Η Νόριτς 'κελάηδησε' την αμυντική γύμνια της Μάντσεστερ Σίτι

Η Νόριτς σκόραρε τρία γκολ σε ισάριθμες on target προσπάθειες και φανέρωσε πως η εν δυνάμει πρωταθλήτρια Αγγλίας είναι -αμυντικά- γυμνή. Χωρίς πλέον καμία λύση στους στόπερ, ίσως η Σίτι αναγκαστεί να ψάχνει σε κάθε ματς ένα γκολ παραπάνω από τον εκάστοτε αντίπαλο της για να κερδίζει.

Manchester City manager Pep Guardiola looks dejected on the touchline during the English Premier League soccer match between Norwich City and Manchester City at Carrow Road, Norwich, England, Saturday, Sept. 14, 2019. (Joe Giddens/PA via AP)
O Γκουαρντιόλα απογοητευμένος από την αμυντική ανεπάρκεια της Μάντσεστερ Σίτι, στην ήττα με σκορ 3-2 από τη Νόριτς στο 'Carrow Road', για την 5η αγωνιστική της Premier (14/09/2019) (JOE GIDDENS/PA VIA AP)

Μόλις το πρωί του Σαββάτου διαβάζατε στο Contra.gr πώς η Μάντσεστερ Σίτι κατάφερε να ξεμείνει από στόπερ, σε ένα ρόστερ που κοστολογείται με 1,3 δισ. ευρώ (με βάση την αξιολόγηση του transfermarkt)! Δεν πέρασαν παρά λίγες ώρες μέχρι αυτή η αμυντική γύμνια των 'πολιτών' να αποτυπωθεί στο χορτάρι με τον πλέον χαρακτηριστικό τρόπο.

Η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα φιλοξενήθηκε στο 'Carrow Road' από τη Νόριτς, στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής της Premier League. Η Σίτι έμπαινε αήττητη σε αυτό το παιχνίδι, έχοντας δεχτεί συνολικά τρία γκολ στα τέσσερα προηγούμενα ματς. Φεύγοντας από το ματς, η εν δυνάμει πρωταθλήτρια έβλεπε το αήττητο να αποτελεί ανάμνηση και το παθητικό της στα έξι τέρματα.

Η Νόριτς 'χτύπησε' στην αμυντική ανεπάρκεια των 'πολιτών', σκόραρε τρία γκολ σε τρεις προσπάθειες on target και υποχρέωσε την φημισμένη αντίπαλο της σε ήττα με σκορ 3-2.

Το δίδυμο Στόουνς - Οταμέντι δεν λειτούργησε αποτελεσματικά, με τον Αργεντίνο ούτως ή άλλως να λογίζεται ως συμπληρωματικός παίκτης εδώ και καιρό στα πλάνα του Γκουαρδιόλα. Ο Καταλανός τεχνικός θα κληθεί να βρει λύσεις για τη συνέχεια της σεζόν, που σε κάθε περίπτωση θα έχουν τον χαρακτήρα της 'αλχημείας', αφού τρίτος κλασικός στόπερ μετά τον σοβαρό τραυματισμό του Λαπόρτ δεν υπάρχει. Θα είναι ο Φερναντίνιο; Θα είναι ο Κάιλ Γουόκερ; Ή θα αναγκαστεί η Σίτι να ψάχνει σε κάθε ματς ένα γκολ παραπάνω από τον εκάστοτε αντίπαλο της για να κερδίζει;

Και όλα αυτά τη στιγμή που οι 'πολίτες' ρίχνονται και στη μάχη του Champions League, συμμετέχοντας στο Group C της διοργάνωσης μαζί με τις Αταλάντα, Ντίναμο Ζάγκρεμπ και Σαχτάρ Ντόνετσκ. Η επίθεση τους ίσως αποδειχθεί υπεραρκετή για την πρόκριση στην φάση των 16, ωστόσο όπως διαπίστωσαν κόντρα στη Νόριτς, η Premier League είναι μια άλλη υπόθεση...

Στο νέο επεισόδιο του Pod-όσφαιρο, ο Λευτέρης Ελευθερίου επιστρέφει και αποκαλύπτει τους βαθμούς που θα συγκεντρώσει ο Ολυμπιακός στον όμιλο του Champions League και ο Κώστας Μπράτσος γελάει με την εθνική Αγγλίας στη συζήτηση για τον Χάρι Κέιν.

News 24/7

24MEDIA NETWORK