Η πέμπτη αγωνιστική με τη ματιά της στατιστικής

Η πέμπτη αγωνιστική με τη ματιά της στατιστικής
Η θετική παράδοση του Ολυμπιακού εκτός έδρας επί της ΑΕΚ συνεχίζεται, ενώ το ίδιο συμβαίνει και με τον Παναθηναϊκό στην έδρα της Καλλιθέας και την Καλαμαριά στην έδρα του Ηρακλή. Αναλυτικά…

ΑΕΚ-Ολυμπιακός 1-3

* Εκπληκτικό στατιστικό για τον Ολυμπιακό, αφού μόλις την Κυριακή κατάφερε να κάνει την πρώτη ανατροπή και να πάρει παιχνίδι από την ΑΕΚ στην ιστορία της Α’ Εθνικής, σε αγώνα που βρέθηκε πίσω στο σκορ στο πρώτο ημίχρονο.

* Οι «ερυθρόλευκοι» έφυγαν για έβδομη συνεχόμενη χρονιά αήττητοι από την έδρα της ΑΕΚ στο πρωτάθλημα, ενώ στα τελευταία πέντε παιχνίδια σε κάθε διοργάνωση με τους «κιτρινόμαυρους» δεν έχουν χάσει.

* Ο Φερνάντο Σάντος έχει κερδίσει μόνο μία φορά τον Ολυμπιακό στην Ελλάδα. Ο Πορτογάλος έχει επικρατήσει τον «ερυθρολεύκων» με την ΑΕΚ στον τελικό του κυπέλλου το 2002, ενώ μετράει ακόμα δύο ισοπαλίες και πέντε ήττες.

* Ο Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς σημείωσε το δέκατό του τέρμα κόντρα στην ΑΕΚ και πέρασε στη δεύτερη θέση των σκόρερς του ντέρμπι, μετά τον Μίμη Παπαϊωάννου (14 γκολ).

* Ο Οκκάς συμπλήρωσε τα 40 γκολ στην Α’ Εθνική την Κυριακή και τα επτά κόντρα στην ΑΕΚ. Τα δύο πέρυσι με τον Ολυμπιακό, και ακόμα τέσσερα με τη φανέλα του ΠΑΟΚ.

* Οι επτά βαθμοί διαφορά που εξασφάλισε ο Ολυμπιακός από τους Παναθηναϊκό, ΑΕΚ στην πέμπτη αγωνιστική αποτελεί τη μεγαλύτερη τη δεδομένη στιγμή από καταβολής επαγγελματικού πρωταθλήματος.

Καλλιθέα-Παναθηναϊκός 4-2

* Ο Παναθηναϊκός μετράει μόνο νίκες απέναντι στην Καλλιθέα στο πρωτάθλημα, στις επτά αναμετρήσεις των δύο ομάδων (12-3) τα πέναλτι.

* Οι τέσσερις σερί ήττες της Καλλιθέας είναι το χειρότερο σερί της ομάδας στην Α’ Εθνική.

* Το τρίτο του γκολ κόντρα στην παλιά του ομάδα σημείωσε ο Φάνης Γκέκας, που εκτός των δύο το Σάββατο, είχε πετύχει και ένα στο περσινό 2-0 του «Ελ Πάσο».

* Το πρώτο τους γκολ στην Α’ Εθνική σημείωσαν οι Νορντίν Βόουτερ (σε 15 συμμετοχές) και ο Μπόρισλαβ Γκεοργκίεφ (σε 75 αγώνες).

ΠΑΟΚ-Λάρισα 2-2

* Τα 40 γκολ στην Α’ Εθνική συμπλήρωσε ο 36χρονος Θωμάς Κυπαρίσσης.

* Το πρώτο αυτογκόλ στην καριέρα του σημείωσε ο Χρήστος Καρυπίδης.

* Αυτή ήταν η έκτη ισοπαλία των δύο ομάδων σε 21 παιχνίδια στην Τούμπα. Ο ΠΑΟΚ μετράει 14 νίκες και η Λάρισα μία (1996).

Ηρακλής-Καλαμαριά 0-1

* Η Καλαμαριά έχει μείνει αήττητη στα τέσσερα από τα πέντε τελευταία ματς στην έδρα του Ηρακλή.

* Στα τελευταία επτά παιχνίδια που έχει δώσει ο Απόλλωνας μακριά από την έδρα του έχει τέσσερις νίκες!

* Ο Ηρακλής δεν σκόραρε στο «Καυτατζόγλειο» για τρίτο παιχνίδι φέτος, κάτι που έχει να συμβεί από το 1996.

* Ο Χάρης Παππάς είχε σκοράρει και στα δύο περσινά παιχνίδια των δύο ομάδων.

Λεβαδειακός-Πανιώνιος 3-2

* Επιστροφή μετά από εννέα χρόνια, τέσσερις μέρες και δύο μήνες στην Α’ Εθνική για τον Χρήστο Βελετάνη. Τότε, το 1996 είχε κάνει την τελευταία εμφάνισή του στην κατηγορία με τη φανέλα της Λάρισας, στην ίδια αγωνιστική, στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα!

* Τα 200 γκολ στην Α’ Εθνική έφτασε ο Λεβαδειακός με αυτό του Τάσου Παστού, ενώ χαρακτηριστικό είναι ότι το 100ό το είχε πετύχει ο νυν τεχνικός του συλλόγου, Τάκης Λεμονής.

* Το τέρμα του αμυντικού του Λεβαδειακού ήταν το 900ό που δέχθηκε η άμυνα του Πανιωνίου στο επαγγελματικό πρωτάθλημα.

Ακράτητος-Ιωνικός 0-0

* Εντεκα παιχνίδια αήττητος συμπλήρωσε ο Ιωνικός. Τελευταία ήττα πέρυσι στις 3 Απριλίου από τον Ολυμπιακό (2-1).

* Επτά παιχνίδια χωρίς ήττα στην έδρα του συμπλήρωσε ο Ακράτητος στην Α’ Εθνική και είκοσι ανεξαρτήτως διοργάνωσης.

News 24/7

24MEDIA NETWORK