Η ώρα των ανακοινώσεων για την "Επιτροπή Εξομάλυνσης"

Συνέντευξη Τύπου στις 12:00 στα γραφεία της ΕΠΟ από τον Κωστάκη Κουτσοκούμνη

Η ώρα των ανακοινώσεων για την "Επιτροπή Εξομάλυνσης"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Στις 10 το πρωί η "Επιτροπή Εξομάλυνσης" θα συνεδριάσει στα γραφεία της ΕΠΟ στο Πάρκο Γουδή, δύο ώρες αργότερα ο εκπρόσωπος της FIFA Κωστάκης Κουτσοκούμνης θα ανακοινώσει τα μέλη της σε συνέντευξη Τύπου, και στη συνέχεια η Επιτροπή θα πιάσει δουλειά…

Η ΕΠΟ αλλάζει σελίδα και υπό την εποπτεία της FIFA θα γίνουν σημαντικές αλλαγές όπως ο εκσυγχρονισμός του καταστατικού της και το νέο εκλογικό σύστημα, με το οποίο θα γίνουν οι αρχαιρεσίες με ορίζοντα την 31η Μαϊου, η εναρμόνιση του με την αθλητική νομοθεσία και οι αλλαγές στην διαιτησία.

Τα τρία από τα έξι μέλη της "Επιτροπής Εξομάλυνσης" έχουν γίνει γνωστά, τα υπόλοιπα κρατούνται ως εφτασφράγιστο μυστικό. Όσοι γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις όμως, υποστηρίζουν ότι οι πολύ καλές σχέσεις του υφυπουργού Αθλητισμού Σταύρου Κοντονή με την Παγκόσμια Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία θα αποτυπωθούν στα αποκαλυπτήρια των μελών της Επιτροπής .

Σε αυτήν σίγουροι είναι ο Αλέξης Δέδες, ο Γιώργος Μπίκας και ο Ζήσης Βρύζας.

- Ο πρώτος παραιτήθηκε πρόσφατα από διευθύνων σύμβουλος στην ΑΕΚ και θα αναλάβει το μάνατζμεντ και την καθημερινότητα της Ομοσπονδίας.

- Ο δεύτερος θα αναλάβει την διαιτησία αν και στο πρόσφατο παρελθόν είχε απορρίψει προτάσεις από τον πρώην πρόεδρο της ΕΠΟ Γιώργο Γκιρτζίκη. Είναι άγνωστο αν ο Γιώργος Μπίκας θα είναι επιδιαιτητής στο "ισπανικό μοντέλο" που είναι το πιο πιθανό σενάριο ή ως αρχιδιαιτητής αναλάβει αυτός τους ορισμούς. Τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας Σωμαρακάκης, Νταμπώσης, Γενναίος και ο αναπληρωτής πρόεδρος και μέλος της Επιτροπής Ορισμού Δημήτρης Γκρούτσης πολύ δύσκολα θα συνεχίσουν. Ερωτηματικό αν θα γίνουν αλλαγές στους πίνακες διαιτησίας και πόσο μεγάλες θα είναι αυτές.

- Ο τρίτος θα αναλάβει την εποπτεία των εθνικών ομάδων.

Απομένουν τα υπόλοιπα τρία μέλη, οι δύο από τους οποίους θα είναι δικηγόροι και ο τρίτος ο πρόεδρος. Ο Άντζελο Ρηγόπουλος, νομικός εκπρόσωπος της UEFA και συνεργάτης του Κωστάκη Κουτσοκούμνη, πιθανότατα δεν θα είναι στην Επιτροπή αν και το ήθελε ο πρόεδρος της Κυπριακής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας. Η σύμβαση του με την UEFA δεν του το επιτρέπει. Βρίσκεται στην Ελλάδα όμως, και αναμένεται να δώσει το παρών στην συνέντευξη Τύπου.

News 24/7

24MEDIA NETWORK