Η ώρα του Τόργκελε

Θέση βασικού κόντρα στον Ιωνικό (11/09, 20:45) διεκδικεί ο Σάντορ Τόργκελε. Μετά τους τραυματισμούς του Δημήτρη Παπαδόπουλου και του Φάνη Γκέκα, ο Ούγγρος στράικερ δεν αποκλείεται να είναι ο παρτενέρ του Ολισαντέμπε στην ενδεκάδα του Παναθηναϊκου. Εκτός οι Φλάβιο-Ολισαντέμπε από τη μάχη με την Ουντινέζε.

Η ώρα του Τόργκελε

Ρεπορτάζ: Δημήτρης Κριτής


Τόργκελε ολοταχώς! Την επιστροφή του αργά το βράδυ (όπως και ο Σέριτς) ανέμεναν όλοι στον Παναθηναϊκό, αν και καλού κακού επικοινώνησαν μαζί του, για να πληροφορηθούν την κατάστασή του μετά την ενενηντάλεπτη συμμετοχή του στην εντός έδρας ήττα της Ουγγαρίας 1-0 από την Σουηδία. Είναι από τις ελάχιστες πλέον επιλογές του Αλμπέρτο Μαλεζάνι για την επιθετική γραμμή των "πρασίνων" στη Νεάπολη, αφού στα προβλήματα προστέθηκαν πλέον και οι Δημήτρης Παπαδόπουλος, Φάνης Γκέκας!

Ο Παπαδόπουλος υποβλήθηκε σε μαγνητική τομογραφία, η οποία ναι μεν έδειξε ότι αποφεύχθηκε η θλάση, όχι όμως και το τράβηγμα στον δικέφαλο και ο διεθνής επιθετικός θα μείνει 15 ημέρες εκτός αγωνιστικών χώρων. Αυτό σημαίνει ότι χάνει και το παιχνίδι με τον Ιωνικό στη Νεάπολη και την πρεμιέρα στο Τσάμπιονς Λιγκ με την Ουντινέζε, αλλά και το παιχνίδι της τρίτης αγωνιστικής του ελληνικού πρωταθλήματος στη Λειβαδιά.

Διαβάστε ακόμη:

* (link:66014)Τα νέα των αντιπάλων στο Τσάμπιονς Λιγκ(/link)

* (link:66043)O Φωτιάδης "σφυρίζει" με Ιωνικό(/link)

Ο Γκέκας επέστρεψε από το Καζακστάν με ενοχλήσεις στο γόνατο και την Παρασκευή θα υποβληθεί σε μαγνητική. Πρέπει πάντως να θεωρείται εξαιρετικά αμφίβολος για το κυριακάτικο παιχνίδι. Ο Μάντζιος είναι ο τρίτος της παρέας που αντιμετωπίζει προβλήματα (επίσης ενοχλήσεις στο γόνατο) και μέχρι την Παρασκευή θα αποφασιστεί εάν κι εφ' όσον θα προφυλαχθεί εν όψει της βεβαρημένης συνέχειας…

Δοκιμάζει ο Βόουτερ

Πρόγραμμα αποθεραπείας ακολούθησε την Πέμπτη ο Νορντίν Βόουτερ, που κληρονόμησε διάστρεμμα ελαφριάς μορφής στην προπόνηση της Τετάρτης και την Παρασκευή θα δοκιμάσει να μπει στο κανονικό πρόγραμμα, ώστε να δώσει το "παρών" την Κυριακή. Αντίθετα ο Σρνταν Αντριτς συνέχισε με ατομικό πρόγραμμα προπόνησης λόγω των ενοχλήσεων στους κοιλιακούς, είναι οριστικά νοκ άουτ για το παιχνίδι της Νεάπολης και οριακά προλαβαίνει (αν προλάβει) τον αγώνα του Ούντινε.

*** Γενικό... προσκλητήριο κάλεσε για το μεσημέρι της Παρασκευής (12:00) ο Αλμπέρτο Μαλεζάνι. Ο Ιταλός τεχνικός κάλεσε όλους τους παίκτες του -διεθνείς και μη- για να τους μιλήσει για τα επερχόμενα παιχνίδια με Ιωνικό και Ουντινέζε. Αυτή ουσιαστικά είναι η πρώτη συνάντηση όλων των παικτών ύστερα από τα παιχνίδια των εθνικών ομάδων.

*** Ο Μαλεζάνι θα έχει την ευκαιρία να μιλήσει στους ποδοσφαιριστές και για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, για πρώτη φορά μετά την 28η Αυγούστου. Ο Ιταλός κόουτς θα δείξει την κασέτα του αγώνα και θα επισημάνει τα λάθη που έφεραν και την ήττα.

*** Η συνάντηση δεν έχει σχέση με την προπόνηση, η οποία θα γίνει κανονικά το απόγευμα στην προγραμματισμένη ώρα.

Εύκολα αντιλαμβάνεται ο καθένας την κατάσταση νευρικής κρίσης, στην οποία βρίσκεται ο Αλμπέρτο Μαλεζάνι, πληροφορούμενος σχεδόν καθημερινά και μία σημαντική απώλεια και υποχρεωμένος να προσαρμόζει διαρκώς τα αγωνιστικά του πλάνα.

Εκτός Ούντινε Φλάβιο - Μανώλης

Σαν να μην έφταναν τα προβλήματα τραυματισμών στον Αλμπέρτο Μαλεζάνι, ήρθε ο νέος κανονισμός της Ευρωπαϊκής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας να στερήσει από τον Παναθηναϊκό την συμμετοχή των Φλάβιο Κονσεϊσάο και Εμάνουελ Ολισαντέμπε στο εναρκτήριο παιχνίδι στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, απέναντι στην Ουντινέζε (14/09), επί ιταλικού εδάφους.

Σχετικό εδάφιο αναφέρει πως παίκτης ο οποίος συμμετέχει στα προκριματικά της διοργάνωσης και δέχεται κίτρινη κάρτα σε δύο συνεχόμενα παιχνίδια, είναι αναγκασμένος να εκτίσει τιμωρία μίας αγωνιστικής. Ο Βραζιλιάνος μέσος και ο Νιγηριανοπολωνός στράικερ έπεσαν θύματα του προαναφερθέντος εδαφίου και έτσι δεν θα κάνουν το ταξίδι στην Ιταλία.

Όσον αφορά στους ομίλους, δεν έχει αλλάξει κάτι. Ένας ποδοσφαιριστής τιμωρείται με μία αγωνιστική όταν συμπληρώνει τρεις κάρτες ή οποιονδήποτε μεγαλύτερο μονό αριθμό καρτών (πέντε, επτά).

Ανακοίνωση-απάντηση

Ανακοίνωσε εξέδωσε την Παρασκευή η ΠΑΕ Παναθηνϊκός θέλοντας να τοποθετηθεί πάνω στο θέμα που προέκυψε με την δημοσιεύση ή όχι των τιμωριών των Φλάβιο Κονσεϊσάο και Εμάνουελ Ολισαντέμπε

Αναλυτικά το κείμενο αναφέρει:

"O Φλάβιο Κονσεϊσάο και ο Εμμάνουελ Ολιζαντέμπε δεν θα αγωνιστούν στον αγώνα με την Ουντινέζε λόγω των δύο κίτρινων καρτών που συμπλήρωσαν στους αγώνες με την Βίσλα. Την είδηση δημοσίευσαν κάποιες εφημερίδες και κάποιες όχι. Ανάμεσα στις τελευταίες και οι εφημερίδες "Goal" και "Sportime".

Είναι αδιανόητο να προσπαθείς ένα δικό σου λάθος ή μία παράλειψη να τα εμφανίσεις ως "άγνοια" ή "ανικανότητα" κάποιων άλλων. Είναι ασυγχώρητο να επιχειρείς να δημιουργήσεις αρνητικό κλίμα ισχυριζόμενος ότι προπονητής και παίκτες πληροφορούνται τέτοια θέματα από τον τύπο.

Ο Παναθηναϊκός κατά πάγια πρακτική δεν εκδίδει δελτίο τύπου για τις τιμωρίες των ποδοσφαιριστών του. Το αν είναι ενήμερος για τους κανονισμούς και αν λειτουργεί οργανωμένα έχει κριθεί εδώ και δεκαετίες.

Βεβαίως και οι δύο εφημερίδες δίνουν την απάντηση στον εαυτό τους:

" Απλά πράγματα. Για όσους δεν αναζητούν δικαιολογίες. Και δεν μου αρέσει να το κάνω. Όσον αφορά το "Goal", η ευθύνη βαραίνει αποκλειστικά εμάς και κανέναν άλλον ". "Goal".

" Το ερώτημα βέβαια που προκύπτει είναι πως το θέμα αυτό βγήκε δύο εβδομάδες μετά; Φυσικά και δεν βγάζουμε την ουρά μας απ' έξω και είναι προφανές ότι τους περισσότερους ρεπόρτερ μας πήρε ο…ύπνος!". "Sportime".



Η αυτοκριτική είναι σχεδόν πάντα αποστομωτική".



News 24/7

24MEDIA NETWORK