Ολυμπιακός: Η Πλζεν θα παραταχθεί με μια 11άδα μπύρες

Ο Ολυμπιακός ταξιδεύει στο Πλζεν, για την πρώτη μάχη στα προκριματικά του Champions League και εμείς φτιάξαμε μια λίστα με δημοφιλείς ετικέτες από τη χώρα της ανατολικής Ευρώπης. Για να 'χεις να διαλέξεις το βράδυ της Τρίτης.

Η Βικτόρια Πλζεν έχει ήδη 2/2 στο πρωτάθλημα της Τσεχίας και δεν είναι αμελητέα αντίπαλος για τον Ολυμπιακό
Η Βικτόρια Πλζεν έχει ήδη 2/2 στο πρωτάθλημα της Τσεχίας και δεν είναι αμελητέα αντίπαλος για τον Ολυμπιακό COPYRIGHT 2018 THE ASSOCIATED PRESS. ALL RIGHTS RESERVED

Ένας μεθυστικός Ολυμπιακός θ' αποκλείσει -λογικά- τη Βικτόρια Πλζεν, παρά το 2/2 που έχει ήδη στο εγχώριο πρωτάθλημα μετά το 2-1 επί της Σλόβαν Λίμπερετς. Ένας μεθυσμένος και ζαλισμένος, από την άλλη, Ολυμπιακός θ' έρθει αντιμέτωπος με ζητήματα ισορροπίας χωρίς τον Κώστα Φορτούνη αναγκαστικά, στην προσπάθεια να κάνει το πρώτο βήμα μειώνοντας την απόσταση από τους ομίλους του Champions League και στη χειρότερη περίπτωση να έχει κλειδωμένη μια θέση στους αντίστοιχους του Europa.

Η αλκοόλη ούτως ή άλλως ξεχύνεται από κάθε γωνιά της τσέχικης πόλης, στα 90 χλμ. δυτικά της Πράγας. Μιας πόλης που κουβαλά μακρά παράδοση στην παραγωγή μπύρας, η οποία συνδυάζεται με την ευρεία κατανάλωση του τρίτου πιο δημοφιλούς υγρού παγκοσμίως, πίσω από το νερό φυσικά και το τσάι ακολούθως. Δεν είναι τυχαίο πως συνολικά στη χώρα των 10.6 εκατομμυρίων κατοίκων αντιστοιχούν ετησίως περισσότερα από 140 λίτρα ανά άτομο, επίδοση που την κατατάσσει μακράν πρώτη έναντι όλων των άλλων.

Δεν έχει σημασία πού, πώς και υπό ποια μορφή καταναλώνεται. Ο ζύθος ήταν και παραμένει το 'εθνικό' ποτό των Τσέχων, γνωρίζουν καλά τα μυστικά του, διεκδικούν την 'πατρότητά' του και νιώθουν περήφανοι για κάθε, μεγάλη ή μικρή, εταιρία που αντέχει στο χρόνο. Όπως οι 11 που επιλέξαμε. Κάποιες απ' αυτές τις έχεις δοκιμάσει σίγουρα, άλλες θα χρειαστεί να τις ψάξεις. Έχεις χρόνο ως το βράδυ της Τρίτης.

Pilsner Urquell

Αυτή ομολογουμένως θα ήθελαν να κεράσουν οι 'ερυθρόλευκοι' την Πλζεν. Η πρώτη ξανθιά μπύρα που παρήχθη παγκοσμίως, αφού μέχρι τότε όλες ήταν σκούρες, και μία από τις πιο πικρές που κυκλοφορούν εκεί έξω χωρίς μεγάλη δόση αλκοόλης. Όπως λέει το όνομά της 'από την ίδια την πηγή' στην κατανάλωση.

Kozel

Μια ζυθοποιία με 'goat' στοιχεία και όχι μόνο γιατί έχει για έμβλημα ένα τράγο. Είναι η τσέχικη μπύρα που πουλάει πλέον περισσότερο από κάθε άλλη στον κόσμο. Σκουρόχρωμη, καπνιστή και... ένια-ένια-ένια, καραμελένια.

Budweiser Budvar

Σε ζαλίζει, όχι το 5άρι του αλκοόλ που περιέχει, όσο το λαμπερό χρυσοκίτρινο χρώμα της. Μην την μπερδεύεις με τη συνονόματη αμερικάνικης προέλευσης, με την οποία ήταν για χρόνια στα δικαστήρια. Η ουδέτερη γεύση της δεν αφήνει κανέναν με το παράπονο.

Krusovice

Η Βοημία καυχιέται για τα κρύσταλλα και την απολαυστικά ιδιαίτερη μπύρα της, διότι την ίδια στιγμή στον ουρανίσκο περιπλέκονται οι γεύσεις βοτάνων, λεμονιού, μελιού και βουτύρου. Σπανίζει ένα τέτοιος συνδυασμός.

Gambrinus

Ολυμπιακός: Η Πλζεν θα παραταχθεί με μια 11άδα μπύρες
Η Γκαμπρίνους είναι από τις πιο δημοφιλείς τσέχικες μπύρες GAMBRINUS.CZ

Βασιλική η καταγωγή της, τιμώντας με το όνομά της τον μυθικό άρχοντα της Φλάνδρας που κληροδότησε στις επόμενες γενιές την τέχνη της ζυθοποιίας. Ιδανική για να συνοδεύει σκούρο και καλομαγειρεμένο κρέας.

Primator

Καλύπτει κάθε ανάγκη και απαίτηση, μια και παρέχει την απαραίτητη ποικιλία σε γεύσης, χρώματα και υφές. Η σοκολατένια 24 Double έχει 10.5% αλκοόλ!

Staropramen

Η πρωτευουσιάνα, μια και παράγεται στην Πράγα. Η δυνατή μεν, ισορροπημένη δε γεύση και ο πλούσιος αφρός της αναδεικνύουν την αρχοντική καταγωγή της.

Radegast

Φτιαγμένη από χέρι θεού, μια και ο Ράντεγκαστ ήταν μυθική θεότητα των Σλάβους. Premium προϊόν, για όσους δεν πίνουν την μπύρα για να την απολαύσουν, αλλά για να γευτούν τ' αρώματά της, αφού δεν έχει απώλειες όσο περνάει η ώρα.

Bernard

Ως 24 ετών, έχει την τσαχπινιά της νεαράς. Με το πώμα που ανοιγοκλείνει, αν δεν θες να πιεις μισό λίτρο, έτσι ώστε να εγκλωβίζονται οι ευωδιές της και να μην αλλοιώνεται η γεύση της. Δεν θ' αντισταθείς πάντως και θα πιεις δύο. Είναι μάλιστα βυταμινούχα.

Branik

Καλά κρυμμένη, δεν θα την βρεις εύκολα εκτός των συνόρων. Ελαφριά η γεύση και η δύναμή της, αναζωογονεί από την πρώτη γουλιά.

Chodovar

Εδώ δεν έχουμε να κάνουμε με μια απλή ζυθοποιία
Εδώ δεν έχουμε να κάνουμε με μια απλή ζυθοποιία CHODOVAR.CZ

Όταν το 'μην το πιείτε, λουστείτε' λαμβάνει άλλη διάσταση. Διότι στις εγκαταστάσεις μιας ζυθοποιίας με ζωή 500 ετών, εκτός από τις άλλες διαθέσιμες παροχές (διαμονή, εστιατόρια, μουσείο, μπαρ), έχεις τη δυνατότητα να δοκιμάσεις ένα beer spa. Ο απόλυτος συνδυασμός.

Birell

Μπύρα χωρίς αλκοόλ, καλοκαίρι δίχως θάλασσα. Τι να γίνει όμως όταν βγαίνεις και χρειάζεται μετά να οδηγήσεις; Υπάρχει η λύση των μέσων μεταφοράς, αλλά και η εναλλακτική απόλαυση άνευ οινοπνεύματος σε διαφορετικές γεύσεις.

News 24/7

24MEDIA NETWORK