Λέστερ: Η νέα φωλιά των 'αλεπούδων' αποτελεί τεχνολογικό θαύμα

Ο Αϊγιαβάτ Σριβανταναπράμπα ήταν αποφασισμένος να συνεχίσει το έργο του πατέρα του. Ένα από τα σχέδια του Βιτσάι ήταν να μεταμορφώσει ένα γήπεδο γκολφ του Λέστερσάιρ σε μια φουτουριστική προπονητική εγκατάσταση, ένα έργο τέχνης της σύγχρονης τεχνολογίας. Το όραμα του έγινε πραγματικότητα.

Λέστερ: Η νέα φωλιά των 'αλεπούδων' αποτελεί τεχνολογικό θαύμα
LEICESTER OFFICIAL TWITTER ACCOUNT

Σχεδόν 5 χρόνια πέρασαν από τότε που η Λέστερ σόκαρε τον ποδοσφαιρικό πλανήτη κατακτώντας την Premier League. Και 2 χρόνια μεσολάβησαν από τον τραγικό θάνατο του ιδιοκτήτη της, Βιτσάι Σριβανταναπράμπα, το ελικόπτερο του οποίου συνετρίβη λίγες εκατοντάδες μέτρα μακριά από το 'King Power'. Ωστόσο η πρόοδος για τις 'αλεπούδες' συνεχίζεται, χωρίς απαραίτητα αυτό να μεταφράζεται σε τίτλους. Άλλωστε δεν είναι μονάχα αυτή η παράμετρος που βοηθά έναν σύλλογο να μεγαλώνει...

Ο Αϊγιαβάτ Σριβανταναπράμπα ήταν αποφασισμένος να συνεχίσει το έργο του πατέρα του. Την κληρονομιά που του άφησε πίσω και μεταξύ άλλων περιελάμβανε την Λέστερ Σίτι. Ένα από τα σχέδια του Βιτσάι ήταν να μεταμορφώσει ένα γήπεδο γκολφ του Λέστερσάιρ σε μια φουτουριστική εγκατάσταση, ένα έργο τέχνης της σύγχρονης τεχνολογίας. Το όραμα του έγινε πραγματικότητα μέσω του γιου του. Το νέο προπονητικό κέντρο της Λέστερ είναι πραγματικά εκπληκτικό.

Η νέα φωλιά των 'αλεπούδων' διαθέτει 21 διαφορετικά σημεία προπόνησης, 14 γήπεδα εκγύμνασης και ένα ακόμη 499 θέσεων για τους αγώνες των τμημάτων υποδομής. Διαθέτει επίσης πισίνα, εστιατόριο και ένα υπερσύγχρονο γυμναστήριο. Πρόκειται για μια κατασκευή με επτά κτήρια, δύο εκ των οποίων είναι αφιερωμένα στον Βιτσάι Σριβανταναπράμπα και φέρουν το όνομα του. Πρόκειται για το κτήριο που στεγάζει τα διοικητικά στελέχη της ομάδας και το κτήριο που φιλοξενεί το ιατρικό εργαστήριο της Λέστερ. Την Πέμπτη, ο Μπρένταν Ρότζερς και οι παίκτες του εγκαταστάθηκαν στο νέο τους σπίτι και πραγματοποίησαν εκεί την πρώτη τους προπόνηση.

"Το γεγονός πως πλέον έχουμε πρόσβαση σε μια από τις πλέον προηγμένες προπονητικές εγκαταστάσεις στον κόσμο είναι κάτι που μας δημιουργεί μεγάλο ενθουσιασμό. Το περίμενα για μήνες και πλέον είναι εδώ. Ανυπομονούμε να εκμεταλλευτούμε τις δυνατότητες του. Είναι εκπληκτικό, μας μεταφέρει σε έναν ολοκαίνουργιο κόσμο και αποτελεί την πιο σημαντική επένδυση στην ιστορία της ομάδας. Αν σκεφτεί κανείς όσα έκαναν οι ιδιοκτήτες από τη στιγμή που ήρθαν στη Λέστερ... Αυτές οι εγκαταστάσεις θα μας βοηθήσουν να βελτιώσουμε τους παίκτες αλλά και τους ανθρώπους. Η ουσία της ομάδας - και το έχω νιώσει από τη στιγμή που ήρθα εδώ - είναι αυθεντική και στοχεύει στην ανάπτυξη και την βοήθεια στους ανθρώπους της, είτε μιλάμε για τους παίκτες είτε για τα στελέχη της. Αυτό είναι κάτι που προκύπτει από όσους διοικούν την Λέστερ. Είμαστε πολύ τυχεροί που μπορούμε να δουλέψουμε εδώ και να απολαμβάνουμε αυτή την εμπειρία", τόνισε χαρακτηριστικά ο Μπρένταν Ρότζερς.

Μετά τις πρώτες 14 αγωνιστικές της φετινής σεζόν, η Λέστερ βρίσκεται στην 2η θέση του βαθμολογικού πίνακα της Premier League και στο -4 από την πρωτοπόρο Λίβερπουλ. Το νέο προπονητικό της κέντρο θα είναι ένα ακόμη όπλο στα χέρια του Μπρένταν Ρότζερς και των παικτών του, στην προσπάθεια να πετύχουν το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα στο τέλος της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου.

To Belvoir Drive, προπονητικό κέντρο που χρησιμοποιούσε η Λέστερ από το 1964, θα είναι πλέον το νέο σπίτι της ομάδας γυναικών του συλλόγου.

News 24/7

24MEDIA NETWORK