Η Μπαρτσελόνα ξεπουλάει για να κρατήσει τον Μέσι

Πρωταρχικός στόχος της Μπαρτσελόνα είναι η παραμονή του Μέσι, με τη διοίκηση των μπλαουγκράνα να είναι διατεθειμένη να προχωρήσει σε πωλήσεις προκειμένου να δημιουργηθεί χώρος για το νέο συμβόλαιο του Πούλγκα.

Ο Λιονέλ Μέσι δώρισε τα παπούτσια που σκόραρε το 644ο γκολ του με την Μπαρτσελόνα, με σκοπό να βγουν σε δημοπρασία και τα έσοδα να διατεθούν στην μάχη κατά του παιδικού καρκίνου.  (AP Photo/Angel Fernandez)
Ο Λιονέλ Μέσι δώρισε τα παπούτσια που σκόραρε το 644ο γκολ του με την Μπαρτσελόνα, με σκοπό να βγουν σε δημοπρασία και τα έσοδα να διατεθούν στην μάχη κατά του παιδικού καρκίνου. Ⓒ 2021 ANGEL FERNANDEZ/ASSOCIATED PRESS

Από την 1η Ιουλίου ο Λιονέλ Μέσι είναι ελεύθερος απ' την Μπαρτσελόνα. Ο πρωταρχικός στόχος του Λαπόρτα είναι η ανανέωση του συμβολαίου του Πούλγκα. Υπάρχουν αρκετοί παράγοντες που επηρεάζουν την υπόθεση, όπως το οικονομικό ζήτημα, το πρότζεκτ των Καταλανών και η μείωση των μισθών της πρώτης ομάδας.

Έτσι, σύμφωνα με την Marca, προκειμένου να "χωρέσει" το νέο συμβόλαιο του Μέσι, η διοίκηση της Μπαρτσελόνα θα προσπαθήσει να ξεφορτωθεί παίκτες που ο Ρόναλντ Κούμαν δεν έχει στα πλάνα του. Η πρώτη αναχώρηση απ' το Καμπ Νόου έγινε γνωστή την Κυριακή, με τον Τρινκάο να ανακοινώνεται απ' τη Γουλβς.

Ο επόμενος που θα ανακοινωθεί θα είναι ο Τζούνιορ Φίρπο, ο οποίος θα ενταχθεί στη Λιντς, με τους Καταλανούς να βάζουν στα ταμεία τους το ποσό των 15 εκατομμυρίων ευρώ. Η Μπαρτσελόνα θέλει να ξεφορτωθεί ακόμη δύο συμβόλαια.

Συγκεκριμένα, επιθυμεί να αφήσει τους Πιάνιτς και Ουμτιτί, οι οποίοι λαμβάνουν ετησίως περίπου 17 εκατομμύρια ευρώ έκαστος. Μέχρι στιγμής οι δύο παίκτες δεν θέλουν να αφήσουν το Καμπ Νόου, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, όμως η αποχώρησή τους μέσα στη θερινή μεταγραφική περίοδο μοιάζει δεδομένη.

Ακόμη περισσότερα ονόματα στη λίστα

Η Μπαρτσελόνα δεν σταματάει σε αυτό το σημείο και ψάχνει να δημιουργήσει ακόμη περισσότερο χώρο. Ο Κουτίνιο λαμβάνει ετησίως περίπου 50 εκατομμύρια ευρώ, ένα ποσό που θέλουν να ξεφορτωθούν οι μπλαουγκράνα. Οι Καταλανοί θα αναζητήσουν αγοραστή, ενώ δεν αποκλείεται και ο δανεισμός του.

Ακόμη, υπάρχουν κι άλλοι παίκτες που μπορούν να αποτελέσουν παρελθόν, όπως ο Μπρέθγουεϊτ, ο Αλενιά, ο Λανγκλέ ή ακόμη και ο Γκριεζμάν, ώστε να γίνει οικονομία για την ανανέωση του συμβολαίου του Μέσι.

Η Παρί που πάντα καιροφυλαχτεί για όλους

Εν τω μεταξύ, η Παρί μπήκε και επίσημα στο κυνήγι του Λιονέλ Μέσι, αφού -σύμφωνα με την AS- κατέθεσε πρόταση στον Αργεντινό, ο οποίος εδώ και λίγες ώρες είναι ελεύθερος από την Μπαρτσελόνα.

Ο 34χρονος επιθετικός βρίσκεται στη Βραζιλία αυτήν τη στιγμή για το Copa América και ο πατέρας και ατζέντης του, Χόρχε Μέσι, βρίσκεται στη Βαρκελώνη όπου διαπραγματεύευται νέο συμβόλαιο με τους "μπλαουγκράνα". Παρ' όλα αυτά, η γαλλική ομάδα φέρεται να παρενέβη στην προσπάθειά της να οδηγήσει στο "Παρκ ντε Πρενς" ακόμα ένα μεγάλο αστέρι του ποδοσφαίρου.

Οι Παριζιάνοι έχουν κάνει ήδη αξιοσημείωτες προσθήκες, αφού έχουν αποκτήσει ή έχουν κλείσει τους Σέρχιο Ράμος, Ασράφ Χακιμί, Τζιανλουίτζι Ντοναρούμα και Ζεορζίνιο Βαϊνάλντουμ. Μαζί με τους Νεϊμάρ και Κιλιάν Εμπαπέ, το ρόστερ τους γίνεται ακόμα πιο δυνατό και το πρότζεκτ μοιάζει ένα από τα ατού που διαθέτουν για να προσελκύσουν τον Μέσι.

Η AS δεν δημοσίευσε άλλες πληροφορίες σχετικά με την πρόταση της Παρί, ωστόσο αναφέρει ότι ο σύλλογος δεν βιάζεται για απάντηση από τον Μέσι. Την ίδια στιγμή, πάντως, από πλευράς Μπαρτσελόνα διαρρέεται αισιοδοξία για την αίσια κατάληξη των διαπραγματεύσεων για ανανέωση του συμβολαίου του κορυφαίου παίκτη στην ιστορία της.

News 24/7

24MEDIA NETWORK