Η Μπενφίκα έφερε... τούμπα το όνειρο του Champions League

Είχε το 1-1 από την Πορτογαλία, βρήκε και το γρήγορο γκολ με τον Πρίγιοβιτς όμως αυτά δεν έφτασαν στον ΠΑΟΚ για να γίνει η υπέρβαση και να μπει στους ομίλους του UCL για πρώτη φορά στην ιστορία του. Η Μπενφίκα έκανε την ανατροπή με τρία γκολ και το φινάλε την βρήκε να επικρατεί 4-1 και να πανηγυρίζει την πρόκριση στέλνοντας παράλληλα τον "Δικέφαλο" στους ομίλους του Europa.

CHAMPIONS LEAGUE / ÐÁÏÊ - ÌÐÅÍÖÉÊÁ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM)
CHAMPIONS LEAGUE / ÐÁÏÊ - ÌÐÅÍÖÉÊÁ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM) EUROKINISSI

Όνειρο ήταν και πάει. Ο ΠΑΟΚ έμεινε όρθος στο "Λουζ" μία εβδομάδα νωρίτερα παρά την ασφυκτική πίεση που δέχτηκε ανά διαστήματα από την Μπενφίκα και με το 1-1 στις αποσκευές του απέκτησε το δικαίωμα να πιστεύει πως μπορεί να κάνει την αγωνιστική υπέρβαση, αφήνοντας εκτός τους "αετούς" της Λισσαβώνας για να πετάξει εκείνος για πρώτη φορά στην ιστορία τους στους ουρανούς του Champions League.

Όταν δε μάλιστα μπήκε φορτσάτος (στα όρια του αφιονισμένου) στην πυρακτωμένη Τούμπα, έκλεισε τους Ίβηρες στην περιοχή τους και βρήκε δικαίως το γκολ με τον Πρίγιοβιτς στο 13' μέσα από ομαδική συνεργασία για σεμινάριο, όλοι, φίλοι του "Δικεφάλου" και μη, πίστεψαν ότι μπορεί!

Μπορεί να αφήσει έξω το φαβορί και να ξορκίσει τα φαντάσματα της τελευταίας δεκαετίας, που τον ήθελαν να φτάνει κοντά στην πηγή αλλά να μην ξεδιψάει, με τον Άγιαξ δύο φορές κα την Σάλκε άλλη μία να έχουν πληγώσει τους Θεσσαλονικείς μέσα στην Τούμπα, στο κρίσιμο ματς που ήθελαν το αποτέλεσμα για να κουνήσουν σεντόνι.

Κάπου εκεί όμως, τα όνειρα έδωσαν τη θέση τους στους εφιάλτες, με την Μπενφίκα να αρχίζει να παίρνει μέτρα στο γήπεδο και στο διάστημα από το 20' μέχρι το 40' να κάνει τον ΠΑΟΚ να βλέπει... αστεράκια, όχι όμως αυτά του Champions League.

CHAMPIONS LEAGUE / ÐÁÏÊ - ÌÐÅÍÖÉÊÁ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM)
CHAMPIONS LEAGUE / ÐÁÏÊ - ÌÐÅÍÖÉÊÁ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM) EUROKINISSI

Μέσα σε πέντε λεπτά οι Ίβηρες πέτυχαν δύο γκολ (το δεύτερο με τραγική φιγούρα τον Πασχαλάκη που για να μην αφήσει τη μπάλα να βγει κόρνερ έφτασε να κάνει πέναλτι!) με τους Ζαρντέλ και Σάλβιο ενώ στο 39' διεμβόλισαν τη δεξιά πλευρά του "Δικεφάλου" με Γκριμάλδο και Σέρβι για να βρουν το τρίτο τους γκολ με τον Πίζι που εκτέλεσε ανενόχλητος από το ύψος του πέναλτι.

Η ανάπαυλα βρήκε τον ΠΑΟΚ να ξέρει πως έχει ένα βουνό να ανέβει για να ερχόταν το θαύμα των τριών γκολ, όμως η Μπενφίκα δεν επέτρεψε στην ελληνική ομάδα ούτε να ονειρευτεί, "σκοτώνοντας" τις όποιες ελπίδες της στο 49', με τον Ζαρντέλ να κερδίζει πέναλτι από τον Βαρέλα και τον Σάλβιο να ευστοχεί για δεύτερη φορά στο ματς από την άσπρη βούλα για το 4-1.

Παρά το βαρύ σκορ οι παίκτες του Λουτσέσκου δεν παράτησαν το ματς και τα έδωσαν όλα για τον κόσμο που δεν σταμάτησε να τους εμψυχώνει, όμως ήταν εμφανές πως η ψυχολογία δεν ήταν με το μέρος τους. Το δοκάρι του Κρέσπο στο 51' και η χαμένη ευκαιρία του Πέλκα στο 66' κράτησαν το σκορ στο επίπεδο του 4-1, ενώ η αποβολή του Μάτος (δεύτερη κίτρινη) στο 76' κλείδωσε την υπόθεση πρόκριση για την Μπενφίκα, που στο δεύτερο μέρος έκανε ουσιαστικά διαχείριση για να βρεθεί για 9η διαδοχική σεζόν στους ομίλους του Champions League.

CHAMPIONS LEAGUE / ÐÁÏÊ - ÌÐÅÍÖÉÊÁ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM)
CHAMPIONS LEAGUE / ÐÁÏÊ - ÌÐÅÍÖÉÊÁ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM) EUROKINISSI

Από την πλευρά του ο ΠΑΟΚ θα συνεχίσει στους ομίλους του Europa, με το μεγάλο στόχο βέβαια για τη φετινή σεζόν να μην είναι άλλος από την κατάκτηση του πρωταθλήματος, που λείπει τόσο πολύ από τους "ασπρόμαυρους" από το 1985.

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Βιεϊρίνια, Κάνιας (63' Σάκχοφ), Μαουρίσιο, Λημνιός (46' Ουάρντα), Πέλκας, Ελ Καντουρί (76' Ακπόμ), Πρίγιοβιτς

Μπενφίκα: Βλαχοδήμος, Αντρέ Αλμέιδα, Ρούμπεν Ντίας, Ζαρντέλ, Γκριμάλδο, Φέισα, Ζέντσον, Σάλβιο (63' Άλφα Σεμέδο), Σέρβι, Πίζι (73' Ζίβκοβιτς), Σεφέροβιτς (85' Ζοάο Φέλιξ)

ΠΑΟΚ - ΜΠΕΝΦΙΚΑ 1-4 (GOALS)

News 24/7

24MEDIA NETWORK