Η ομάδα των "Ελλήνων" και ο στόχος του Κλοπ για το Νο 1!

O Ολυμπιακός έπεσε στο... κακοτράχαλο μονοπάτι καθώς αν θέλει να ανοίξει την πόρτα των ομίλων του Europa League καλείται μετά την Λουκέρνη να πετάξει εκτός και μία εκ των Μπασακσεχίρ ή Μπέρνλι. Το Contra.gr σας σερβίρει στο πιάτο 10 πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για Τούρκους και Άγγλους...

Η ομάδα των "Ελλήνων" και ο στόχος του Κλοπ για το Νο 1!

Όλα τα είχε ο Ολυμπιακός (νέο προπονητή, πολλούς καινούριους παίκτες, "τρέξιμο" για να κλείσει τις τρύπες που υπάρχουν στο ρόστερ), η δύσκολη ευρωπαϊκή κλήρωση με φόντο τους ομίλους του Europa League του έλειπε...

Μετά το εμπόδιο της Λουκέρνης που καλείται να υπερπηδήσει στο πλαίσιο του τρίτου προκριματικού γύρου, τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο ζόρικα (αν προκριθεί) στη συνέχεια, αφού στα πλέι οφ θα περιμένει εκπρόσωπος είτε από την Πρέμιερ Λιγκ είτε από την γείτονα Τουρκία.

Μπασακσεχίρ και Μπέρνλι συνθέτουν το ζευγάρι από το οποίο θα προκύψει ο πιθανός αντίπαλος στην επόμενη φάση και το Contra.gr σας παρουσιάζει 10 άκρως ενδιαφέρουσα ποδοσφαιρικά tips που μπορείτε να έχετε στο μυαλό σας για τις δύο ομάδες.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΠΕΡΝΛΙ

✔ Μπορεί να μην... γεμίζει το μάτι σε σύγκριση με τα (πολλά) μεγαθήρια που δεσπόζουν στο αγγλικό ποδόσφαιρο, παρόλα αυτά η Μπέρνλι καμαρώνει για το γεγονός πως έχει αναδειχτεί δύο φορές πρωταθλήτρια Αγγλίας στην ιστορία της (1920-21, 1959-1960) και έχει φτάσει μέχρι τα προημιτελικά του Πρωταθλητριών το 1961 ενώ είναι μόνο μία από τις πέντε ομάδες που έχουν πάρει τον τίτλο και στις τέσσερις πρώτες κατηγορίες του αγγλικού ποδοσφαίρου (μαζί με Γουλβς, Πρέστον Νορθ Εντ, Σέφιλντ Γιουνάιτεντ και Πόρτσμουθ).

✔ Η Μπέρνλι τερμάτισε πέρυσι στην 7η θέση της Πρέμιερ Λιγκ που ήταν και το καλύτερο πλασάρισμά της από τη σεζόν 1973-74 και έτσι κέρδισε το τελευταίο εισιτήριο για το φετινό Europa League, πετυχαίνοντας έξοδο στην Ευρώπη μετά από 51 ολόκληρα χρόνια.

✔ Στο ρόστερ των "clarets" από το καλοκαίρι του '16 βρίσκεται και ο Στίβεν Ντεφούρ, με τον 30χρονο Βέλγο μέσο να βρίσκεται μάλιστα στο μεταγραφικό στόχαστρο του Ολυμπιακού το καλοκαίρι του 2017 αλλά παρά το φλερτ του με τους "ερυθρόλευκους" το deal να μην προχωράει και να μένει στο Νησί.

✔ Ο Άντερς Λίντεγκαρντ είχε θέση στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ από το 2010 μέχρι το 2015 (μέτρησε 19 συμμετοχές στην Πρέμιερ Λιγκ) όμως στη Μπέρνλι δεν έχει πάρει ακόμα χρόνο συμμετοχής στην κορυφαία κατηγορία ενώ εδώ και μερικούς μήνες είναι κάτοικος "Turf Moor" ο πρώην άσος των Τότεναμ και Έβερτον, Άαρον Λένον.

✔ Η Μπέρνλι είχε εκπρόσωπο και στο πρόσφατο Μουντιάλ της Ρωσίας και αυτός δεν ήταν άλλος από τον Νικ Πόουπ, που μαζί με τον Μπάτλαντ αποτέλεσαν τις εναλλακτικές λύσεις για τη θέση του γκολκίπερ πίσω από τον Πίκφορντ (δεν πήρε χρόνο συμμετοχής). Ο 26χρονος ήταν πέρυσι εντυπωσιακός και για το λόγο αυτό ήταν κάποια στιγμή μεταξύ των βασικών υποψηφίων για να αποτελέσουν τον "εκλεκτό" του Γιούργκεν Κλοπ για την θέση του κίπερ στην Λίβερπουλ, με τα αγγλικά ΜΜΕ να αποκαλύπτουν πως οι "κόκκινοι" έδιναν μέχρι και 15 εκ.λίρες για να τον αποκτήσουν. Τελικά προτιμήθηκε ο Άλισον με πάνω από 70 εκ.λίρες...

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΠΑΣΑΚΣΕΧΙΡ

✔ Είναι μία από τις πέντε ομάδες της κορυφαίας κατηγορίας της Τουρκίας που εδρεύει στην Κωνσταντινούπολη, μαζί με τις διάσημες Φενέρμπαχτσε, Γαλατάσαραϊ, Μπεσίκτας και την Κασίμπασα.

✔ Ιδρύθηκε πριν από μόλις 28 χρόνια (πρόλαβε πάντως να γίνει η αγαπημένη ομάδα του Ταγίπ Ερντογάν) ενώ το γήπεδό της είναι το "Başakşehir Fatih Terim Stadium" που έχει πάρει αυτή την ονομασία προς τιμήν του πιο επιτυχημένου προπονητή στην ιστορία του τουρκικού ποδοσφαίρου Φατίχ Τερίμ. Το γήπεδο αυτό άνοιξε για πρώτη φορά τις πύλες του τον Ιούλιο του 2014 (17.800 θεατές) μετά από έργα διάρκειας 16 μηνών και το κόστος του έφτασε 178.000.000 τουρκικές λίρες.

✔ Στο ρόστερ της τουρκικής ομάδας υπάρχει εδώ και έναν χρόνο ο Μαροκινός στόπερ Μανουέλ Ντα Κόστα, που φόρεσε την ερυθρόλευκη φανέλα από το 2015 ως το 2017, καθώς και ο Ιταλός επιθετικός Στέφανο Ναπολεόνι που έπαιξε στην Ελλάδα φορώντας τη φανέλα αρχικά του Λεβαδειακού και κατόπιν του Ατρομήτου.

✔ Γεμάτη ποιότητα είναι η υποψήφια αντίπαλος των Πειραιωτών στα πλέι οφ του Europa League καθώς διαθέτει παίκτες κλάσης, προσωπικότητας και εμπειρίας όπως είναι οι Αντεμπαγιόρ, Ινλέρ, Εμρέ Μπελόζογλου και Αρντά Τουράν (έμεινε εκτός της λίστας που δήλωσε στην UEFA η τουρκική ομάδα για τα ματς με Μπέρνλι).

✔ Πέρυσι έκανε το "μπαμ" εντός των συνόρων καθώς άφησε πίσω της την Μπεσίκτας και τερμάτισε στην 3η θέση της βαθμολογίας, ισόβαθμη με την Φενέρμπαχτσε και τρεις πόντους πίσω από την πρωταθλήτρια Γαλατάσαραϊ.

News 24/7

24MEDIA NETWORK