Η όγδοη άνοδος του ΠΑΣ Γιάννινα δεν είχε καμία σχέση με τις προηγούμενες

Ο ΠΑΣ Γιάννινα εξασφάλισε την επιστροφή του στη Super League 1 χωρίς να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα της δεύτερης κατηγορίας. Ο Απόλλων Σμύρνης είναι η ομάδα που θα παίξει στα μπαράζ.

Οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΣ Γιάννινα πανηγυρίζουν, πια, την άνοδο στη Super League, όχι μόνο μια νίκη.
Οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΣ Γιάννινα πανηγυρίζουν, πια, την άνοδο στη Super League, όχι μόνο μια νίκη. EUROKINISSI SPORTS

Η απόρριψη των δύο εναλλακτικών προτάσεων που κατατέθηκαν στο ΔΣ της Super League 2 για την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος και η επικύρωση της βαθμολογίας όπως ήταν διαμορφωμένη πριν από την παύση της δράσης αντάμειψαν τον ΠΑΣ Γιάννινα για τη συνολική πορεία του στην εφετινή σεζόν. Ο 'Άγιαξ της Ηπείρου' ήταν η ομάδα που οδηγούσε σταθερά την κούρσα εμφανώς από τη διεξαγωγή των πρώτων 20 αγωνιστικών, έχοντας υποστεί μόλις μια ήττα (1-0 από τον Λεβαδειακό εντός), διάθετε ταυτόχρονα την πιο παραγωγική επίθεση και την πιο αποτελεσματική άμυνα της κατηγορίας με τέρματα 44-11, ενώ το +7 από τη δεύτερη θέση τής χάριζε μια άνεση για τη συνέχεια ακόμη κι αν οι ομάδες γυρνούσαν στο γήπεδο.

Αυτό θα συνέβαινε μόνο αν ένα από τα δύο σενάρια που κατέθεσαν ο τέταρτος Λεβαδειακός (διεξαγωγή των τελευταίων δύο αγωνιστικών και των πλέι οφ) και ο πέμπτος Καραϊσκάκης (διεξαγωγή μόνο των πλέι οφ) λάμβανε την απαιτούμενη πλειοψηφία κατά τη διαδικασία που ακολουθήθηκε στη μάζωξη των εκπροσώπων τη Δευτέρα το μεσημέρι, απόντων αυτών του Απόλλωνα Λάρισας, της Δόξας Δράμας και των Τρικάλων (από τη Football League). Ούτε στη μία ούτε στην άλλη περίπτωση συμπληρώθηκαν τα 3/4 που απαιτούνται, αφού υπέρ της συνέχισης, τάχθηκαν μόνο οι τρεις ομάδες που είχαν πιθανότητες ανόδου, και η διακοπή του πρωταθλήματος ήταν μονόδρομος.

Ο τίτλος του πρωταθλητή απονεμήθηκε στον ΠΑΣ Γιάννινα, ενώ ο δεύτερος Απόλλων Σμύρνης (η ομάδα με το μεγαλύτερο μπάτζετ στην κατηγορία) θα περιμένει να μάθει ποιος εκ των Παναιτωλικού, Ξάνθης ή Πανιωνίου (βαθμολογική η σειρά τους) θα είναι ο αντίπαλός του στους διπλούς αγώνες μετά το πέρας των πλέι άουτ της Super League 1. Μία εξ αυτών θα σωθεί, μία θα υποβιβαστεί απευθείας και μία θ' αντιμετωπίσει την 'Ελαφρά Ταξιαρχία' εντός-εκτός, κρατώντας το αβαντάζ του αγωνιστικού ρυθμού. Αν φυσικά δεν προκύψει αναδιάρθρωση της κορυφαίας κατηγορίας και αύξηση των ομάδων!

Για την ομάδα των Ιωαννίνων είναι η όγδοη φορά που προβιβάζεται με οιονδήποτε τρόπο στην ελίτ του ελληνικού ποδοσφαίρου. Η πρώτη πάντως που ευνοήθηκε από κάποια τέτοια συγκυρία ή δεν 'ίδρωσε' μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο. Σε τρεις περιπτώσεις χωρίς να υπολογίζεται η εφετινή ανέβηκε ως πρωταθλήτρια, με την αρχή να γίνεται το 1974, δύο ως δεύτερη της κατάταξης, μία ως τρίτη (1990), ενώ το 2000 συμμετείχε σ' ένα μίνι πρωτάθλημα με Αιγάλεω και Πανσερραϊκό στο γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας, καταφέρνοντας ν' ακολουθήσει τον πρώτο Αθηναϊκό στην Α' Εθνική, χάρη σε γκολ του Κορμαρή που επιτεύχθηκε στο 94ο λεπτό!

Οι άνοδοι του ΠΑΣ Γιάννινα στην πρώτη κατηγορία

Ποδοσφαιρική σεζόν Θέση
1973-74 Πρώτος
1984-85 Πρώτος
1989-90 Τρίτος
1999-00 Μπαράζ
2001-02 Πρώτος
2008-09 Δεύτερος
2010-11 Δεύτερος
2019-20 Πρώτος

News 24/7

24MEDIA NETWORK