Η παντοδυναμία της Μπάγερν και το δώρο του Κλοπ

Θύμα το γερμανικό ποδόσφαιρο.

Η παντοδυναμία της Μπάγερν και το δώρο του Κλοπ

Αναμφίβολα στην κοινή γνώμη η Μπάγερν Μονάχου αποτελεί μια παντοκρατορία-ηγεμονία του γερμανικού ποδοσφαίρου και όχι άδικα. Αξίζει μόνο να αναφέρουμε πως από τα εξήντα πρωταθλήματα που έχουν διεξαχθεί, έχει κατακτήσει μόνο... τα 32. Επίσης, ας μην ξεχνάμε πως έχει πανηγυρίσει έντεκα φορές στην σειρά την "σαλατιέρα", επίδοση που φιλοδοξεί να επεκτείνει με μία ακόμη φετινή κατάκτηση.

Βεβαίως και η προηγούμενη χρονιά ήταν αμφίρροπη, αλλά η Ντόρτμουντ έδειξε αυτοκτονικές τάσεις στο τέλος και έχασε δικό της πρωτάθλημα στην ισοβαθμία. Αυτό όμως περισσότερο οφειλόταν στην αδυναμία της ομάδας των Βαυαρών να πασχίσει για κάτι που θεωρούσε δεδομένο τόσα χρόνια και στο πως η ομάδα ήταν σε μεταβατική περίοδο με την αλλαγή προπονητή, παρά στην ικανότητα της Ντόρτμουντ να πάρει καθαρά και ξάστερα το πρωτάθλημα.

Το πρωτάθλημα σχεδόν δικαιωματικά πηγαίνει από το 2012 και μετά αποκλειστικά στους Βαυαρούς όμως τα πράγματα δεν ήταν πάντοτε έτσι.

Ο Γιούργκεν Κλόπ τις χρονιές 2011-1012 κατόρθωσε να κόψει την ορμή και δυναμική της Μπάγερν κερδίζοντας το πρωτάθλημα ενώ επίσης έφτασε μέχρι και στον τελικό του Champions League το 2013 αδυνατώντας βέβαια να νικήσει την Μπάγερν που ήταν διψασμένη για εκδίκηση.

Η φυγή όμως του κλόπ το 2015 για την Λίβερπουλ σηματοδότησε την επιστροφή της Μπάγερν στα σκήπτρα της Bundesliga και μάλιστα χωρίς κανέναν αντίπαλο. Ο κλόπ από την άλλη έδωσε αέρα σκληρού ανταγωνισμού στην Premier League με τα γνωστά αποτελέσματα αλλά το γερμανικό ποδόσφαιρο, όσον άφορα τον ανταγωνισμό για την κορυφή, φυτοζωεί.

Ελπίζουμε η πολύ καλή φετινή πορεία της Λεβερκούζεν να έχει διάρκεια ώστε να δώσει ζωντάνια σε ένα κατά' άλλα όμορφο πρωτάθλημα.

News 24/7

24MEDIA NETWORK