Η Πεσκάρα έστειλε στα 'τάρταρα' ακροδεξιό οπαδό της

Αρκούσε το προσβλητικό σχόλιο ενός Ιταλού φαν στο twitter για ν' αποθεωθεί δικαίως μια μικρομεσαία ομάδα του ιταλικού ποδοσφαίρου. Πολλές άλλες θα ήθελαν να είναι στη θέση της.

Οπαδοί της Πεσκάρα στην κερκίδα του 'Αντριάτικο'
Οπαδοί της Πεσκάρα στην κερκίδα του 'Αντριάτικο' TWITTER.COM/PESCARACALCIO

Ως ποδοσφαιρικό μέγεθος η Πεσκάρα της Serie B (που ιδρύθηκε το 1938 και επανασυστήθηκε πριν από 10 χρόνια) είναι μια μικρομεσαία ομάδα που δεν έχει επιδείξει τρανταχτές επιτυχίες, πέρα από τις επτά συμμετοχές της στην κορυφαία κατηγορία του calcio. Οπαδικά πάντως άπαντες γνωρίζουν την έχθρα των φανατικών οπαδών της με τα αντίστοιχα τμήματα της κερκίδας της Λάτσιο και της Βερόνα. Οι σφοδρές συμπλοκές πριν από 2.5 χρόνια στην πρωτεύουσα του Αμπράτσο είναι πολύ πρόσφατες και καταγεγραμμένες σε video.

Η ρίζα του μίσους που τις χωρίζει δεν είναι εξακριβωμένη 100%, πιθανόν πάντως εδράζεται στις πολιτικές πεποιθήσεις των σκληροπυρηνικών πετάλων. Συνυπολογίζοντας μάλιστα πως οπαδός της Πεσκάρα 'διαγράφηκε από τα μητρώα' μετά από σχόλιό του στο twitter, το πράγμα δένει απ' όλες τις πλευρές.

Πρόσφατα η Πεσκάρα είχε υπερασπιστεί τον Φρανκ Κέσιε της Μίλαν, όταν υβριζόταν από οπαδούς της Βερόνα, ενώ είχε ταυτόχρονα οργανώσει κάποιες δράσεις κατά του ρατσισμού και της ξενοφοβίας. Τη Δευτέρα δε, με αφορμή τα γεγονότα στη Σόφια, στήριξε τους Άγγλους ποδοσφαιριστές. Ταυτόχρονα όμως ερέθισε τα ρατσιστικά ένστικτα ενός οπαδούς της και φανατικού υποστηρικτή του εθνικιστή Ματέο Σαλβίνι που σήμερα κατέχει τη θέση του αντιπροέδρου της Κυβέρνησης και του Υπουργού Εσωτερικών. Του πολιτικού ηγέτη της Λέγκας με τις ακραίες και προκλητικές αντιλήψεις για το μεταναστευτικό, την ασφάλεια και λοιπούς ευαίσθητους τομείς.

Υπό αυτό το πολιτικό πρίσμα ο Ιταλός ποδοσφαιρόφιλος απαίτησε την αλλαγή στάσης από τη διοίκηση του κλαμπ, διότι "αρκετά με την ιστορία του ρατσισμού". Προειδοποίησε μάλιστα πως παρόλο που "πάντα σας υποστήριζα, είναι καιρός να πάψει αυτό από εσάς και εκείνους τους γαμ... κομμουνιστές", γιατί "πρόκειται να χάσετε έναν οπαδό".

Η απάντηση της Πεσκάρα υπήρξε άμεση, κάθετη, με διάθεση σαρκασμού, σχεδόν βιτριολική. Πάνω απ' όλα η απάντηση που θ' άρμοζε στην περίσταση.

Μετά το "όντως; Κυρίες και κύριοι: ο Αντρέα δεν είναι πια οπαδός μας", ακολούθησε η λογική αποθέωση με πολλά χειροκροτήματα και καρδιές. O πρόεδρος της Ιταλικής Ομοσπονδίας Γκαμπριέλε Μπραβίνα επεσήμανε πως "αυτός είναι ο δρόμος", ενώ ο Μάριο Μπαλάτα, επικεφαλής της β' κατηγορίας, ζήτησε "να συνεχίσουμε αυτό το ταξίδι όλοι μαζί".

Απ' κάποιον χρήστη περιγράφηκε ως το tweet της χρονιάς και απ' άλλον αντιμετωπίστηκε με περισσότερη στωικότητα διότι "η άγνοια, η κακία και το φυλετικό μίσος δεν θα σταματήσουν ποτέ. Έχασα την ελπίδα μου στον άνθρωπο".

Η αντίδραση του ίδιου του 'δράστη' ήταν ακόμη χειρότερη. Αντί να μετανοήσει, επέλεξε ν' αλλάξει εικόνα προφίλ, διαλέγοντας μάλιστα -αντί για μια προσωπική φωτογραφία- το έμβλημα της CasaPound, ενός άλλου ακροδεξιού μορφώματος και δηλώνοντας οργισμένος για τον αποκλεισμό που υπέστη. Μεταξύ μας, σε αυτήν την περίπτωση, δεν έχασε η Πεσκάρα βελόνι...

Ήταν ο Ρονάλντο πάνω από τον Ζιντάν; Ο Αντρέα Παλομπαρίνι απαντά στο Pod-όσφαιρο:

News 24/7

24MEDIA NETWORK