Η νύχτα που ο Μέσι ξέχασε πώς γίνεται το πλασέ

Ο Λιονέλ Μέσι χάνει την πιο εύκολη ευκαιρία της καριέρας του, Ο Άλεξ Όξλεϊντ Τσάμπερλεϊν γίνεται ο 'Μέσι' της Λίβερπουλ και το Champions League αποκτά μια άγρια ομορφιά.

O Λιονέλ Μέσι αντιδρά έχοντας μόλις χάσει μια ευκαιρία για να σκοράρει στο β' ημίχρονο του αγώνα μεταξύ Σλάβια Πράγας και Μπαρτσελόνα, στο στάδιο 'Σινόμπο' της Πράγας, που έγινε στις 23 Οκτωβρίου 2019
O Λιονέλ Μέσι αντιδρά έχοντας μόλις χάσει μια ευκαιρία για να σκοράρει στο β' ημίχρονο του αγώνα μεταξύ Σλάβια Πράγας και Μπαρτσελόνα, στο στάδιο 'Σινόμπο' της Πράγας, που έγινε στις 23 Οκτωβρίου 2019 COPYRIGHT 2018 THE ASSOCIATED PRESS. ALL RIGHTS RESERVED

Η Σλάβια Πράγας εμφανίστηκε με πίστη σε ένα θετικό αποτέλεσμα κόντρα στην Μπαρτσελόνα του Ερνέστο Βαλβέρδε, Άλλωστε, αγωνίζονταν στην έδρα της. Όμως οι Μπλαουγκράνα μπήκαν στην μεταξύ τους αναμέτρηση με ιλιγγιώδη ρυθμό και ο Λιονέλ Μέσι σκόραρε με το 'καλημέρα', μόλις στο 3ο λεπτό. Με αυτό το γκολ, ο Αργεντινός σταρ έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία του Champions League που σκοράρει για 15 διαδοχικές σεζόν!

Κάπως έτσι ξεκίνησε μια από τις πιο παράξενα όμορφες βραδιές του Champions League, με έναν τερματοφύλακα να μεταμορφώνεται σε ανθρωπόμορφο ρομπότ πιάνοντας τα άπιαστα, έναν μέσο να σκοράρει γκολ βγαλμένο από career mode στο FIFA, έναν από τους κορυφαίους παίκτες του γαλαξία να γίνεται 'θνητός' για λίγα λεπτά, χάνοντας απίστευτη ευκαιρία κι έναν ακόμα σπουδαίο πορτιέρε να παθαίνει το απόλυτο μπλακ-άουτ.

Ο 'Μέσι' από το Πόρτσμουθ

Ο Όξλεϊντ Τσάμπερλεϊν διένυε μια περίοδο 'ξηρασίας' στο σκοράρισμα που άγγιζε τους 18 μήνες. Αυτό φυσικά οφείλεται και στον πολύ σοβαρό τραυματισμό του που τον άφησε εκτός δράσης την περσινή σεζόν. Παραμονές της αναμέτρησης με την Γκενκ, ο Γιούργκεν Κλοπ είχε να διαχειριστεί τις απουσίες των Τρεντ Αλεξάντερ Άρνολντ και Ζοέλ Ματίπ, εξέλιξη που έφερε στη βασική ενδεκάδα τους Ναμπί Κειτά, Φαμπίνιο μαζί και τον 'Οξ', σε μια σχεδόν 'πειραματική' τριάδα στα χαφ. Ο 25χρονος από το Πόρτσμουθ άρπαξε την ευκαιρία, μπαίνοντας ισοπεδωτικά στον αγώνα, ανοίγοντας το σκορ στο 2' και διπλασιάζοντας τα τέρματα του στο 57', με ένα άγγιγμα της μπάλας που -εικάζουμε πως- θα έβλεπε χιλιάδες φορές στο replay o Μέσι, ρωτώντας τον εαυτό του "πώς δεν το έχω κάνει αυτό ακόμα;" Το τελικό 1-4 είναι η καλύτερη απόδειξη πως η Λίβερπουλ εξελίσσεται σε ένα μικρό 'θαύμα' του σύγχρονου ποδοσφαίρου, πώς αυτές οι ιστορίες παράνοιας για το δέσιμο του Κλοπ με τους παίκτες του έχουν μετατρέψει την ομάδα σε μια καλοκουρδισμένη 'μηχανή', με δεκάδες ικανά 'γρανάζια'.

Ο Μέσι ο αληθινός, χάθηκε στη σκόνη

Παραφράζουμε στίχο από τη 'Σκόνη', ένα κλασικό τραγούδι του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, για να περιγράψουμε όσο γίνεται καλύτερα τα ανυπέρβλητα highs κι ένα χαοτικό low που σημείωσε στην ίδια βραδιά ο Μέσι. Στο 2' άνοιξε το σκορ και όπως προαναφέραμε, έγινε ο μοναδικός ποδοσφαιριστής που έχει σκοράρει στη διοργάνωση 15 σεζόν σερί. Ένα εξωπραγματικό ρεκόρ εγκαινιάστηκε με ένα ασύλληπτης ομορφιάς γκολ:

Στη συνέχεια, όμως, η Σλάβια δεν το έβαλε κάτω. Με το μαχαίρι στα δόντια, οι Τσέχοι εξελίχθηκαν σε διαρκή απειλή για τα καρέ του Μαρκ Αντρέ τερ Στέγκεν, ο οποίος θύμισε IronMan σε έκδοση πορτιέρε. Ο Γερμανός κίπερ ήταν 'βιονικός' και έδινε την αίσθηση ότι μπορούσε να πατήσει pause στη ροή της βαρύτητας, πραγματοποιώντας διαρκείς αιωρήσεις κόντρα στη θέληση των παικτών της Σλάβια για την ανατροπή του σκορ. Το γκολ του Γιαν Μπόριλ ήταν απλά μια άνω τελεία σε ένα κρεσέντο εντυπωσιακών επεμβάσεων.

Το τελικό 1-2 ήρθε με ένα γύρισμα του Λούις Σουάρες στη γωνιά της εστίας του Οντρέι Κόλαρ, με την μπάλα να κοντράρει στον Πίτερ Ολαΐνκα και να καταλήγει βασανιστικά στα δίχτυα των Τσέχων. Η λογική έλεγε πως αυτό το γκολ θα άνοιγε την όρεξη στους Καταλανούς, θα ήταν η εισαγωγή στο showtime που επιδίδονται κάθε φορά που προηγούνται στο σκορ. Ο Μέσι είχε διαφορετική γνώμη. Στο 74' βρέθηκε μπροστά από τον τερματοφύλακα της Σλάβια, πλασάροντας βασανιστικά άουτ. Μια τέτοια ευκαιρία συνήθως είναι 'άλλο ένα βράδυ στη δουλειά' για τον Μέσι, ο οποίος για λίγο μεταμορφώθηκε σε έναν συνηθισμένο αθλητή, από εκείνους που κάνουν και λάθη μερικές φορές. Δείτε την απίθανη χαμένη ευκαιρία του στο 3:34.

Στο θολωμένο μυαλό του Άντονι Λόπες

Στο 85' της αναμέτρησης Μπενφίκα-Λιόν, το σκορ ήταν 1-1. Απείχαν λίγα λεπτά από την ολοκλήρωση ενός μικρού άθλου για τους Γάλλους, μιας ισοπαλίας στη δυσκολοκατάβλητη έδρα των Πορτογάλων. Ο Άντονι Λόπες, ο κορυφαίος τερματοφύλακας στη Γαλλία το 2017-2018, είχε τη μπάλα στα χέρια και σημάδευε συμπαίκτες του λίγο κάτω από τη σέντρα. Όμως το γέμισμα του Πορτογάλου τερματοφύλακα της Λιόν ήταν βιαστικό, σίγουρα το χειρότερο της καριέρας του, καθώς η μπάλα βρήκε εύκολα τον Χουάν Αντόνιο Πίζι της Μπενφίκα, ο οποίος με δυνατό πλασέ σε κενή εστία, κατάφερε να πετύχει το γκολ που έφερε τελικά τη νίκη στην ομάδα του! Δεν αξίζουν τίτλοι όπως 'Η γκάφα της χρονιάς' στον ταλαντούχο Λόπες. Όμως η ιστορία του Champions League έδειξε πως συνέβη και αυτό:

Μην χάσετε: Η συνέντευξη του Γιάννη Αντετοκούνμπο στο Contra.gr. Τα δανεικά, τα παπούτσια που μοιράζονταν με τον Θανάση, η προπόνηση με το γυναικείο του Φιλαθλητικού, ο στόχος του να γίνει ο MVP όλων των εποχών.

Ο Λιονέλ Μέσι θα προσπεράσει στα γκολ τον Κριστιάνο Ρονάλντο; Η απάντηση στο Pod-όσφαιρο:

 

News 24/7

24MEDIA NETWORK