Η ομοσπονδία εκπέμπει SOS

Το θέαμα των άδειων ή στην καλύτερη των περιπτώσεων μισογεμάτων εξεδρών στα γήπεδα της πρώτης κατηγορίας της Ιταλίας, προκάλεσαν την αντίδραση του προέδρου της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της χώρας, Φράνκο Καράρο. Ο "ισχυρός άντρας" του calcio απαίτησε από τους συλλόγους να μειώσουν τις τιμές των εισιτηρίων προκειμένου να επιστρέψει ο κόσμος και πάλι στα γήπεδα.

Η ομοσπονδία εκπέμπει SOS

Το θέαμα των άδειων ή στην καλύτερη των περιπτώσεων μισογεμάτων εξεδρών στα γήπεδα της πρώτης κατηγορίας της Ιταλίας, προκάλεσαν την αντίδραση του προέδρου της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της χώρας, Φράνκο Καράρο.

Ο "ισχυρός άντρας" του calcio απαίτησε από τους συλλόγους να μειώσουν τις τιμές των εισιτηρίων προκειμένου να επιστρέψει ο κόσμος και πάλι στα γήπεδα. Ο μέσος όρος των εισιτηρίων στα ντέρμπι που έχουν διεξαχθεί μέχρι στιγμής είναι 21.280 και ήδη παρατηρείται μία πτώση της τάξης του 20% σε σχέση με την περυσινή σεζόν (26.135).

Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι και ανάγκασε τον Καράρο να προβεί στις παρακάτω δηλώσεις ήταν η εικόνα που παρουσίασε το χωρητικότητας 68.000 θέσεων, "Ντελε Αλπι" του Τορίνο στον αγώνα της Γιουβέντους με την Ιντερ, το οποίο ήταν γεμάτο κατά το ήμισυ (33.772).

"Ο τρόπος διαχείρισης των τιμών των εισιτηρίων πρέπει να δώσει το κίνητρο στους φιλάθλους να πάνε στο γήπεδο" , δήλωσε ο Φράνκο Καράρο στην "Gazzetta dello Sport" και πρόσθεσε: "Ολα τα ματς δεν είναι ίδια. Για τους σημαντικούς αγώνες ο κόσμος πρέπει να καταλάβει ότι πρέπει να πληρώσει κάτι παραπάνω. Αλλά υπάρχουν και αγώνες όπως Γιουβέντους - Σιένα και Γιουβέντους - Κιέβο, στους οποίους οι τιμές δεν μειώνονται" .

Βέβαια, οι ακριβές τιμές των εισιτηρίων είναι ένα μέρος του όλου προβλήματος, αν και το φθηνότερο εισιτήριο που υπάρχει αυτή τη στιγμή σε αγώνα της Serie A, ξεπερνά τα 17 ευρώ. Η αύξηση των μέτρων ασφάλειας υπό το φόβο επεισοδίων αλλά και οι ανέσεις που δεν προσφέρουν τα γήπεδα, αποτελούν άλλους δύο κύριους παράγοντες απομάκρυνσης των Ιταλών από αυτά.

Το θέμα είχε σχολιάσει προ ημερών και ο πρόεδρος της ιταλικής λίγκας, Αντριάνο Γκαλιάνι ο οποίος εστίασε το πρόβλημα στην παλαιότητα των σταδίων και στην έλλειψη "καθαρά" ποδοσφαιρικών γηπέδων: "Το γεγονός ότι όλο και λιγότερος κόσμος έρχεται στα γήπεδα, οφείλεται στ'ότι προτιμά την άνεση της τηλεόρασης από το να παρακολουθεί τους αγώνες σε αυτά τα απαρχαιωμένα στάδια. Κατά τη γνώμη μου το ποδόσφαιρο πρέπει να παίζεται σε γήπεδα ειδικά διαμορφωμένα όπου δεν υπάρχει στίβος, ο οποίος κρατά τον θεατή μακριά από τον αγωνιστικό χώρο".

News 24/7

24MEDIA NETWORK