Η παγίδα για τον Ολυμπιακό κρύβεται στη διαχείριση του υλικού

Με το 4-2 επί του Άρη στο 'Κλεάνθης Βικελίδης', για την 7η αγωνιστική των playoffs της Super League 1, οι 'ερυθρόλευκοι' μοιάζουν να περνούν τις καλύτερες στιγμές τους. Αλλά οι τελευταίες 3 αγωνιστικές μπορεί να κρύβουν κακοτοπιές.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Πέδρο Μαρτίνς, σε στιγμιότυπο της αναμέτρησης με τον Άρη για τα playoffs της Super League 1 2019-2020 στο 'Κλεάνθης Βικελίδης' | Τετάρτη 8 Ιουλίου 2020
Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Πέδρο Μαρτίνς, σε στιγμιότυπο της αναμέτρησης με τον Άρη για τα playoffs της Super League 1 2019-2020 στο 'Κλεάνθης Βικελίδης' | Τετάρτη 8 Ιουλίου 2020 EUROKINISSI SPORTS

Εδώ και πάρα πολύ καιρό πάνε όλα για τον Ολυμπιακό. Τόσο καλά, που κάποιος πρέπει να αναρωτηθεί: πότε θα ακουστεί το ουρλιαχτό του... κακού λύκου τα μεσάνυχτα; Οι 'ερυθρόλευκοι' κάνουν έναν περίπατο τόσο πειστικό στα playoffs της Super League 1, που μόνο η εξωφρενική καλλιέπεια θα γινόταν να πιστωθεί ως πιο δυνατό επιχείρημα από την ίδια την πραγματικότητα.

Ούτε καν το 2ο ημίχρονο στο 2-1 επί της ΑΕΚ ήταν δυνατόν να φέρει ανησυχία, αφού, παρά τη μείωση του σκορ, ο Ολυμπιακός δεν απειλήθηκε με κάποια φάση αξίωσης, ώστε να απεμπολήσει βαθμό απέναντι σε μία ομάδα που, πάντως, ήταν τιμωρημένη και πληττόταν από τους τραυματισμούς βασικών παικτών της.

Το ζητούμενο είναι τι κάνει από εδώ και πέρα; Ο Πέδρο Μαρτίνς συνεχίζει να παίρνει από τους παίκτες του όλες τις διαθέσιμες ικανότητές τους. Ο Αχμέντ Χασάν πέτυχε δύο γκολ, ρίχνοντας ακόμα περισσότερο τον μέσο όρο του σε σχέση με το κείμενο που έγραψε ο Γιώργος Περπερίδης για το σκορ ανά λεπτά συμμετοχής. Ο Γιώργος Μασούρας συνεχίζει να 'γράφει', βγαίνοντας στο δεύτερο δοκάρι και ολοκληρώνοντας με τελική προσπάθεια όλες τις γκελαριστές σέντρες που μοιάζουν χαμένες. Οι ποδοσφαιριστές που δεν παίζουν είναι εκείνοι που έχουν την πιο πολλή όρεξη. Ο Βασίλης Τοροσίδης στο 'Κλεάνθης Βικελίδης' έμοιαζε με εκείνον τον παλιό ακραίο αμυντικό που άφησε το αποτύπωμά του στην πορεία της ομάδας και πλέον λογίζεται ως θρύλος της.

Ο Ολυμπιακός έχει ένα πλήρες ρόστερ, ο Μαρτίνς, βεβαίως, δεν πείραξε δύο από τους τρεις χαφ της τριάδας και ο Μαντί Καμαρά τού έδωσε την ασίστ στο πρώτο γκολ, ενώ πήρε ένα 25λεπτο και ο Ματιέ Βαλμπουένα, ο οποίος μετά τον τραυματισμό του έχασε δύο πέναλτι σε διαδοχικά ματς. Σε ό,τι αφορά τους βασικούς, αυτό ήταν όλο και προφανώς ο Πορτογάλος έδωσε χρόνο συμμετοχής στον Γάλλο για να πάρει τον 'αέρα' του γηπέδου και σιγά σιγά να επιστρέψει σε εκείνη τη δαιμονιώδη προτέρα κατάσταση, κατά την οποία κάθε επαφή της μπάλας με το πόδι του ήταν αγγελιαφόρος καλών μηνυμάτων για την ομάδα του.

Το πρόβλημα είναι ότι ανήμερα του ματς με τον Άρη, ο Ολυμπιακός ήταν η μόνη ομάδα στην ΕΠΟ που ψήφισε "όχι" στο ενδεχόμενο να γίνει ο τελικός του κυπέλλου στις 21:00 της Κυριακής 26 Ιουλίου στη Ριζούπολη. Οι 12 ψήφοι στην κατάφαση, μαζί με κάποια πραγματάκια που δημιούργησαν ένταση, όπως ότι ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Βαγγέλης Γραμμένος, δεν τέθηκε διαρρήδην υπέρ αυτού του ενδεχομένου, μετατρέπουν σε ανάγκη την επιθυμία για την κατάκτηση του νταμπλ. Άλλωστε, το σλόγκαν "μόνος του κι όλοι σας" δεν είναι άγνωστη γλώσσα στο Φάληρο, ως εκ τούτου σε αυτήν την περίπτωση και μετά την εν λόγω ψηφοφορία αποκτά κυριολεκτική υπόσταση.

Η στάση του οργανισμού περνά στην ομάδα. Ο Μαρτίνς, που ήδη έχει εκπονήσει το πρόγραμμα προπόνησης των βασικών και τους έχει φορτώσει με δουλειά, έχει επίσης στο μυαλό του πώς θα πάρει το Κύπελλο Ελλάδος, το πρώτο έπειτα από το 2015 και το 3-1 με την Ξάνθη, και θέλει όλους τους παίκτες που αποτελούν τον κορμό της ομάδας πανέτοιμους και λυμένους γι' αυτό το ματς. Το ζύγισμα έχει τη χάρη του, ωστόσο επειδή οι παρεμβάσεις αυτονοήτως εμπεριέχουν ρίσκο, ο προπονητής του Ολυμπιακού ψάχνει τις δικές του δικλείδες, αφού ο σύλλογος απέχει 270 -συν τις καθυστερήσεις- λεπτά για ένα ιστορικό αήττητο μίας σεζόν. Ταυτόχρονα, πασχίζει να συνεχίσει την προσπάθειά του, ώστε να προσπεράσει το σερί των 58 παιχνιδιών δίχως να χάσει, που το έχει ο ίδιος από τη δεκαετία του '70, αλλά και να υπερκεράσει, πρωτίστως, τα διαδοχικά 50 παιχνίδια του ΠΑΟΚ χωρίς ήττα.

Αυτό σημαίνει ότι ναι μεν ανοίγει τις πόρτες σε όλο το δυναμικό, αλλά με τον ΠΑΟΚ να έρχεται αυτήν την Κυριακή, ανεξαρτήτως κατάστασης, αναγκαστικά πρέπει να τις ξανακλείσει. Άλλωστε, η πιο έντονη κριτική που δέχθηκε ήταν για το βασικό σχήμα που παρέθεσε με τον Ερυθρό Αστέρα στο Βελιγράδι, τη 2η αγωνιστική των ομίλων του Champions League, δηλαδή το παιχνίδι όπου ο Ολυμπιακός ουσιαστικά απεμπόλησε τις ελπίδες πρόκρισής του για τη φάση των 16 του θεσμού.

Είναι αυτονόητο ότι μία ήττα θα αποτελέσει πλήγμα στην ομάδα, αν και δεν θα αλλάξει την ευρύτερη εικόνα. Μία χασούρα στην αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ δεν θα περάσει και δεν θα ακουμπήσει κι εδώ πρόκειται για ένα ματς επικίνδυνο, αφού μετά τα τελευταία γεγονότα ο 'δικέφαλος' θα κοιτάξει να ανασυνταχθεί κυρίως για να διεκδικήσει την ηρεμία του, αν όχι και τις τελευταίες πιθανότητές του για τη 2η θέση. Εκτός αυτού και ύστερα απ' το ματς με τον ΟΦΗ μεσοβδόμαδα, οι 'ερυθρόλευκοι' θα κληθούν να αντιμετωπίσουν την ΑΕΚ την τελευταία αγωνιστική, η οποία δεν έχει απομακρυνθεί ακόμη του ενδεχομένου να διεκδικεί τα προκριματικά του Champions League σε αυτό το στάδιο. Υπάρχει, λοιπόν, ο λόγος για να μην πατήσει ο Ολυμπιακός το γκάζι αυτές τις 3 τελευταίες αγωνιστικές, όμως αυτό δεν θα έρθει δίχως συνέπειες, ιδίως αν 'στραβώσει' κάποιο από αυτά τα δύο ματς, τη στιγμή που ο Πορτογάλος θα εμπιστευθεί αναπληρωματικούς αντί για το σταθερό βασικό σχήμα (συν τον Κώστα Φορτούνη) για τα ματς, δηλαδή αν δείξει ότι τα θεωρεί ως επιπρόσθετα παιχνίδια προετοιμασίας για τον τελικό κυπέλλου. Ίσως αναγκαστεί να το κάνει ή να το αποτολμήσει, επειδή θα θεωρεί ότι οι παίκτες του μπορούν να αντεπεξέλθουν.

Όμως, αυτήν τη στιγμή, μοιάζει να μην έχει άλλη επιλογή από το να διεκδικήσει το αήττητο πρωτάθλημα και να πάρει τον τελικό κυπέλλου, χωρίς ουδείς να πρέπει να καταλάβει για ποιον λόγο θα μπορούσε να πάει κάτι άσχημα ειδικά στα 3 παιχνίδια των playoffs, ακόμα κι αν το επιχείρημα είναι ότι με αυτήν την ενδεχόμενη απώλεια ίσως διασφαλίζεται η καλύτερη απόδοση της ομάδας του στο παιχνίδι της Ριζούπολης.

News 24/7

24MEDIA NETWORK