Η Νέα Σμύρνη τον... στοιχειώνει

Το αρνητικό ρεκόρ του Παναθηναϊκού στο σπίτι του Πανιωνίου τα τελευταία 4,5 χρόνια και το πρώτο ματς "κλειδί" για τους πράσινους στα πλέι-οφ. Το Contra.gr γυρίζει πίσω το χρόνο και καταγράφει τις τελευταίες πέντε αποτυχημένες απόπειρες του "τριφυλλιού" στην πλατεία.

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΠΑΟ
berg panathinaikos panionios EUROKINISSI SPORTS

Αν ρωτούσε κανείς τον Μαρίνο Ουζουνίδη -πριν καν γίνει η κλήρωση και καταδειχθεί η σειρά των αγώνων των πλέι-οφ- ποιο ματς θεωρεί "κλειδί" για τον μίνι-μαραθώνιο που ξεκινάει, η απάντηση που θα του ερχόταν χωρίς δεύτερη σκέψη θα ήταν "τη Νέα Σμύρνη". Όχι φυσικά διότι «υποτιμάει» τον Πανιώνιο… Κάθε άλλο. Μέχρι πριν λίγους μήνες άλλωστε εκεί εργαζόταν και γνωρίζει πολύ καλά από πρώτο χέρι τι θα αντιμετωπίσει ο Παναθηναϊκός στην κυριακάτικη (14/5) πρεμιέρα των πλέι-οφ, στην πρώτη επιστροφή του Εβρίτη τεχνικού στην πλατεία, μετά το επεισοδιακό καλοκαιρινό διαζύγι» του.

Αλλά διότι εκτιμάει, πως όποιος καταφέρει να σπάσει την έδρα του Πανιωνίου (που έγραψε μία νίκη και δύο ισοπαλίες στην κανονική περίοδο κόντρα στους αντιπάλους του στα πλέι-οφ), σε μία σειρά αγώνων που ούτως ή άλλως προμηνύονται πολύ ισορροπημένοι, θα πάρει αποκτήσει αυτομάτως και τον πρώτο λόγο για την πρωτιά.

Για να το καταφέρει αυτό ο Παναθηναϊκός (πόσο μάλλον σε πρεμιέρα πλέι-οφ) θα πρέπει πρώτα απ’ όλα να σπάσει τη δική του αρνητική παράδοση που έχει τα τελευταία 4,5 χρόνια στη Νέα Σμύρνη. Είναι εντυπωσιακό αν μη τι άλλο, πως οι "πράσινοι" μολονότι μετρούν συνολικά 31 νίκες σε 63 επισκέψεις τους σε πρωτάθλημα και Κύπελλο στο σπίτι του Πανιωνίου (10 νίκες οι «κυανέρυθροι» και 22 ισοπαλίες), έχουν να νικήσουν στην πλατεία απ’ τις 2 Δεκεμβρίου 2012!

ΠΕΝΤΕ ΜΑΤΣ ΧΩΡΙΣ ΔΙΠΛΟ

Από εκείνο το διπλό που έκανε ο Παναθηναϊκός (στη χειρότερή του χρονιά των τελευταίων 20 ετών, όπου δεν βγήκε καν Ευρώπη) με τα γκολ των Πετρόπουλου και Βύντρα, ακολούθησαν άλλα πέντε παιχνίδια για το πρωτάθλημα (κανονική περίοδος και πλέι-οφ) στα οποία οι "πράσινοι" δεν κατάφερε να νικήσουν!

-- Τη σεζόν 2013-14, μόλις στο δεύτερο παιχνίδι τηςSuperleague, το «τριφύλλι» γνώρισε πολύ βαριά ήττα με 3-0 απ’ τον Πανιώνιο.

-- Ένα χρόνο μετά (2014-15), οι «κυανέρυθροι» προηγήθηκαν στο 33’ με απίθανο γκολ του (σημερινού «πράσινου») Μπουμάλ, με τον Μπεργκ να ισοφαρίζει στο 78’ και τον Πανιώνιο να χάνει πέναλτι στα τελευταία λεπτά (απέκρουσε ο Στιλ).

-- Πέρσι, ξανά στην εκκίνηση της σεζόν, οι Νεοσμυρνιώτες επικράτησαν με 1-0, χάρη σε ένα γκολ-φάουλ του Μπακασέτα στο 33’ (κι απίστευτη γκέλα του Στιλ).

-- Στα πλέι-οφ που ακολούθησαν στο φινάλε της περσινής περιόδου, ο Αγγλος γκολκίπερ έκανε ξανά… δώρο το 1-0 στον Πανιώνιο (Ανσαριφάρντ στο 52’),για να ισοφαρίσει ο Λέτο στο 66’.

-- Στην κανονική περίοδο της εφετινήςSuperleague, στο τελευταίο ματς του Στραματσόνι στο πρωτάθλημα (ακολούθησε η απομάκρυνσή του λίγες μέρες αργότερα, έπειτα απ’ την ήττα στο Ηράκλειο απ’ τον ΟΦΗ), ο Παναθηναϊκός βρέθηκε ξανά στα… σχοινιά μετά το γκολ του Ανσαριφάρντ στο 71’, με τον Βιγιαφάνιες στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων να «σώζει» τον βαθμό για τους «πράσινους».

ΣΕΡΙ 1.625 ΗΜΕΡΩΝ

Από την τελευταία νίκη του Παναθηναϊκού στη Νέα Σμύρνη έχουν περάσει 1.625 μέρες (!) με την αρνητική επίδοση των πέντε τελευταίων αγώνων να είναι πλέον ιστορικά, η δεύτερη χειρότερη στα παιχνίδια του με τους «κυανέρυθρους» επί ημερών Α’ Εθνικής. Ως χειρότερο παραμένει μέχρι σήμερα το σερί των έξι επισκέψεων δίχως «διπλό» στην πλατεία, που καταγράφηκε απ’ τις 7 Νοεμβρίου 1976 έως τις 18 Δεκεμβρίου 1983, όταν οι Νεοσμυρνιώτες μέτρησαν μία νίκη και πέντε ισοπαλίες! Και σε κάθε περίπτωση, οι παίκτες του «τριφυλλιού» δεν θα ήθελαν να το… ισοφαρίσουν στο κυριακάτικο παιχνίδι με τον Πανιώνιο…

News 24/7

24MEDIA NETWORK