 3 χρόνια έχουν κάνει ισάριθμες μεταγραφές με 9ψήφιο ποσό.

Αυτή η ομάδα είναι η ίδια που έμεινε με 9 ετοιμοπόλεμους παίκτες για τη ρεβάνς συν 2 τερματοφύλακες για να συμπληρώνουν την... ενδεκάδα, τουλάχιστον από την πρώτη ομάδα. Εννέα παίκτες που αν η Μπαρτσελόνα σταθεί τυχερή, θα γίνουν 10 ίσως και 11 στη ρεβάνς του 'Καμπ Νόου'. Τι σημαίνει αυτό; Ότι το να μείνει ο σύλλογος με 19 ποδοσφαιριστές στην πρώτη ομάδα αποτυπώνει ξεκάθαρα την καταστροφή που έχει προκαλέσει η θητεία του Ερνέστο Βαλβέρδε και της διοίκησης Τζουζέπ Μαρία Μπαρτομέου, όταν οι 5 είναι τραυματίες και οι 2 τιμωρημένοι για τον 2ο αγώνα της φάσης των 16 του Champions League.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Η Μπαρτσελόνα παρατάχθηκε στο 'Σαν Πάολο' ήδη με αρκετά προβλήματα, αφού από τους παίκτες της πρώτης ομάδας οι 4 ήταν τραυματίες. Οι Λουίς Σουάρες και Ουσμάν Ντεμπελέ χάνουν τη σεζόν, ο Τζόρντι Άλμπα χτύπησε στον δεξιό προσαγωγό στις 15 Φεβρουαρίου κόντρα στη Χετάφε και θα μείνει εκτός δράσης για τουλάχιστον 3 εβδομάδες, ενώ ο Σέρζι Ρομπέρτο 'λαβώθηκε' στον δεξιό μηρό στο σαββατιάτικο 5-0 επί της Έιμπαρ και θα απουσιάσει για 3-4 εβδομάδες. Στη διάρκεια του αγώνα, ο Ζεράρ Πικέ τραυματίστηκε στον αστράγαλο και έγινε αλλαγή στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων. Αν και ο ίδιος ισχυρίζεται ότι δεν υπέστη κάτι σοβαρό, αυτήν τη στιγμή το όνομά του βρίσκεται στη λίστα των τραυματιών, που έφτασε τα 5 μέλη από τα 19 της πρώτης ομάδας.

Στον ίδιο αγώνα, ο Σέρχιο Μπουσκέτς 'κιτρινίστηκε' και συμπλήρωσε κάρτες, με συνέπεια να είναι τιμωρημένος για τη ρεβάνς. Ο Αρτούρο Βιδάλ πήγε ένα βήμα παραπέρα και δέχθηκε δύο κίτρινες κάρτες στην ίδια φάση (μία για μαρκάρισμα, μία για καυγά με αντίπαλο), με συνέπεια να απουσιάσει κι αυτός από τη ρεβάνς. Με δεδομένο ότι ο Μάρτιν Μπρέθγουεϊτ, που αποκτήθηκε εκτός μεταγραφικής περιόδου ως έκτακτη προσθήκη, εκ των πραγμάτων δεν βρίσκεται στην ευρωπαϊκή λίστα, υπάρχουν ακόμα 3 μέλη από τα 19 της πρώτης ομάδας που δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής στη ρεβάνς.

Πόσοι παίκτες δηλώθηκαν στην UEFA

Η αλήθεια είναι ότι αρθμητικά υπάρχει λύση για τον Σετιέν, αλλά όχι η καλύτερη δυνατή. Η Μπαρτσελόνα δήλωσε 31 ποδοσφαιριστές στην UEFA τον Φεβρουάριο, αμέσως μετά το πέρας της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου. Οι 18 της πρώτης ομάδας (αφού εξαιρείται ο Μπρέθγουεϊτ) και ακόμα 12 της δεύτερης ομάδας, ώστε σε περίπτωση που δεν συμπλήρωνε αποστολή με τους έμπειρους, να έριχνε στα 'βαθιά' τους νεαρούς παίκτες. Ακόμα κι αυτοί χωρίζονται σε δύο κατηγορίες, αφού υπάρχουν 6 περιπτώσεις που λόγω διαφόρων χαρακτηριστικών (ηλικία, λίγες σεζόν στις ακαδημίες του συλλόγου ή/και της χώρας) δεν μπορούσαν να δηλωθούν στη Β λίστα και έτσι... γέμισαν την ούτως ή άλλως άδεια Α λίστα.

Οι 6 παίκτες που δηλώθηκαν στην Α λίστα, αν και αγωνίζονται στη δεύτερη ομάδα, είναι οι Χιρόκι Άμπε, Ρόναλντ Αραούχο, Φεράν Σαρσανέδες, Σέρχιο Ακιέμε, Κίκε Σαβέριο και Ρέι Μανάι. Οι 3 τελευταίοι προστέθηκαν στη λίστα τον Ιανουάριο. Από εκεί και πέρα, υπάρχουν και 7 ποδοσφαιριστές (οι δύο εξ αυτών είναι τερματοφύλακες) που ανήκουν στη δεύτερη ομάδα και δηλώθηκαν στη Β λίστα. Πρόκειται για τους Ινάκι Πένια, Αρνάου Τένας, Γκιγέμ Ζάιμε, Ντάνι Μορέρ, Ρίκι Πουτζ, Άλεξ Κολάδο και Ανσού Φατί. Ο τελευταίος αποτελεί το πρόσωπο κλειδί, αφού φέτος έχει βοηθήσει ουκ ολίγες φορές την πρώτη ομάδα και λογίζεται μέλος της, έστω κι αν τυπικά ανήκει στην Μπαρτσελόνα Β. Ο Πουτζ επίσης έχει πάρει λεπτά συμμετοχής με τον Σετιέν και θεωρείται παίκτης που μπορεί να προσφέρει στην πρώτη ομάδα, όμως από εκεί και πέρα οι υπόλοιποι παίκτες είναι εντελώς άπειροι σε τέτοιες καταστάσεις.

Πώς θα παραταχθεί η Μπαρτσελόνα

Προτεραιότητα αυτήν τη στιγμή για τον σύλλογο δεν η ρεβάνς κόντρα στους 'παρτενοπέι', αλλά το clasico κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης την Κυριακή. Τα δεδομένα είναι περίπου ίδια, αφού το ρόστερ της πρώτης ομάδας παραμένει αποδεκατισμένο από τραυματισμούς. Ο Πικέ ισχυρίζεται στο περιβάλλον του ότι θα προλάβει τον αγώνα, ενώ δεν υπάρχει θέμα με τον Μπρέθγουεϊτ στην Primera Division και υπολογίζεται κανονικά. Το ίδιο συμβαίνει και με τους Μπουσκέτς και Βιδάλ που δεν είναι τιμωρημένοι, με συνέπεια η πρώτη ομάδα να φτάνει τον αριθμό των 15 διαθέσιμων μελών (με υγιή τον Πικέ) και να χρειάζεται μόνο 3 προσθήκες από την Μπαρτσελόνα Β, με μία εξ αυτών να είναι σίγουρα εκείνη του Φατί.

Στη ρεβάνς με τη Νάπολι τα πράγματα είναι πιο δύσκολα. Αν ο Πικέ θα είναι όντως υγιής, τότε η Μπαρτσελόνα φτάνει τους 12 παίκτες πρώτης ομάδας. Σε περίπτωση που η αποθεραπεία του Άλμπα και του Ρομπέρτο πάει καλά, τότε ενδέχεται να προλάβουν τον αγώνα. Ο Φατί συνιστά κι αυτός παίκτη επιπέδου πρώτης γραμμής και έτσι, μετά βίας, ο Σετιέν θα πρέπει να στηριχθεί σε 14 ποδοσφαιριστές, εκ των οποίων οι δύο τερματοφύλακες. Και όλα αυτά με την προϋπόθεση ότι δεν θα προκύψει νέος τραυματισμός στους αγώνες με Ρεάλ και Μαγιόρκα (αμφότεροι εκτός έδρας) που μεσολαβούν ή σε κάποια προπόνηση. Μήπως είναι λογικό ο Σετιέν να προτιμούσε να χάσει στην Ιταλία, αλλά να κρατούσε τους παίκτες του;

Το ευρωπαϊκό ρόστερ της Μπαρτσελόνα

ΠΡΩΤΗ ΟΜΑΔΑ

  • Οι ετοιμοπολεμοι (9): Μαρκ Αντρέ τερ Στέγκεν, Νέτο, Νέλσον Σεμέδο, Κλεμάν Λενγκλέ, Σαμουέλ Ουμτιτί, Ζούνιορ Φίρπο, Ίβαν Ράκιτιτς, Αρτούρ, Φρένκι ντε Γιονγκ, Λιονέλ Μέσι, Αντουάν Γκριεζμάν
  • Οι τραυματίες (5): Ουσμάν Ντεμπελέ, Λουίς Σουάρες, Σέρζι Ρομπέρτο, Τζόρντι Άλμπα, Ζεράρ Πικέ
  • Οι τιμωρημένοι (2): Σέρχιο Μπουσκέτς, Αρτούρο Βιδάλ
  • Χωρίς δικαίωμα συμμετοχής (1): Μάρτιν Μπρεθγουεϊτ

ΔΕΥΤΕΡΗ ΟΜΑΔΑ

  • Από την Α λίστα (6): Χιρόκι Άμπε, Ρόναλντ Αραούχο, Φεράν Σαρσανέδες, Σέρχιο Ακιέμε, Κίκε Σαβέριο, Ρέι Μανάι
  • Από τη Β λίστα (7): Ινάκι Πένια, Αρνάου Τένας, Γκιγέμ Ζάιμε, Ντάνι Μορέρ, Ρίκι Πουτζ, Άλεξ Κολάδο, Ανσού Φατί

Εμπαπέ ή Χάαλαντ; Ποιος είναι καλύτερος; Η απάντηση στο Pod-όσφαιρο:

News 24/7

24MEDIA NETWORK