Η Νέα Φιλαδέλφεια περνάει από το ...Σύνταγμα!

Η Βουλή ανοίγει ξανά μετά τις εκλογές σήμερα Τετάρτη και από την Πέμπτη ξεκινάει η συζήτηση για το νομοσχέδιο που αφορά την κατασκευή του γηπέδου της ΑΕΚ. Ποια είναι πρώτη μετεκλογική προσέγγιση από ΣΥΡΙΖΑ και Δήμο.

Η Νέα Φιλαδέλφεια περνάει από το ...Σύνταγμα!
INTIME SPORTS

Σήμερα, Τετάρτη 28 Μαϊου ανοίγει για πρώτη φορά μετά τις εκλογές η Βουλή, γεγονός που απασχολεί ιδιαίτερα την ΑΕΚ, καθώς την Πέμπτη αναμένεται να ξεκινήσει η συζήτηση του νομοσχεδίου που αφορά την κατασκευή του γηπέδου στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Στην «Ένωση» δηλώνουν αισιόδοξοι για την έκβαση της ψήφισης του νομοσχεδίου στο Κοινοβούλιο, ωστόσο για να πραγματοποιηθεί αυτή απαιτείται να γίνουν πρώτα τέσσερις συνεδριάσεις στη Βουλή, κάτι που σημαίνει πως το νομοσχέδιο που αφορά την ανέγερση του γηπέδου στη Νέα Φιλαδέλφεια θα ψηφιστεί εντός του επόμενου δεκαπενθημέρου.

Η Νέα Φιλαδέλφεια περνάει από το ...Σύνταγμα!

Από εκεί και πέρα οι άνθρωποι που «τρέχουν» το πρότζεκτ της κατασκευής της «Αγιάς Σοφιάς» θα εξασφαλίσουν την οικοδομική άδεια προκειμένου να ξεκινήσουν το συντομότερο δυνατό οι εργασίες στο οικόπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας.

Τι συμβαίνει με Δήμο και Περιφέρεια

Αναμφίβολα το αποτέλεσμα της εκλογικής αναμέτρησης της περασμένης Κυριακής, τόσο στον Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας όσο και στην Περιφέρεια Αττικής, δεν ήταν αυτό που θα προτιμούσαν οι άνθρωποι της ΑΕΚ. Οι ήττες των Γεωργαμλή και Σγουρού με τους οποίους η «Ένωση» είχε καλύτερο δίαυλο επικοινωνίας σε διάφορα θέματα, ανησύχησαν –κυρίως- τον κόσμο της ομάδας, κάνοντάς τον να πιστεύει ότι θα υπάρξουν νέα εμπόδια που θα καθυστερήσουν την επιστροφή της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Δέσμευση Αυλωνίτου για τα 20 εκατ. της Περιφέρειας

Σε ότι αφορά τα 20 εκατ. ευρώ της Περιφέρειας τα οποία θα δοθούν για την ανέγερση του γηπέδου, έχουν ήδη εκταμιευθεί και δεν πρόκειται να δημιουργηθεί κανένα πρόβλημα παρά την αλλαγή Περιφερειάρχη, κάτι που ξεκαθάρισε με δήλωσή της τα μεσάνυχτα της περασμένης Δευτέρας και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ελένη Αυλωνίτου.

Αλλαγή πλεύσης από τον Δήμαρχο

Σε ότι έχει να κάνει με τη στάση του Δήμου προς το έργο, ελήφθη ένα αισιόδοξο μήνυμα το απόγευμα της Δευτέρας όταν ο νέος Δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας, Άρης Βασιλόπουλος μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό έδειξε για πρώτη φορά διάθεση ελαστικότητας απέναντι στο έργο και στην έκταση που διεκδικεί η ΑΕΚ από το άλσος.

Ο Βασιλόπουλος τόνισε ότι αν αποδειχτεί ότι δεν …χωράει το γήπεδο στα 26.5 στρέμματα του οικοπέδου της Ερασιτεχνικής υπάρχει πρόθεση να δοθεί το κομμάτι του άλσους στην ΑΕΚ, φτάνοντας τα 28.5 στρέμματα αρκεί να αναδασωθεί από την τελευταία άλλος χώρος.

News 24/7

24MEDIA NETWORK