Η Νότιγχαμ διώχνει από τη φανέλα της το σκάνδαλο της Football Index

Το σκάνδαλο της εικονικής χρηματιστηριακής αγοράς Football Index οδηγεί πολλούς ανθρώπους σε οικονομική καταστροφή αλλά και τη Νότιγχαμ Φόρεστ στην απώλεια του κορυφαίου χορηγού φανέλας στην ιστορία της.

Η Νότιγχαμ διώχνει από τη φανέλα της το σκάνδαλο της Football Index
NOTTINGHAM FOREST OFFICIAL WEBSITE

H Football Index είναι μια εικονική χρηματιστηριακή αγορά, στην οποία συμμετέχουν άνθρωποι με πραγματικά χρήματα. Η διαδικτυακή πλατφόρμα τυχερών παιχνιδιών βρίσκεται μπροστά σε μία καταστροφική συντριβή της αγοράς και ανακοίνωσε πως εντός 30 ημερών τα μερίσματα θα μειωθούν κατά περίπου 80%. Πρόκειται ουσιαστικά για ένα παιχνίδι συναλλαγών ποδοσφαίρου στο οποίο οι χρήστες αγοράζουν και πωλούν 'μετοχές' σε κορυφαίους παίκτες και λαμβάνουν μερίσματα με βάση την απόδοση. Σε ορισμένες περιπτώσεις, οι συμμετέχοντες επένδυσαν μεγάλα χρηματικά ποσά.

Αντιμετωπίζοντας σοβαρά οικονομικά προβλήματα, η πλατφόρμα ανακοίνωσε μείωση των μερισμάτων και εξέδωσε περισσότερες μετοχές, μεταξύ άλλων αλλαγών, σε μια προσπάθεια να εξασφαλιστεί η 'μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα της πλατφόρμας'. Οι παίκτες θορυβήθηκαν και απάντησαν προσπαθώντας να τραβήξουν τα χρήματά τους από το παιχνίδι, εξέλιξη που οδήγησε σε μια καταστροφική κατάρρευση των τιμών των μετοχών, με αποτέλεσμα να χαθούν πολλά χρήματα, φέρνοντας κάμποσους ανθρώπους σε απελπισία. Απειλώντας ακόμη και την επιβίωση τους.

"Θα υπάρξουν απόπειρες αυτοκτονίας εξαιτίας αυτού", δήλωσε ο Τζέιμς Γκράιμς, ιδρυτής της καμπάνιας τυχερών παιχνιδιών ποδοσφαίρου 'The Big Step'.

"Όταν όλη σου η ζωή περιστρέφεται γύρω από την επένδυση σε μια εταιρεία τυχερών παιχνιδιών και αυτή αφαιρεθεί, τότε μπορεί να είναι θανατηφόρα. Γνωρίζουμε ότι ο τζόγος μπορεί να σκοτώσει. Σε φέρνει στα όρια της απόλυτης ντροπής", τόνισε χαρακτηριστικά. Πολλοί επενδυτές αποκάλυψαν πως έχασαν ποσά που ξεπερνούν ακόμη και τις 70.000 ευρώ, εξέλιξη που κατέστρεψε τη ζωή τους, βάζοντας σε κίνδυνο τις οικογένειες τους.

Ο Ματ Ζαρμπ-Κουζέν, διευθυντής μιας της καμπάνιας 'Clean Up Gambling' φοβάται επίσης για τους ανθρώπους που έχουν χάσει μια μικρή περιουσία.

"Οικογένειες θα διαλύσουν. Τα προς το ζην θα καταστραφούν σε μια στιγμή που οι άνθρωποι δεν μπορούν να το αντέξουν σε περίοδο πανδημίας".

Ο Ζαρμπ-Κουζέν υποστηρίζει ότι η Football Index πρέπει να προσελκύσει νέους συμμετέχοντες προκειμένου να δημιουργήσει έσοδα για να πληρώσει μερίσματα και να αποκομίσει κέρδος. Και δείχνει με το δάχτυλο την Επιτροπή Τυχερών Παιχνιδιών, για την άδεια της εταιρείας να λειτουργεί το πρόγραμμα.

"Οι άνθρωποι το αντιμετώπισαν σαν να ήταν κάτι μόνιμο και δεν υπήρχε κανένας λόγος να πιστεύουν ότι δεν θα ήταν, επειδή είχε άδεια. Είναι μια πλήρης αποτυχία της ρύθμισης και δεν υπάρχει μηχανισμός για την επανόρθωση των καταναλωτών. Δεν θα έπρεπε ποτέ να έχει άδεια. Πολλοί άνθρωποι έχουν χάσει τις αποταμιεύσεις μιας ζωής επειδή το αντιμετώπισαν ως επενδυτική πλατφόρμα".

Παρά την επικείμενη κρίση, η Football Index είπε στους χρήστες της πρόσφατα ότι η εταιρεία, στην πενταετή ιστορία της, "δεν ήταν ποτέ σε ισχυρότερη οικονομική θέση από ό, τι σήμερα" ενθαρρύνοντας τους παίκτες να πιστεύουν ότι ο ιστότοπος ήταν σε υγιή κατάσταση.

Η Football Index υποστήριξε στην Sportsmail ότι "η Football Index είναι μια πλατφόρμα τυχερών παιχνιδιών και ποτέ δεν ισχυρίστηκε ότι είναι προϊόν εξοικονόμησης και αποταμίευσης χρημάτων. Τα στοιχήματα που βάζουν οι χρήστες στην Football Index δεν είναι οικονομικές επενδύσεις".

Η Football Index τυγχάνει χορηγός της Νότιγχαμ Φόρεστ (αλλά και της Κουίνς Παρκ Ρέιντζερς) και το λογότυπο της κοσμεί τη φανέλα των 'κόκκινων'. Η αγγλική ομάδα έχει αντιληφθεί τον αντίκτυπο που έχει δημιουργηθεί και την σωρεία οργισμένων αντιδράσεων που έχει φέρει η συντριβή της πλατφόρμας στην αγορά. Επιβεβαιώνοντας πως βρίσκεται σε συζητήσεις μαζί της.

"Γνωρίζουμε καλά και παρακολουθούμε την πρόσφατη αποκάλυψη σχετικά με την Football Index. Βρισκόμαστε σε διάλογο μαζί τους σχετικά με την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί", δήλωσε στην Sportsmail εκπρόσωπος του συλλόγου. Το έμβλημα της Football Index είναι στη φανέλα της Φόρεστ από το 2019 και η συνεργασία μαζί της ήταν η μεγαλύτερη χορηγική στην ιστορία του συλλόγου όσον αφορά την εμφάνιση της.

Τον περασμένο Ιούλιο ανακοινώθηκε πως θα παραμείνει χορηγός και την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο. Η συμφωνία των δύο πλευρών έχει ορίζοντα ολοκλήρωσης το ερχόμενο καλοκαίρι, ωστόσο αυτή τη στιγμή κάτι τέτοιο μοιάζει αβέβαιο, καθώς ουσιαστικά η Νότιγχαμ Φόρεστ εξετάζει τον τρόπο που μπορεί να απεμπλακεί από αυτήν νωρίτερα.

Πρόθεση που μπορεί να στοιχίσει χρήματα στην αγγλική ομάδα, κάτι που ωστόσο περνάει σε δεύτερη μοίρα αφού η Νότιγχαμ Φόρεστ δεν θέλει να σχετίζεται με έναν χορηγό που οδήγησε σε οικονομική καταστροφή πολλούς ανθρώπους και μοιραία 'πληγώνει' τη δημοφιλία της. Η ΚΠΡ αλλά και η Football Index δεν θέλησαν να τοποθετηθούν περαιτέρω για την συγκεκριμένη υπόθεση...


News 24/7

24MEDIA NETWORK