Η παράδοση με γερμανικές ομάδες και τα δύο πρόσωπα του Ολυμπιακού

Από το 6-2 επί της Λεβερκούζεν στο 3-0 της Βέρντερ και από την Πέμπτη το βράδυ, στο 4-0 με την Χέρτα. Πλάκα-πλάκα, δημιουργεί μια απίστευτη παράδοση ο Ολυμπιακός με γερμανικές ομάδες. Παράλληλα συντηρεί παιχνίδι σε παιχνίδι και προσθέτει κρίκο στην αλυσίδα των επιτυχημένων αποτελεσμάτων στο σπίτι του. Το Καραϊσκάκη μοιάζει με φρούριο. Ούτε μια απώλεια σε ματς που έχουν δώσει στην έδρα τους τόσο σε ματς εντός συνόρων όσο και στα ευρωπαϊκά οι ερυθρόλευκοι...

Η παράδοση με γερμανικές ομάδες και τα δύο πρόσωπα του Ολυμπιακού
Οι οπαδοί του Ολυμπιακού έβγαλαν ένα απίστευτο ψυχογράφημα την Πέμπτη το βράδυ. Δεν ήταν μια ευθεία, τα συναισθήματα ήταν τόσο διαφορετικά, από ημίχρονο σε ημίχρονο. Ακούω πολλούς και μέσα από την ομάδα, διαβάζω και την αξιολόγηση των εφημερίδων και η αναφορά στο πρώτο ημίχρονο είναι τόσο ...μικρή σαν να μην υπήρξε ποτέ το πρώτο κομμάτι του αγώνα με την Χέρτα. Γνωρίζουμε ότι σε μέρα θριάμβου, η αναφορά στα κακώς κείμενα, …ξενερώνει τον οπαδό του Ολυμπιακού αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να αναλυθεί και η εικόνα του πρώτου μέρους.

Ο Ολυμπιακός έχει πολλούς, αλλά βασικά δυο λόγους για να είναι ικανοποιημένος. Για να ακριβολογούμε, ευχαριστημένος από το πρώτο μέρος γιατί κράτησε ανέπαφη την εστία του Νικοπολίδη με την βοήθεια του …Άγιου Αντώνη, της τύχης και απόλυτα ικανοποιημένος από την εικόνα του δευτέρου ημιχρόνου όπου σκόρπισε στους τέσσερις ανέμους της Χέρτα. Η εμφάνιση του Ολυμπιακού σε αυτό το διάστημα δεν έχει το παραμικρό ψεγάδι. Στοιχεία σύγχρονος ευρωπαϊκής ομάδας έβγαλε στο χορτάρι η πειραϊκή ομάδα. Αλληλοκάλυψη, καλή αμυντική λειτουργία ενώ όλες οι προσωπικές μονομαχίες είχαν νικητές τους παίκτες της πειραϊκής ομάδας. Και στο δημιουργικό κομμάτι ο Ολυμπιακός τα πήγε σούπερ. Ποικιλία στον τρόπο ανάπτυξης, και από τα πλάγια αλλά και από τον άξονα, αφού ο Ντουντού ανέβασε κατακόρυφα την απόδοση του και ...τράβηξε όλη την ομάδα. Και να σκεφτεί κανείς ότι στα προηγούμενα 45 λεπτά οι ερυθρόλευκοι έκαναν μια εμφάνιση που υποχρέωνε τους οπαδούς της ομάδας να σκέφτονται τα …υπογλώσσια, ενώ ήταν έντονα τα σημάδια της αγωνιστικής απειθαρχίας.

Από το ψυχογράφημα της αγωνίας και της ανησυχίας, στα εκρηκτικά συναισθήματα, ανάλογα, με την εικόνα της ομάδας, βρέθηκαν οι οπαδοί του Ολυμπιακού και πανηγύρισαν μια πρόκριση με έναν τρόπο που τον ήθελαν, τον γούσταραν. Και με ισοπαλία έπαιρνε το εισιτήριο της πρόκρισης στην επόμενη φάση του κυπέλλου ΟΥΕΦΑ, αλλά η τεσσάρα επί της Χέρτα έδωσε άλλη αίγλη. Και επειδή, όπως αποδεικνύεται και στην περίπτωση αυτή, μερικά πράγματα επαναλαμβάνονται, θυμίζουμε ότι και με την Βέρντερ ο Ολυμπιακός έπαιρνε την πρόκριση με ισοπαλία, και ήρθε η πανηγυρική πρόκριση με το 3-0.

Η μεταμόρφωση του Ολυμπιακού στο δεύτερο ημίχρονο ήταν αποτέλεσμα της συνολικής απόδοσης της ομάδας αλλά είχε λατινοαμερικάνικη σφραγίδα. Ο Βραζιλιάνος Ντουντού ήταν ο παίκτης που με την κεφαλιά-γκολ έδειξε τον δρόμο προς τη νίκη, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ήταν και αυτός που κέρδισε το πέναλτι, το οποίο αξιοποίησε ο Γκαλέτι, έκανε το 2-0 και ουσιαστικά κλείδωσε τη νίκη. Ο Ντιόγκο πέτυχε ένα γκολ στο φινάλε που άξιζε αλλά και ήθελε. Φοβερή δουλειά, δεν καταλαβαίνει τίποτα, ούτε από σκληρό παιχνίδι, ούτε πέφτει η ψυχολογία του, αν κάτι δεν του πάει καλά. Ο Μπελούτσι σαν συνολική απόδοση ήταν ο κορυφαίος από την άποψη ότι και στο πρώτο μέρος όπου ο Ολυμπιακός δεν ήταν ούτε καν υποφερτός, αυτός είχε πολλές καλές προσπάθειες. Οι άλλοι δυο Αργεντινοί ήταν σούπερ, ο Γκαλέτι με την γνωστή εκρηκτικότητα του, ενώ ο Λέτο που μπήκε ως αλλαγή, έκανε την καλύτερη του εμφάνιση και είχε συμμετοχή σε δυο γκολ.

Ο Νικοπολίδης είχε δυο πολύ καλές επεμβάσεις στο πρώτο ημίχρονο, ο Τοροσίδης απέφυγε τις προωθήσεις στο πρώτο μέρος, ίσως γιατί είχε στην πλευρά του τον Σισέρο. Στο δεύτερο βγήκε πολλές φορές μπροστά με πιο χαρακτηριστική αυτή του 3-0 όπου σκόραρε. Ο Ντομί με προβλήματα στο πρώτο μέρος, πολύ καλός στην επανάληψη ενώ το ίδιο έγινε και με τους Παπαδόπουλο, Ζεβλάκοφ. Στο πρώτο μέρος δεν υπήρχε χημεία, ενώ ο Παπαδόπουλος βγήκε πολλές φορές μπροστά χωρίς να έχει εξασφαλίσει την κατάλληλη κάλυψη. Ο Πατσατζόγλου έκανε ένα μυαλωμένο ματς ενώ ο Τζόλε δεν άγγιξε παλιότερες εμφανίσεις του αλλά μόνο με τις εκτελέσεις στα στημένα βοήθησε. Από τις αλλαγές, εκτός του Λέτο, να σταθούμε και στην παρουσία του Πάντου, του αγαπημένου της εξέδρας. Η ενέργεια του σε μια φάση όπου έκανε δυο ντρίμπλες μας έκανε να αναρωτηθούμε αν τα μυστικά τα έμαθε στο ξερό της Νίκαιας η, σε παραλία της Βραζιλίας....

News 24/7

24MEDIA NETWORK