Η μπουνιά που πάντα ήθελε αλλά ποτέ δεν έδωσε ο Κράουτς στον Μαρσέλο

Την εικόνα της αποβολής του στην αναμέτρηση της Τότεναμ με τη Ρεάλ στο 'Bernabeu' το 2011 δεν μπορεί να βγάλει από το μυαλό του ο Πίτερ Κράουτς και αν γυρνούσε ο χρόνος πίσω ίσως και να έδινε στον Μαρσέλο την μπουνιά που τόσο πολύ ήθελε...

Ο Φέλιξ Μπιρχ έχει μόλις δείξει στον Κράουτς τον δρόμο για τα αποδυτήρια του 'Bernabeu' στην αναμέτρηση της Ρεάλ με την Τότεναμ και ο Άγγλος φορ δέχεται την παρηγοριά του Ζοζέ Μουρίνιο | 5 Απριλίου 2011 (AP Photo/Andres Kudacki)
Ο Φέλιξ Μπιρχ έχει μόλις δείξει στον Κράουτς τον δρόμο για τα αποδυτήρια του 'Bernabeu' στην αναμέτρηση της Ρεάλ με την Τότεναμ και ο Άγγλος φορ δέχεται την παρηγοριά του Ζοζέ Μουρίνιο | 5 Απριλίου 2011 AP PHOTO/ANDRES KUDACKI

Την σεζόν 2010-2011, η Τότεναμ κατάφερε να φτάσει ως την προημτελική φάση του Champions League. Εκεί συνάντησε την Ρεάλ Μαδρίτης και η πορεία της στο τουρνουά τερματίστηκε. Η ιστορία θα μπορούσε να είχε γραφτεί διαφορετικά, αν ο Πίτερ Κράουτς δεν είχε αποβληθεί πολύ νωρίς στο ματς, με δύο κίτρινες κάρτες σε διάστημα λίγων λεπτών! Γεγονός που οδήγησε τους 'μερένγκες' στη νίκη με σκορ 4-0 και εντέλει στην πρόκριση.

Είναι το ματς που δεν μπορεί να ξεχάσει ο δίμετρος Άγγλος, άλλοτε διεθνής επιθετικός. Και αυτό γιατί την στιγμή της αποβολής του, ήθελε τόσο πολύ να δώσει μια μπουνιά στον Μαρσέλο... Και σχεδόν 10 χρόνια αργότερα, δεν το έχει ξεπεράσει.

"Αυτό που πάντα μου έρχεται μονομιάς στο μυαλό είναι η αποβολή στο 'Bernabeu' όταν έπαιζα στην Τότεναμ. Ήμασταν σε σπουδαία φόρμα, είχαμε κερδίσει την Ίντερ και τη Μίλαν - είχε πετύχει το νικητήριο τέρμα στο 'San Siro'. Φτάσαμε στα προημιτελικά για να αντιμετωπίσουμε την Ρεάλ Μαδρίτης. Ήμουν τόσο ενθουσιασμένος, αφού δεν είχα παίξει ποτέ ξανά στο 'Bernabeu'. Γυρνούσα σαν ένα μεγάλο παιδί, κοιτώντας γύρω - γύρω και σκεφτόμουν 'αυτό είναι επκληκτικό'. Μέσα σε 10-15 λεπτά πήρε δύο κίτρινες κάρτες και αποβλήθηκα!

Τα αποδυτήρια είναι κάτω από το στάδιο και από πάνω σου βρίσκονται οι κερκίδες, έτσι μπορείς να ακούσεις τους οπαδούς. Κάθομαι στα αποδυτήρια με μια πετσέτα στο κεφάλι μου, ακούω ξανά και ξανά τις ιαχές από τα γκολ και σκέφτομαι 'εγώ φταίω γι' αυτό'. Ένιωσα πολύ άσχημα. Έχω όμως μια δικαιολογία όσον αφορά τις κάρτες. Στην πρώτη παρασύρθηκα από τον ενθουσιασμό μου, οπότε δίνω δίκιο στον ρέφερι. Έκανα το τάκλιν στον Σέρχιο Ράμος.

Στην δεύτερη, προσπάθησα να κόψω μια πάσα του Μαρσέλο, έπεσα στη μπάλα αλλά δεν τον ακούμπησα... Πήδηξε στον αέρα και κυλούσε μετά στο χορτάρι. Υπήρχε ένα πλάνο που τον δείχνει να κοιτάει τον διαιτητή και να πανηγυρίζει βλέποντας την κόκκινη κάρτα και ξαφνικά σηκώθηκε, ήταν καλά... Ήθελα τόσο πολύ να του δώσω μια μπουνιά! Γι' αυτούς, η εξέλιξη αυτή ήταν σα νίκη. Πήραν το ματς και με κορόιδεψαν. Ήμουν αφελής που έπεσα στην παγίδα".

"Έφτιαξαν ένα ολόκληρο... γεύμα με αυτό. Εξασφάλισαν την αποβολή του. Όταν συνέβη, ήταν όλοι γύρω από τον διαιτητή, του άσκησαν υπερβολική πίεση και ο Μαρσέλο κυλούσε στο χορτάρι. Κανείς δεν νιώθει πιο άσχημα από όσο ο Κράουτς. Ήταν εξαιρετικός υπό τις οδηγίες μου όλα αυτά τα χρόνια. Έκανε ένα λάθος, αυτά τα πράγματα συμβαίνουν", είχε υποστηρίξει ο Χάρι Ρέντναπ, τότε τεχνικός της Τότεναμ, για την φάση της αποβολής.

Παρά την επιθυμία να απαντήσει με τις γροθιές του στην υπερβολή του Μαρσέλο, που οδήγησε στην αποβολή του, ο Πίτερ Κράουτς λίγα χρόνια αργότερα επιστράτευσε το χιούμορ του, όταν η Τότεναμ συνάντησε την Ρεάλ Μαδρίτης στους ομίλους του Champions League το 2017. Οι Spurs κέρδισαν το ένα ματς με σκορ 3-1 και απέσπασαν ισοπαλία με 0-0 στο άλλο. Με τον Άγγλο επιθετικό να 'χτυπάει' μέσω twitter.

"Αν δεν έχουν έναν ηλίθιο να αποβάλλεται νωρίς, έχουν μια θαυμάσια ευκαιρία", έγραψε χαρακτηριστικά ο Κράουτς, με οπαδούς της Τότεναμ να τον αποθεώνουν στα σχόλια.

O 39χρονος σήμερα παλαίμαχος φορ, ήταν προϊόν των τμημάτων υποδομής των Spurs. Αγωνίστηκε δανεικός σε Ντάλγουϊτς και Χάσλχομ σε νεαρή ηλικία και πωλήθηκε στην ΚΠΡ τον καλοκαίρι του 2000 αντί μόλις 100.000 ευρώ. Ακολούθησε η μεταγραφή στην Πόρτσμουθ για 2.25 εκατ. ευρώ μόλις ένα χρόνο μετά. Και έναν ακόμη αργότερα πωλήθηκε με 7.5 εκατ. ευρώ στην Άστον Βίλα. Έπαιξε δανεικός στη Νόριτς, τον αγόρασε η Σάουθαμπτον αντί 3 εκατ. ευρώ το 2004 και ακολούθησε η μετακίνηση του στη Λίβερπουλ τον Ιούλιο του 2005 για 10.5 εκατ. ευρώ.

Η Πόρτσμουθ αποζημίωσε τους 'κόκκινους' με 13.7 εκατ. ευρώ για να τον αγοράσει (για δεύτερη φορά) το 2008 και το επόμενο καλοκαίρι ο Κράουτς επέστρεψε σπίτι του. Η Τότεναμ έδωσε 10.5 εκατ. ευρώ για τα δικαιώματα του, πριν τον παραχωρήσει εκ νέου δύο χρόνια μετά στη Στόουκ αντί 11.3 εκατ. ευρώ. Ο Άγγλος φορ αγωνίστηκε για 8 χρόνια στη Στόουκ, πήγε στη Μπέρνλι τον Ιανουάριο του 2019 ως ελεύθερος και το καλοκαίρι του ίδιου χρόνου ανακοίνωσε την απόσυρση του από τη δράση. Σε συλλογικό επίπεδο πραγματοποίησε 679 επίσημες συμμετοχές, με απολογισμό 188 γκολ και 70 ασίστ. Με την εθνική Αγγλίας αγωνίστηκε 42 φορές, σκοράροντας 22 τέρματα.

News 24/7

24MEDIA NETWORK