Η Μπαρτσελόνα πέταξε το γάντι και η Αλαβές το σήκωσε

Η Αλαβές νίκησε τη Θέλτα και έγραψε ιστορία αφού θα αγωνιστεί για πρώτη φορά σε τελικό Κυπέλλου Ισπανίας. Αντίπαλός της στις 27 Μαΐου η πανίσχυρη Μπαρτσελόνα (VIDEO).

Η Μπαρτσελόνα πέταξε το γάντι και η Αλαβές το σήκωσε

Μία ημέρα μετά την πρόκριση της Μπαρτσελόνα στον τελικό του Copa del Rey εις βάρος της Ατλέτικο Μαδρίτης έγινε γνωστή και η αντίπαλός της. Αυτή θα είναι η Ντεπορτίβο Αλαβές η οποία μετά το 0-0 στον πρώτο αγώνα στην Γαλικία κατάφερε να κάμψει με 1-0 την αντίσταση της Θέλτα στην ρεβάνς που έγινε στο σπίτι της, με τον Έντγκαρ Αντόνιο Μέντες να πετυχαίνει το χρυσό γκολ στο 82ο λεπτό.

Αυτός θα είναι ο πρώτος τελικός για την ομάδα της Χώρας των Βάσκων στο Κύπελλο Ισπανίας και ο δεύτερος συνολικά στην ιστορία της αφού το 2001 είχε λάβει μέρος σε έναν από τους πιο συναρπαστικούς τελικούς στο Κύπελλο UEFA απέναντι στην Λίβερπουλ (έχασε 5-4 στην παράταση).

Η Αλαβές μετράει πέντε αποκλεισμούς στο Κύπελλο στις ισάριθμες φορές που τέθηκε αντιμέτωπη με την Μπαρτσελόνα, με τους "μπλαουγκράνα" να δίνουν μάλιστα συγχαρητήρια στους Βάσκους για την πρόκριση στον τελικό μέσω του επίσημου λογαριασμού τους στο Twitter.

News 24/7

24MEDIA NETWORK