Η πιο ωραία ιστορία για τον Χριστοδουλόπουλο έχει το απόλυτα πικρό φινάλε

Η σχέση του Ολυμπιακού με τον Χριστοδουλόπουλο φάνταζε παραμυθένια μέχρι τον Φλεβάρη του 2019. Όμως, όπως πολλές φορές συμβαίνει στη ζωή, ό,τι αρχίζει ωραία τελειώνει με πόνο. Στη συγκεκριμένη περίπτωση ήταν αυτός που ένιωσε ο Λάζαρος στο δεξί του γόνατο την Παρασκευή.

Ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος υπέστη ρήξη έσω πλαγίου συνδέσμου στην προπόνηση της Παρασκευής (5/6) και θα μείνει εκτός δράσης για 1,5 μήνα. Πιθανότατα αυτή η εξέλιξη θα ρίξει και τους τίτλους τέλους στη συνεργασία του με τον Ολυμπιακό. ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI
Ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος υπέστη ρήξη έσω πλαγίου συνδέσμου στην προπόνηση της Παρασκευής (5/6) και θα μείνει εκτός δράσης για 1,5 μήνα. Πιθανότατα αυτή η εξέλιξη θα ρίξει και τους τίτλους τέλους στη συνεργασία του με τον Ολυμπιακό. ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI

Από το καλοκαίρι του 2005, όταν και πήρε προαγωγή για την πρώτη ομάδα του ΠΑΟΚ, μέχρι και σήμερα, όπου ανήκει στο ρόστερ του Ολυμπιακού, ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος αν μη τι άλλο γεύτηκε μια γεμάτη καριέρα. Μια περιπέτεια που είχε σκαμπανεβάσματα, δυσκολίες, επιτυχίες, τίτλους, ανατροπές και κάποια ρεκόρ που δύσκολα θα ξεπεραστούν.

Ο 33χρονος σήμερα εξτρέμ είναι ο μοναδικός Έλληνας ποδοσφαιριστής που έχει φορέσει την φανέλα των ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού... Ακόμη κι αν κάποιος το καταφέρει στο μέλλον, δύσκολα θα το κάνει με τον ίδιο τρόπο: ο Λάζαρος έχει σκοράρει με την φανέλα και των τεσσάρων ομάδων, σε πρωτάθλημα, Κύπελλο και Ευρώπη! Ακόμη και ακατάρριπτη να χαρακτηρίσει κάποιος την επίδοση, δεν προτρέχει. Καταλαβαίνουν όλοι πόσο δύσκολο είναι να συμβεί αυτό ξανά στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Έχοντας ολοκληρώσει έναν κύκλο ομάδων και πρωταθλημάτων που περιελάμβανε τους ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκό, Super League, Μπολόνια, Βερόνα, Σαμπντόρια, Serie A, το καλοκαίρι του 2016 ο Χριστοδουλόπουλος αποφάσισε πως είχε έρθει η ώρα του επαναπατρισμού. Η ΑΕΚ του έδωσε την ευκαιρία και η αλήθεια είναι πως κανείς από τους δύο δεν το μετάνιωσε. Ο διεθνής μεσοεπιθετικός βρήκε ξανά τον εαυτό του στο χορτάρι και η ΑΕΚ καρπώθηκε τα 24 γκολ και τις 10 ασίστ του Λάζαρου, σε 83 συμμετοχές του. Το αποκορύφωμα της σχέσης ήταν ξεκάθαρα η εξαιρετική σεζόν 2017-2018, που ολοκληρώθηκε με την κατάκτηση του πρωταθλήματος από τους 'κιτρινόμαυρους'. Ωστόσο το τέλος εκείνης της αγωνιστικής περιόδου, σήμανε και το τέλος εκείνης της συνεργασίας και μάλιστα στα δικαστήρια.

Ο Χριστοδουλόπουλος ήθελε να συνεχίσει την καριέρα του στον Ολυμπιακό και το καλοκαίρι του 2018 έβαλε την υπογραφή του σε συμβόλαιο συνεργασίας με τους 'ερυθρόλευκους'. Η αγωνιστική εικόνα του παίκτη, η επιθυμία του και η περιπετειώδης αποχώρηση του από την ΑΕΚ, είχε δημιουργήσει έξτρα ενθουσιασμό και ίντριγκα στις τάξεις των οπαδών του Ολυμπιακού για την άφιξη του.

Το ξεκίνημα του στο χορτάρι με τα ερυθρόλευκα ήταν εξαιρετικά ενθαρρυντικό. Εντυπωσιακά γκολ σε Ελλάδα και Ευρώπη και ουσιαστικές λύσεις στο χορτάρι, έφερναν τον παίκτη που προηγουμένως είχε 'αναστηθεί' αγωνιστικά στην ΑΕΚ, να συνεχίζει με πρωταγωνιστικό ρόλο στον Ολυμπιακό. Κάπου εκεί, η ατυχία του χτύπησε την πόρτα. Στις 17 Φλεβάρη του 2019 και το ντέρμπι του Φαλήρου με την πρώην ομάδα του, ο Χριστοδουλόπουλος σωριάστηκε στο χορτάρι σε μια ανύποπτη φάση του 23ου λεπτού και αποχώρησε τραυματίας από το γήπεδο.

Η διάγνωση ήταν σοκαριστική, αφού προμήνυε πολύμηνη απουσία από τα γήπεδα. Ο Χριστοδουλόπουλος βρισκόταν για δεύτερη φορά αντιμέτωπος με την ρήξη πρόσθιου χιαστού. Το στοίχημα ήταν πώς θα αντιδράσει ο οργανισμός του, στα 32 του χρόνια πλέον. Έκανε επέμβαση, μπήκε στη διαδικασία αποκατάστασης και η επιστροφή στην δράση είχε ορίζοντα τον Σεπτέμβρη. Τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν τόσο απλά. Ανεβάζοντας στροφές για να μπει σε φουλ πρόγραμμα εκγύμνασης, ο Χριστοδουλόπουλος έβγαλε μυϊκούς τραυματισμούς - κάτι σύνηθες είναι η αλήθεια σε αυτές τις περιπτώσεις.

Η ώρα που θα πατούσε χορτάρι έπαιρνε μετάθεση, δημιουργώντας ωστόσο ένα ζήτημα που έμοιαζε αξεπέραστο. Η σεζόν προχωρούσε, τα παιχνίδια συσσωρεύονταν σε Ελλάδα και Ευρώπη. Ο Ολυμπιακός έδινε μάχη σώμα με σώμα με τον ΠΑΟΚ για την κορυφή της Super League και έφτανε σε έναν 'τελικό' με τον Ερυθρό Αστέρα στην Ευρώπη. Ο Μαρτίνς εκείνο το διάστημα ένιωθε 'στριμωγμένος' στην άκρη του πάγκου, έτσι είχε αποφασίσει πως θα πορευθεί στην 'ανηφόρα' με τους παίκτες που ήταν 100% ετοιμοπόλεμοι.

Χρειάστηκε να φτάσουμε τέλη Δεκέμβρη και την αναμέτρηση με τον Βόλο για να γράψει ο Λάζαρος τα πρώτα 12 λεπτά της σεζόν. Ακολούθησε ένα μισάωρο στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, δύο 'γεμάτα' ματς (73 και 68 λεπτά) Κυπέλλου με την Καλαμάτα και δύο πεντάλεπτες συμμετοχές στο πρωτάθλημα κόντρα σε Λαμία και Άρη. Έμεινε στον πάγκο με ΟΦΗ και ΑΕΚ, ακολούθησε ένας ακόμη μυικός τραυματισμός και επέστρεψε για 34 λεπτά με τον Πανιώνιο στα μέσα Φλεβάρη. Έκτοτε και μέχρι την διακοπή ήταν εκτός αποστολής.

Η αλήθεια είναι πως οι σχέσεις του με τον Πέδρο Μαρτίνς δεν ήταν και οι καλύτερες δυνατές. Ο Πορτογάλος έδειχνε προτίμηση στους Ποντένσε (μέχρι τον Γενάρη), Ραντζέλοβιτς, Μασούρα, Λοβέρα (και Σουντανί μέχρι να τραυματιστεί), ο Χριστοδουλόπουλος θεωρούσε πως δικαιούνταν καλύτερης μεταχείρισης. Πίστευε πως μπορεί να προσφέρει περισσότερα. Εύλογα θα αναρωτηθεί κανείς αν μπορούσε. Προφανώς και αυτό το έκρινε ο άνθρωπος που μαζί με τους συνεργάτες του τον έβλεπαν καθημερινά στο Αθλητικό Κέντρο Ρέντη.

Ο Ολυμπιακός από τις αρχές Γενάρη μέχρι και τις αρχές Μάρτη έδινε παιχνίδια κάθε 3-4 μέρες και ο Μαρτίνς επέμενε να χρησιμοποιεί όσους ήταν έτοιμοι και είχαν ρυθμό. Η αλήθεια ήταν πως η επιλογή του τον δικαίωσε, με αποκορύφωμα την επική πρόκριση επί της Άρσεναλ στο 'Emirates'. Όλα έδειχναν πως η συνεργασία του Ολυμπιακού με τον Χριστοδουλόπουλο είχε μπει πλέον στους τελευταίους της μήνες. Ωστόσο η διακοπή που έφερε η πανδημία του κορονοϊού δημιούργησε νέα δεδομένα.

Ο Λάζαρος δούλεψε σε αυτό το διάστημα και μόλις έφτασε η στιγμή της επιστροφής στις προπονήσεις, έμοιαζε έτοιμος να διεκδικήσει την τελευταία ευκαιρία παραμονής. Για να ολοκληρωθεί η σεζόν απαιτούνται ακόμη μίνιμουμ 11 ματς (10 στα playoffs και η ρεβάνς Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ) και μάξιμουμ 12 (εφόσον ο Ολυμπιακός φτάσει ως τον τελικό του Κυπέλλου), επομένως οι 'ερυθρόλευκοι' θα έμπαιναν ξανά σε ρυθμό συνεχόμενων αγώνων σε μικρό χρονικό διάστημα. Διαδικασία που απαιτεί το ανάλογο ροτέισον για την προστασία των παικτών.

Ο Χριστοδουλόπουλος έδειχνε αποφασισμένος να το παλέψει, όμως στάθηκε ξανά άτυχος. Ο 33χρονος εξτρέμ υπέστη κάκωση έσω πλαγίου συνδέσμου στο γόνατο του δεξιού ποδιού, στην προπόνηση της Παρασκευής (5/6). Κάτι που αυτομάτως τον θέτει εκτός μάχης όχι μόνο για το ντέρμπι της Κυριακής με τον ΠΑΟΚ, αλλά για τον επόμενο 1,5 μήνα. Σεζόν τέλος. Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, αυτή η εξέλιξη είναι που θα υπογράψει και τους τίτλους τέλους στην παρουσία του Χριστοδουλόπουλου στην ομάδα του Πειραιά.

Ο έμπειρος μεσοεπιθετικός το καλοκαίρι του 2018 απέδειξε πραγματικά πόσο πολύ ήθελε να φορέσει τα 'ερυθρόλευκα'. Κέρδισε με το καλημέρα τους ανθρώπους του Ολυμπιακού και την στήριξη της κερκίδας. Μέχρι τον Φλεβάρη του 2019 έδειχνε στο χορτάρι πως έχει την ποιότητα να αποτελέσει μια πολύτιμη μονάδα στο ρόστερ και τα χέρια του προπονητή του. Όμως αυτή η περίοδος δεν κράτησε περισσότερο.

Εκείνος ο τραυματισμός στο ντέρμπι με την ΑΕΚ, ουσιαστικά αποτέλεσε την αντίστροφη μέτρηση για την αποχώρηση του από το Αθλητικό Κέντρο Ρέντη. Η αρχή της σχέσης των δύο πλευρών έμοιαζε παραμυθένια. Ωστόσο προσγειώθηκε απότομα στην πραγματικότητα, όταν αμφότεροι διαπίστωσαν πως μάλλον έχουν διαφορετικές ανάγκες. Τουλάχιστον όπως αυτές διαμορφώθηκαν μέσα από αστάθμητους παράγοντες. Πολλές φορές στη ζωή ό,τι αρχίζει ωραία, τελειώνει με πόνο. Στη συγκεκριμένη περίπτωση ήταν αυτός που ένιωσε ο Λάζαρος στο δεξί του γόνατο. A fairytale gone bad.

News 24/7

24MEDIA NETWORK