Η Μπαρτσελόνα του Μέσι και η θέση στο podium του Champions League

Η Μπαρτσελόνα προέρχεται από δύο αναπάντεχους αποκλεισμούς στο Champions League και ψάχνει εξιλέωση και να ξαναφτάσει τη Λίβερπουλ στην 3η θέση των πιο πετυχημένων ομάδων του θεσμού.

Ο Λουίς Σουάρες της Μπαρτσελόνα πανηγυρίζει με τον Ουσμάν Ντεμπελέ το γκολ που σημείωσε στον αγώνα κόντρα στην Ίντερ για τη φάση των ομίλων του Champions League 2019-2020 στο 'Καμπ Νόου', Βαρκελόνη, Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2019
Ο Λουίς Σουάρες της Μπαρτσελόνα πανηγυρίζει με τον Ουσμάν Ντεμπελέ το γκολ που σημείωσε στον αγώνα κόντρα στην Ίντερ για τη φάση των ομίλων του Champions League 2019-2020 στο 'Καμπ Νόου', Βαρκελόνη, Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2019 AP PHOTO/EMILIO MORENATTI

Κάθε χρόνο εδώ και σχεδόν 15 χρόνια (τυχαίο που τόσα χρόνια βρίσκεται κι ο Λιονέλ Μέσι στη βασική ενδεκάδα;), η Μπαρτσελόνα συγκαταλέγεται στα φαβορί για την κατάκτηση του Champions League. Για παράδειγμα, πέρυσι ήταν το απόλυτο φαβορί, μέχρι να χύσει την καρδάρα με το 'γάλα' στον αλησμόνητο ημιτελικό του 'Άνφιλντ', όπου ηττήθηκε με 0-4 και αποκλείστηκε από τη μετέπειτα πρωταθλήτρια Ευρώπης Λίβερπουλ.

Πρόπερσι βίωσε κάτι ανάλογο στα προημιτελικά, κόντρα στη Ρόμα του Κώστα Μανωλά, με συνέπεια φέτος, στην 3η σεζόν (και ίσως τελευταία) του Ερνέστο Βαλβέρδε στον πάγκο της, να ψάχνει να διορθώσει τα κακώς κείμενα και να προσθέσει ακόμα ένα τρόπαιο της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, στα 5 που έχει ήδη στην προθήκη της στο 'Καμπ Νόου'. Γι' αυτό και το Sport24.gr σε συνεργασία με το NIVEA MEN αποφάσισε να θέσει το ερώτημα: Ποια είναι η καλύτερη ομάδα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου από τις αρχές της δεκαετίας του '90 και μετά.

Το αποτέλεσμα θα το καθορίσεις εσύ, συμμετέχοντας στην ψηφοφορία του Sport24.gr και του NIVEA MEN που θα διαρκέσει τέσσερις εβδομάδες μέχρι την ανάδειξη του νικητή, της ομάδας εκείνης που θα στεφθεί πρωταθλήτρια της καρδιά σου. Η διαδικασία βρίσκεται ήδη στη φάση των 16, με τους 'μπλαουγκράνα' να έχουν 4 παρουσίες (2006, 2009, 2011, 2015), στη μεγάλη ψηφοφορία, αφού έχουν παίξει καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη της διοργάνωσης. Φέτος έχουν ως στόχο την... εξιλέωση και να αφήσουν πίσω τη σπουδαία Ρεάλ του Ζινεντίν Ζιντάν και τη Λίβερπουλ που ψάχνει να ξεφύγει στη λίστα των νικητών με το 7ο τρόπαιο.

Ο Λουίς Σουάρες σκόραρε ένα εκπληκτικό γκολ για την Μπαρτσελόνα στο 5-2 επί της Μαγιόρκα στο 'Camp Nou' της Βαρκελώνης, για την ισπανική La Liga. (AP Photo/Joan Monfort)
Ο Λουίς Σουάρες σκόραρε ένα εκπληκτικό γκολ για την Μπαρτσελόνα στο 5-2 επί της Μαγιόρκα στο 'Camp Nou' της Βαρκελώνης, για την ισπανική La Liga. (07/12/2019) AP PHOTO/JOAN MONFORT

Στη φάση των ομίλων, οι Καταλανοί έπαιξαν στο... ρελαντί, επικρατώντας 4 φορές στο 6ο γκρουπ, μαζί με Ντόρτμουντ, Ίντερ και Σλάβια Πράγας. Η εντός έδρας ισοπαλία με τους Τσέχους και η εκτός με την Ντόρτμουντ (αμφότερες 0-0) έδειξαν ότι ο Μέσι κι η παρέα του δεν έχουν πατήσει ακόμα το πόδι στο γκάζι, κάτι που αναμένεται να κάνουν από εδώ και πέρα στο τουρνουά.

Στο περίπου, τουλάχιστον, αφού στη φάση των 16 η κληρωτίδα έφερε τους πρωταθλητές Ισπανίας απέναντι στην προβληματική Νάπολι του Τζενάρο Γκατούζο, με το δεύτερο παιχνίδι στο 'Καμπ Νόου'. Η Μπαρτσελόνα αποτελεί το μεγάλο φαβορί, αφού τελευταία φορά που αποκλείστηκε τόσο νωρίς ήταν τη σεζόν 2006-2007 από τη Λίβερπουλ. Τα τελευταία χρόνια ο προημιτελικός είναι ο γύρος 'παγίδα', αφού οι 'μπλαουγκράνα' έχουν 4 αποκλεισμούς σε 6 σεζόν κι αν αποκλειστούν και φέτος, τότε θα δώσουν... δικαιώματα. Ήδη μετρούν 4 σεζόν χωρίς το τρόπαιο με τα μεγάλα αυτιά, κάτι που δεν έχει ξανασυμβεί από το 2005-2006 κι έπειτα, όταν με ηγέτη τον Ροναλντίνιο σήκωσαν στον ουρανό του 'Σταντ ντε Φρανς' την κούπα.

Φέτος, ο Μέσι κάνει τα ίδια... όργια με πέρυσι, τα οποία κατέληξαν στο βραβείο The Best και στη Χρυσή Μπάλα. Όταν ο Αργεντινός επιθετικός βρίσκεται σε τέτοια κατάσταση, η Μπαρτσελόνα συνήθως καταλήγει με το τρόπαιο ανά χείρας. Συνέβη το 2009, συνέβη το 2011, συνέβη και το 2015, με συνέπεια οι Καταλανοί, παρότι άρχισαν πολύ... αργά τη συλλογή τους (το 1992, με το 'πειραματικό' Champions League), να φτάσουν τα 5 τρόπαια και να βρεθούν στην 3η θέση του βάθρου, πίσω από Ρεάλ και Μίλαν. Με την περσινή κατάκτηση, η Λίβερπουλ τους προσπέρασε και στόχος φέτος είναι να επανέλθουν στο... podium με ένα 6ο τρόπαιο.

Αν πιστεύεις ότι κάποια από τις Μπαρτσελόνες του Μέσι αξίζει να αναδειχθεί η κορυφαία ομάδα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου από τις αρχές της δεκαετίας του '90 και μετά, ψήφισε στη μεγάλη ψηφοφορία του Sport24 και του NIVEA MEN.

News 24/7

24MEDIA NETWORK