Η πρόκληση του Φαν'τ Σιπ είναι αυτοί που δεν ακούει

Το βασικότερο πρόβλημα της Εθνικής Ελλάδας έχει να κάνει με την καχυποψία οπαδών και μερίδας δημοσιογράφων αναφορικά με τις επιλογές και τις κλήσεις του Τζον φαν'τ Σιπ.

Ο προπονητής της Εθνικής Ελλάδας, Τζον φαν'τ Σχιπ σε στιγμιότυπο της αναμέτρησης με τη Σλοβενία για το Nations League 2020-2021 στη 'Στόζιτσε Αρένα' της Λιουμπλιάνας | Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2020
Ο προπονητής της Εθνικής Ελλάδας, Τζον φαν'τ Σχιπ σε στιγμιότυπο της αναμέτρησης με τη Σλοβενία για το Nations League 2020-2021 στη 'Στόζιτσε Αρένα' της Λιουμπλιάνας | Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2020 EUROKINISSI SPORTS

Η Εθνική Ελλάδας αντιμετωπίζει απόψε στις 21:45 το Κόσοβο για τη 2η αγωνιστική του Nations League, αλλά όπως φαίνεται από την επικαιρότητα των τελευταίων ημερών, ουδείς ασχολείται με τη συγκεκριμένη αναμέτρηση. Και εδώ έρχεται να επισημανθεί το θέμα που έχει απέναντί του ο Τζον φαν'τ Σιπ και είναι μεγαλύτερο από την αγωνιστική πρόκληση της Ελλάδας στη συγκεκριμένη διοργάνωση. Ας τα δούμε πιο αναλυτικά:

Η πρόκληση του Φαν'τ Σιπ

Το βασικότερο πρόβλημα του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος έχει να κάνει με την καχυποψία οπαδών και μερίδας δημοσιογράφων αναφορικά με τις επιλογές και τις κλήσεις του ομοσπονδιακού προπονητή. Κανονικά, από τη στιγμή που μιλάμε για μία μικρή μερίδα, δεν θα έπρεπε να ασχολούμαστε, αλλά ως φαίνεται αυτοί είναι που δημιουργούν εντυπώσεις και ουσιαστικά διαμορφώνουν μία εικόνα για την ελληνική ομάδα που απέχει από την πραγματικότητα. Επί της ουσίας, ο Ολλανδός τεχνικός πρέπει να πείσει για το αγαθό των προθέσεών του και παρά το γεγονός ότι κάτι τέτοιο είναι αυτονόητο, ως προς το αγωνιστικό αγαθό, στην Ελλάδα πρέπει να μιλάμε και να αναλύουμε τα αυτονόητα.

Ο ίδιος ο Φαν'τ Σιπ στη συνέντευξη Τύπου που προηγήθηκε του αποψινού αγώνα φρόντισε να απαντήσει για την κριτική που του ασκείται και δεν είπε κάτι διαφορετικό από αυτά που περιμέναμε. Ούτε τους οπαδούς ακούει ούτε τα media τον επηρεάζουν αναφορικά με τις επιλογές και τις κλήσεις. Πηγαίνει με το αγωνιστικό κριτήριο και με βάση αυτούς που θεωρεί ότι μπορούν να υπηρετήσουν το πλάνο που έχει.

Στην Ελλάδα μπορούμε να μπούμε σε αυτή τη λογική; Μόνο εκ των υστέρων, αν έρθουν και τα κατάλληλα αποτελέσματα. Το είδαμε επί Ότο Ρεχάγκελ. Έξω Γρηγόρης Γεωργάτος, Άκης Ζήκος, Ιεροκλής Στολτίδης, συζήτηση για τις επιλογές, κανείς δεν θυμόταν τους αδικημένους ύστερα απ' τον θρίαμβο του 2004 και το 'χτίσιμο' μίας ομάδας που πρωταγωνίστησε για μία δεκαετία.

Η ιστορία επαναλαμβάνεται

Στην ίδια ακριβώς αφετηρία βρισκόμαστε. Τότε ήταν η πεντάρα από τη Φινλανδία, τώρα είναι τα στραπάτσα από το 2014 κι έπειτα. Ανοικοδόμηση 'φωνάζει' ότι χρειάζεται το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, αλλά ποιος θα το 'φωνάξει' όταν οι μοναδικές κραυγές που ακούγονται έχουν οπαδική απόχρωση;

Απόψε παίζουμε με το Κόσοβο και το άλλο Σάββατο έχουμε τελικό κυπέλλου Ολυμπιακός-ΑΕΚ. Κρατήστε αυτά τα δύο για ό,τι ενδέχεται να έρθει και να μας απασχολήσει τις επόμενες μέρες μέχρι το ερχόμενο Σάββατο. Εκτός αν πιστεύετε ότι αν χρησιμοποιήσει ο Φαν'τ Σιπ στο αποψινό ματς παίκτες του Ολυμπιακού θα λυθεί μονομιάς το όποιο ζήτημα.

Εν κατακλείδι, ο Φαν'τ Σιπ χρειάζεται αποτελέσματα όχι για την ουσία του πράγματος, που στην προκειμένη περίπτωση είναι το Nations League και στο βάθος το Κατάρ, αλλά για να κερδίσει την ηρεμία του και να δουλέψει πάνω σε αυτό που έχει στο μυαλό του για την Εθνική ομάδα. Όταν θα έρθουν και τα αποτελέσματα, θα σταματήσουν οι... κύκλοι και τα τετράγωνα κι η ΕΠΟ θα γίνει ο σάκος του μποξ (όπως θα έπρεπε εξ αρχής να είναι), 'απορροφώντας' τα πραγματικά προβλήματα. Τουλάχιστον, ας μην κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας...

News 24/7

24MEDIA NETWORK