Η ώρα να μάθουμε ποιος είναι ο φετινός Άρης έφτασε

Η Θεσσαλονίκη σε ιδιότυπο lockdown και ο Άρης ζει πρωταθληματικές καταστάσεις. Τώρα έρχονται τα ντέρμπι. Με την ΑΕΚ, τον Ολυμπιακό και τον Δεκέμβριο ο ΠΑΟΚ, με μία ενδιάμεση στάση στο Αγρίνιο. Τρία ντέρμπι, ισάριθμες ευκαιρίες για το απόλυτο που χτίζει διαφορά, ψυχολογία και αυτοπεποίθηση.

Οι παίκτες του Άρη πανηγυρίζουν το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης με την Αστέρα Τρίπολης στο 'Κλεάνθης Βικελίδης', που τους διατήρησε στην κορυφή της Super League Interwetten 2020-2021 μετά το πέρας και της 7ης αγωνιστικής.
Οι παίκτες του Άρη πανηγυρίζουν το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης με την Αστέρα Τρίπολης στο 'Κλεάνθης Βικελίδης', που τους διατήρησε στην κορυφή της Super League Interwetten 2020-2021 μετά το πέρας και της 7ης αγωνιστικής. EUROKINISSI SPORTS

Αλήθεια, ο Ένινγκ γιατί απολύθηκε; Με αυτό το ερώτημα θα μπορούσε να αρχίσει ο οποιοσδήποτε ένα κείμενο για τον εφετινό Άρη. Τόσο κοντά μα τόσο μακριά η αλλαγή της τεχνικής ηγεσίας, ένας ευρωπαϊκός αποκλεισμός δρόμος, αλλά η επιτυχία είναι ακριβώς αυτή. Ο πρωτοπόρος του βαθμολογικού πίνακα της Super League Interwetten έχει καταφέρει να 'σβήσει' την αλλαγή προπονητή, κάνοντας το καλύτερο ξεκίνημα της ιστορίας του.

Οι πέντε νίκες σε έξι αγώνες είναι το καλύτερο ξεκίνημα των 'κίτρινων' στην παρουσία τους στην Α' Εθνική και αυτομάτως ανεβάζει τον πήχη για τις επόμενες. Ξέρετε, σε ένα όμορφο κόσμο, αγγελικά πλασμένο που θα συμπεριλάμβανε ένα ποδόσφαιρο χωρίς γκρίνιες, αμφισβητήσεις και 'γκρίζες' ζώνες από τα οπαδικά μυαλά, το καλύτερο σενάριο θα ήταν ο Άρης να πάρει το πρωτάθλημα δύο χρόνια μετά από αυτό του συμπολίτη ΠΑΟΚ. Μία κόντρα Σίτι - Γιουνάιτεντ, αλλά είπαμε σε ένα κόσμο αγγελικά πλασμένο.

Ο Άρης, πάντως, το πρωτάθλημα των εντυπώσεων το έχει εξασφαλίσει ειδικά με τον ανταγωνισμό που έχει από πίσω του. Ο δυνατός Ολυμπιακός που έχει το 'know how' στον πρωταθλητισμό και δείχνει πολλά επίπεδα πάνω από τους ανταγωνιστές, ο ΠΑΟΚ του νταμπλ που έτσι κι αλλιώς έχει ανέβει τα τελευταία χρόνια και η ΑΕΚ του πρωταθλήματος του 2018. Απέναντι, στην αντίπερα όχθη, ο Άρης που μέχρι πριν από λίγα χρόνια αγωνιζόταν στις μικρότερες κατηγορίες και πάλευε για την άνοδο και το restart. Και μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα τα έκανε όλα: άνοδος, έξοδος στην Ευρώπη, ξανά έξοδος στη Ευρώπη, το next level της πρωτιάς στη βαθμολογία της εφετινής Super League Interwetten.

Και όλα εν μέσω της δικής του 'πανδημίας'. Με προσφυγές να εμφανίζονται στην επικαιρότητα, με υποθέσεις από το 'μαύρο' παρελθόν να τον ταλαιπωρούν και με την εντύπωση των φιλάθλων ότι η εφετινή ομάδα, που έχασε πολλά από τα βασικά της στελέχη, δεν θα είναι το ίδιο ανταγωνιστική με πέρυσι.

Στη φετινή χρονιά άρχισε με αποκλεισμό από την Κόλος στο Europa League. Κατραπακιά για την ψυχολογία και τη συνέχεια. Κανένα πρόβλημα. Αλλαγή προπονητή, τα ηνία στον Βαγγέλη Μάντζιο, του οποίου η επιλογή χλευάστηκε, σταθερό ποδόσφαιρο δημιουργίας αλλά και ψυχολογίας και αποτελέσματα. Ακόμα και αυτή η μία ισοπαλία που έχει καταγραφεί έως τώρα θα μπορούσε να είναι νίκη. Ο ΠΑΣ προηγείται 0-2, ο Άρης επανέρχεται από το σοκ και ισοφαρίζει, έχει το χρονικό διάστημα και το μομέντουμ να το φέρει τούμπα το ματς, αλλά φαίνεται ένα 'άδειασμα' από την προσπάθεια της ισοφάρισης που το 2-2 αντιμετωπίζεται ως νίκη. Σίγουρα, όμως, δεν ήταν γκέλα. Ο εφετινός Άρης ξέρει να παίρνει αποτελέσματα και σε παιχνίδια ειδικών συνθηκών.

Τέτοιο ήταν και στο ΟΑΚΑ με τον Παναθηναϊκό. Κανένας αστερίσκος για την κατάσταση του αντιπάλου, ο Παναθηναϊκός είναι Παναθηναϊκός και το διπλό είναι εμφατικό και δίκαιο. Ο Άρης πήρε και αυτό το ματς, βγήκε αλώβητος και προχωρά.

Στην άκρη του πάγκου κάθεται Έλληνας προπονητής και έχει τη σημασία του. Ο Μάντζιος πήρε την ευκαιρία να δουλέψει σε υψηλότερο επίπεδο και με περισσότερες απαιτήσεις. Μέχρι τώρα είναι το πρόσωπο του εφετινού πρωταθλήματος. Αθόρυβος, δουλευταράς και ρεαλιστής.

Ο Φετφατζίδης στα ΗΑΕ. Ο παίκτης βαρόμετρο της περσινής περιόδου, η απώλεια της τελευταίας στιγμής στη μεταγραφική περίοδο. Βάλτε το και αυτό στην εξίσωση για τον εφετινό Άρη. Προχώρησε δίχως τον game changer του, η απουσία καλύφθηκε το συντομότερο δυνατό, η κορυφή διατηρήθηκε.

Τώρα έρχονται τα ντέρμπι. Τώρα με την ΑΕΚ (όποτε και όπου γίνει). Στη συνέχεια ο Ολυμπιακός με μία ενδιάμεση στάση στο Αγρίνιο και τον Δεκέμβριο ο ΠΑΟΚ. Τρία ντέρμπι στο 'Κλεάνθης Βικελίδης', τρεις ευκαιρίες για το απόλυτο που χτίζει διαφορά, ψυχολογία και αυτοπεποίθηση.

Η Θεσσαλονίκη σε ιδιότυπο lockdown και ο Άρης ζει πρωταθληματικές καταστάσεις. Αν εξαιρέσεις τον Θοδωρή Καρυπίδη που το ευχαριστιέται μέσω των instagram stories και απολαμβάνει κάθε στιγμή, ο υπόλοιπος λογαριασμός κινείται σε... προσγειωμένα επίπεδα. Ούτε πανηγυρισμοί ούτε υπερβολές και σε αυτό παίζει ρόλο η παρουσία στην άκρη του πάγκου που λέγαμε.

Η εφετινή χρονιά, όποια κι αν είναι η κατάληξή της, αλλάζει το DNA του Άρη και του δίνει πίσω μια και καλή τη χαμένη του αίγλη. Τα κέρδη έτσι κι αλλιώς είναι πολλά ακόμα και τώρα, στις πρώτες 'στροφές' της διαδρομής, αρκετά για να δώσουν στους 'κίτρινους' την αυτοπεποίθηση για τη συνέχεια.

Μπροστά, όμως, είναι τα καλύτερα. Τα δύσκολα έρχονται. Τρία ντέρμπι, τρεις προκλήσεις, τρεις αυτονόητες ανάγκες που δημιουργούνται βάσει της έως τώρα παρουσίας στο πρωτάθλημα. Τα όποια ερωτηματικά θα απαντηθούν μια και καλή στο τέλος, στο ταμείο, στη βαθμολογική συγκομιδή.

Ουδείς έχει την απαίτηση για το '3 στα 3', ξέρουν όμως άπαντες ότι η προσπάθεια θα μετρήσει και αυτή θα είναι που θα διαμορφώσει τη συνολική εικόνα για τον εφετινό Άρη. Σε όλα όσα αναφέραμε μη ξεχάσατε να βάλετε το πώς άρχισε η σεζόν, πώς εξελίχθηκε με τα 'αγκάθια' που παρουσιάστηκαν και πώς πηγαίνει. Το άθροισμα έχει ξεκάθαρα θετικό πρόσημο...

News 24/7

24MEDIA NETWORK