Η πρώτη νίκη του ΠΑΟΚ στη... σκιά του Ματέους

Η πρώτη νίκη του ΠΑΟΚ στη... σκιά του Ματέους

Επρεπε να περάσουν τρεις αγωνιστικές για να φτάσει ο ΠΑΟΚ στην χαρά της πρώτης νίκης στο φετινό πρωτάθλημα. Παίζοντας όσο χρειαζόταν, ο "δικέφαλος του Βορρά" επικράτησε με 2-0 του Αιγάλεω στο γήπεδο της Τούμπας και πάει με ανεβασμένη ψυχολογία στην Ουκρανία για τη ρεβάνς με τη Μέταλουργκ. Αυτό που άξιζε από το ματς ήταν το πολύ ωραίo και έξυπνο γκολ του Δημήτρη Σαλπιγγίδη. Αργησαν να "ξυπνήσουν" οι φιλοξενούμενοι που άφησαν ένα ημίχρονο να περάσει ανεκμετάλλευτο.

Η σημαντική προσθήκη στην ενδεκάδα σε σχέση με τον αγώνα της περασμένης αγωνιστικής απέναντι στον Ηρακλή ήταν αυτή του Μάρτσιν Μίετσελ. Ο Πολωνός στράικερ ξεπέρασε το πρόβλημα τραυματισμού που τον ταλαιπωρούσε και επέστρεψε στο αρχικό σχήμα δίπλα στον Δημήτρη Σαλπιγγίδη.

Η εικόνα του ΠΑΟΚ στο πρώτο ημίχρονο έμοιαζε αρκετά με αυτή απέναντι στον Ατρόμητο την δεύτερη αγωνιστική. Ο "δικέφαλος του Βορρά" αιφνιδίασε το Αιγάλεω σημειώνοντας δύο γκολ μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα και ουσιαστικά "καθάρισε" τη νίκη. Βέβαια, το "φάντασμα" του Ατρομήτου ήταν πάνω από το γήπεδο της Τούμπας, αφού δεν ήταν λίγοι εκείνοι που δεν ένιωθαν και τόσο σίγουροι για τη νίκη της ομάδας. Η εικόνα, βλέπετε, του ΠΑΟΚ στα προηγούμενα ματς δεν ενέπνεε εμπιστοσύνη.

Το 1-0 έγινε μόλις στο 11ο λεπτό με σκόρερ τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη. Ο διεθνής επιθετικός ελίχθηκε πολύ ωραία από τα αριστερά της άμυνας του Αιγάλεω και βλέποντας τον Σιντιμπέ εκτός θέσης, δεν δίστασε να δοκιμάσει το σουτ από τα πλάγια και να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

Δεν έλειψαν οι αποδοκιμασίες του κόσμου προς τον Γιάννη Γούμενο για το "φιάσκο" της υπόθεσης Ματέους. Μάλιστα, αρκετοί ήταν αυτοί που αποδοκίμασαν αυτούς που... αποδοκίμαζαν τον πρόεδρο του ΠΑΟΚ. Ελληνικά ήθη και έθιμα δηλαδή...
Το γκολ έδωσε "φτερά" στα πόδια των γηπεδούχων που μέχρι εκείνο το χρονικό σημείο δεν είχαν παρουσιάσει κάτι αξιοσημείωτο και έδειχναν να "ψάχνονται" στον αγωνιστικό χώρο.

Λίγα λεπτά αργότερα και συγκεκριμένα στο 20ό λεπτό ήταν η σειρά του Φουτσίνι να χριστεί σκόρερ. Ο Καμερουνέζος εκτελεσε απευθείας φάουλ έξω από την περιοχή του Σιντιμπέ, έστειλε την μπάλα στο "Γ" της εστίας και έδωσε ένα σημαντικό προβάδισμα στον ΠΑΟΚ για τη νίκη.

Στο δεύτερο μέρος το Αιγάλεω αποφάσισε να παίξει πιο ανοιχτά, κάτι που βελτίωσε αισθητά την εικόνα του αγώνα. Οι φιλοξενούμενοι αποφάσισαν να ρισκάρουν και να βγουν μπροστά την ώρα που οι παίκτες του ΠΑΟΚ φαίνονταν ήρεμοι από το υπέρ τους 2-0 και είχαν "κατεβάσει" ταχύτητα.

Το Αιγάλεω έκανε αισθητή την παρουσία του στην εστία του Φερναντέζ και σε μια-δυο φάσεις θα μπορούσε να είχε μειώσει το σκορ, ενώ με την πάροδο του χρόνου οι γηπεδούχοι αποφάσισαν να επιβάλουν και πάλι τον ρυθμό τους και να απειλήσουν τους αντιπάλους.

Οσο πλησίαζε η λήξη του ματς, οι παίκτες του Αιγάλεω συνέχιζαν σε… αμείωτους ρυθμούς τις επιθέσεις στα αντίπαλα καρέ, την ώρα που ο Γιώργος Κωστίκος "γέμιζε" τη μεσαία γραμμή με στόχο την καλή κυκλοφορία της μπάλας και τη διατήρηση του 2-0.

Οι τίτλοι τέλους στο γήπεδο της Τούμπας έπεσαν με τον "δικέφαλο του Βορρά" να πανηγυρίζει την παρθενική του νίκη στο φετινό πρωτάθλημα απέναντι σε μία ομάδα που για άλλη μια φορά έδειξε καλά στοιχεία -όπως και στο ΟΑΚΑ κόντρα στην ΑΕΚ- αλλά την πρόδωσε η αμυντική διάταξη του Γιώργου Βαζάκα και το ανεκμετάλλευτο πρώτο μέρος.


Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Φερνάντεζ, Καρυπίδης, Μέγκαχεντ (78' Χασιώτης), Ουντέζε, Χαραλάμπους, Φουτσίνι, Μπαλάφας (63' Ηλιάδης), Ζαγοράκης, Σικαμπάλα, Μίετσελ (70' Χριστοδουλόπουλος), Σαλπιγγίδης

ΑΙΓΑΛΕΩ: Σιντιμπέ, Παπουτσής (52' Νικoλόπουλος), Εντουσέι, Ζαπρόπουλος, Ψωμάς, Μάριτς, Τσάτσος, Φωτάκης, Μανουσάκης (79' Μουστογιάννης), Σέζαρεκ, Αγρίτης (74' Ποπόφ)


Σκόρερ: 11' Σαλπιγγίδης, 20' Φουτσίνι

Διαιτητής: Βασιλείου (Ηλείας)

Κίτρινες: Μάριτς, Σέζαρεκ, Μανουσάκης

Εισιτήρια: 2.611
Εισπράξεις: 46.535


News 24/7

24MEDIA NETWORK