Η NOVA ζητά πρωταθλητή μέσω των πλέι οφ

Δύο πολύ σημαντικές αλλαγές που θα φέρουν τα πάνω κάτω ζητάει η NOVA για το πρωτάθλημα της Super League.

Η NOVA ζητά πρωταθλητή μέσω των πλέι οφ
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Σαρωτικές αλλαγές ενδέχεται να μεταμορφώσουν τη Super League από τη σεζόν 2017-2018, προς τέρψιν των τηλεθεατών του πρωταθλήματος.

Το συνδρομητικό κανάλι που κατέχει τα δικαιώματα μετάδοσης, η NOVA, σύμφωνα με πληροφορίες της " Live Sport", ζητάει τη ριζική αλλαγή των δεδομένων τόσο στην κανονική σεζόν, όσο και στα πλέι οφ.

Συγκεκριμένα, το δημοσίευμα αναφέρει ότι οι άνθρωποι της πλατφόρμας επιζητούν μείωση του αριθμού των ομάδων που συμμετέχουν στην πρώτη κατηγορία και από 16 να φτάσουν είτε στις 14 είτε ακόμα και στις 12.

Αιτία είναι η βιωσιμότητα σε αυτές τις δύσκολες εποχές, ώστε να αποφευχθούν νέες χρεοκοπίες ομάδων μεσούσης της σεζόν και καταστάσεις που αφενός επηρεάζουν τη στάθμη του θεάματος με την προσθήκη αδιάφορων αγώνων, αφετέρου αλλοιώνουν την αξιοπιστία του πρωταθλήματος με την παρουσία ομάδων που ουσιαστικά γνωρίζουν πολύ καιρό πριν από το φινάλε ότι θα υποβιβαστούν.

Μία δεύτερη και ίσως ακόμα πιο "ηχηρή" αξίωση είναι να αλλάξει ο τρόπος διεξαγωγής των πλέι οφ από τη σεζόν 2017-2018 και σε αυτά πλέον να συμμετέχει και ο πρωτοπόρος της κανονικής σεζόν.

Όπως γίνεται κατανοητό, εάν συμβεί αυτό, τα πλέι οφ θα είναι εκείνα που θα αναδεικνύουν τον πρωταθλητή Ελλάδας και όχι η κανονική σεζόν, όπως ισχύει από τη σεζόν 2007-2008, όταν πρωτοεμφανίστηκαν τα πλέι οφ.

Σε περίπτωση που η Super League δεν αποδεχθεί αυτές τις προτάσεις, σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, η NOVA είναι διατεθειμένη ακόμα και να "σπάσει" την κεντρική σύμβαση που λήγει το 2019 και να συνάψει νέα τηλεοπτική συμφωνία με τις 5-6 πιο εμπορικές ομάδες, προκαλώντας μεγάλη οικονομική ζημία στις μικρότερες ομάδες που ουσιαστικά επιβιώνουν από τα τηλεοπτικά έσοδα.

News 24/7

24MEDIA NETWORK