Ολυμπιακός: Η παραδοχή του Μαρτίνς αποκαλύπτει το μεγάλο στοίχημα

Δύο παιχνίδια εντελώς διαφορετικής σημασίας και προσέγγισης ακολουθούν για τον Ολυμπιακό με αντίπαλο την ΑΕΚ. Μια αποκάλυψη που δεν συνηθίζει ο Πέδρο Μαρτίνς δείχνει και τον πραγματικά μεγάλο στόχο των 'ερυθρολεύκων' στη συνέχεια της σεζόν. Και δεν είναι τα ματς με τον 'Δικέφαλο'.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Πέδρο Μαρτίνς, σε στιγμιότυπο της αναμέτρησης με τον Άρη για τα playoffs της Super League 1 2019-2020 στο 'Κλεάνθης Βικελίδης' | Τετάρτη 8 Ιουλίου 2020
Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Πέδρο Μαρτίνς, σε στιγμιότυπο της αναμέτρησης με τον Άρη για τα playoffs της Super League 1 2019-2020 στο 'Κλεάνθης Βικελίδης' | Τετάρτη 8 Ιουλίου 2020 EUROKINISSI SPORTS

Φτάσαμε στο τέλος και των playoffs της Super League, την τελευταία αγωνιστική των οποίων συγκρούεται στο 'Γεώργιος Καραϊσκάκης' το ζευγάρι που θα διεκδικήσει λίγες μέρες αργότερα το τρόπαιο του Κυπέλλου. Τόσο για τον Ολυμπιακό, όσο και για την ΑΕΚ, η τελευταία υποχρέωση στο πλαίσιο του πρωταθλήματος, μοιάζει με... αναγκαίο κακό.

Για τους 'ερυθρόλευκους' δεν αποτελεί καν πρόβα τζενεράλε για τον τελικό που ακολουθεί, αφού ο Πέδρο Μαρτίνς σκοπεύει να προφυλάξει παίκτες που αισθάνονται κόπωση ή ενοχλήσεις. Δεν θα ρισκάρει καμία συμμετοχή παίκτη που δεν είναι 100% έτοιμος, έτσι ο Ολυμπιακός θα παραταχθεί στο Φάληρο με αυτό που συνήθως ονομάζουμε 'κράμα βασικών και αναπληρωματικών παικτών'. Για την ΑΕΚ πάλι, το παιχνίδι δεν σημαίνει τίποτα ουσιαστικό, από τη στιγμή που επέλεξε να μην υποβάλλει ένσταση για το ματς με τον ΠΑΟΚ και την απίθανη ιστορία με τα 12 ληγμένα δελτίας υγείας. Και σίγουρα ο Μάσιμο Καρέρα δεν θα έχει καμία διάθεση να αποκαλύψει τα πλάνα του για τον τελικό... Απόλυτα λογικό.

Ξέχωρα όμως από τα δύο παιχνίδια του Ολυμπιακού με την ΑΕΚ που ακολουθούν, έχουν ιδιαίτερη σημασία οι δηλώσεις που έκανε ο Πέδρο Μαρτίνς στην κάμερα της 'NOVA'. Εκεί όπου εξέφρασε μια παραδοχή, την οποία δεν συνηθίζει. Και που μάλλον αποκαλύπτει και το πραγματικό μεγάλο στοίχημα του Ολυμπιακού για το υπόλοιπο της σεζόν.

Σε σχετική ερώτηση για τον αν έχει κατασταλάξει στον τρόπο που θα αγωνιστεί ο Ολυμπιακός μέχρι και το παιχνίδι με την Γουλβς, ο Πορτογάλος τεχνικός παραδέχθηκε πως "ναι, αυτό είναι ξεκάθαρο στο μυαλό μου και στο μυαλό όλων. Όμως όλα θα πρέπει να γίνουν στην ώρα τους. Πρώτα το παιχνίδι της Κυριακής στο οποίο πρέπει να είμαστε σοβαροί και να κερδίσουμε, μετά το Κύπελλο και μετά το παιχνίδι με την Γουλβς. Το πως θα παίξουμε και το πλάνο των αγώνων είναι ξεκάθαρο".

Ο Μαρτίνς είχε δεχθεί και στο παρελθόν ανάλογες ερωτήσεις, όταν υπήρχε μια σειρά συνεχόμενων αγώνων. Ποτέ δεν απάντησε ανάλογα, πάντα επέμενε πως το παιχνίδι που ακολουθεί είναι αυτό που έχει σημασία. Και τώρα βέβαια φρόντισε να ξεκαθαρίσει πως όλα θα γίνουν βήμα - βήμα, ωστόσο συμπεριέλαβε στην κουβέντα και τη ρεβάνς του 'Molineux'. Μαρτυρώντας πως ήδη έχει όχι μόνο ασχοληθεί, αλλά και καταστρώσει το πλάνο που ευελπιστεί να φέρει την πρόκριση.

Η αλήθεια είναι πως ο Ολυμπιακός έχει πετύχει τον πρωταρχικό στόχο του για φέτος, επιστρέφοντας στην κορυφή της Super League. Αλήθεια είναι πως η προοπτική ενός νταμπλ, με αντίπαλο την ΑΕΚ σε έναν τελικό Κυπέλλου, δεν μπορεί να αφήνει αδιάφορο κανέναν. Το ίδιο αλήθεια ωστόσο είναι πως οι 'ερυθρόλευκοι' περισσότερο θα πρόσθεταν ειδικό βάρος στην φανέλα και την ιστορία τους με μια ευρωπαϊκή καταξίωση, παρά με ένα Κύπελλο Ελλάδας.

Με 45 τίτλους πρωταθλητή, άλλους 27 στο Κύπελλο, 17 νταμπλ και 4 Super Cup, ένας ακόμη τίτλος στην δεύτερη τη τάξει εγχώρια διοργάνωση δεν μοιάζει ικανός να κάνει την διαφορά στην συλλογή τροπαίων του Ολυμπιακού. Αντίθετα η ευκαιρία μιας αξιομνημόνευτης σεζόν στην Ευρώπη, εκεί όπου συναντά μεγέθη από τα κορυφαία πρωταθλήματα της ηπείρου, του χαρίζει την δυνατότητα να ανέβει ένα ακόμη σκαλοπάτι στο στάτους του παγκοσμίως. Μια συνθήκη που θα του ανοίξει ακόμη μεγαλύτερες πόρτες, ανάμεσα στα 'θηρία'.

Κακά τα ψέματα, ακόμη και για τους ίδιους τους ποδοσφαιριστές και τον προπονητή, είναι εντελώς άλλη η αίγλη και η δόξα που φέρνει η επιτυχία στην Ευρώπη, σε σχέση με έναν θεσμό που ούτως ή άλλως φθίνει ολοένα και περισσότερο τα τελευταία χρονια στην Ελλάδα. Τελικοί Κυπέλλου με άδειες εξέδρες, με μολότοφ, μαχαίρια και μάχες οπαδών σώμα με σώμα, με συνεχείς αναβολές, με αδυναμία εύρεσης ενός σύγχρονου γηπέδου διεξαγωγής τους.

Δεν υπάρχει σύγκριση, όσο κι αν μια επικράτηση σε έναν τελικό Κυπέλλου που μπορεί να συμμετέχουν οι Ολυμπιακός και ΑΕΚ εν προκειμένω, ή ακόμη ο ΠΑΟΚ, ο Παναθηναϊκός, ο Άρης, φουντώνει τα πάθη, το κίνητρο, τις απαιτήσεις των οπαδών, μετράει στο επικοινωνιακό κομμάτι. Στο ζύγι με την Ευρώπη δεν μπορεί να μπει το Κύπελλο Ελλάδας. Και στην παρούσα φάση είναι ο Ολυμπιακός που έχει μπροστά του την προοπτική μιας υπέρβασης εκτός συνόρων. Συνεχόμενης, για την στην ουσία την έχει ήδη πετύχει. Από τη στιγμή που έγινε η πρώτη ελληνική ομάδα που κατάφερε να φτάσει στους ομίλους του Champions League από το μονοπάτι των μη πρωταθλητών, να προβάλλει αντίσταση σε μεγέθη όπως οι Τότεναμ και Μπάγερν, μέχρι να αποκλείσει την Άρσεναλ μέσα στο σπίτι της.

Τα παραπάνω ωστόσο του έχουν ανοίξει την όρεξη. Και από τη στιγμή που ο Μαρτίνς άφησε κατά μέρος την συνήθεια του και αποκάλυψε πως ήδη έχει καταλήξει στον τρόπο που θα ψάξουν οι 'ερυθρόλευκοι' την πρόκριση στη ρεβάνς με τη Γουλβς, το σίγουρο είναι πως ο Ολυμπιακός θα το παλέψει όσο μπορεί το βράδυ της 6ης Αυγούστου. Με στόχο να μείνει ζωντανός στο πραγματικά μεγάλο στοίχημα για το υπόλοιπο της σεζόν.

News 24/7

24MEDIA NETWORK