Η πρώτη συμφωνία Αλαφούζου - Παϊρότζ

Διαβάστε τι προκύπτει από την πρώτη συνάντηση του Γιάννη Αλαφούζου με τον Ταϊλανδό επιχειρηματία, Παϊρότζ Πιεμπονγκσάντ. Σε τι συμφώνησαν οι δύο άνδρες και ποιες αναμένεται να είναι οι επόμενες κινήσεις για ν' αλλάξει σελίδα ο Παναθηναϊκός.

Η πρώτη συμφωνία Αλαφούζου - Παϊρότζ

Περίπου τρεις ώρες κράτησε η συνάντηση του Γιάννη Αλαφούζου με τον Παϊρότζ Πιεμπονγκσάντ και το επιτελείο του στα γραφεία του ΣΚΑΙ.

Από το ραντεβού βγαίνει καλό κλίμα ως προς την αλλαγή σελίδας στην επόμενη ημέρα του Παναθηναϊκού. Η ξεκάθαρη πρόθεση του Ταϊλανδού επιχειρηματία και του fund Pan Asia που εκπροσωπεί είναι να επισπεύσουν τις διαδικασίες απόκτησης του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών.

Αυτό που προκύπτει σε πρώτη φάση είναι πως θα αρχίσει άμεσα η διαδικασία οικονομικού ελέγχου της ΠΑΕ και επιβεβαιώσης των οικονομικών στοιχειών που έχουν στα χέρια τους οι άνθρωποι του fund. Γι' αυτό το λόγο μάλιστα ετοιμάζεται προς υπογραφή κι ένα MoU (μνημόνιο συναντίληψης) προκειμένου να περάσουν στα επόμενα βήματα.

Άμεσα αναμένονται οι επόμενες κινήσεις... Οι οποίες επιβεβαιώθηκαν με την κοινή ανακοίνωση των δύο ανδρών το απόγευμα του Σαββάτου.

Αυτή ανέφερε: " Ένα σημαντικό βήμα σημειώθηκε σήμερα στην κατεύθυνση επίλυσης των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο Παναθηναϊκός.

Σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε το πρωί μεταξύ των κυρίων Ιωάννη Αλαφούζου και Παϊρόζ Πιεμπονγκσάντ εκ μέρους της Pan Asia Investments SA., στο γραφείο του πρώτου, και στην οποίαν συμμετείχαν τεχνικοί σύμβουλοι των δύο πλευρών αποφασίστηκαν τα εξής:

1. Να προχωρήσουν ταχύτατα οι διαδικασίες ελέγχου των οικονομικών και διοικητικών υποχρεώσεων της ΠΑΕ Παναθηναϊκός ώστε να καταστεί δυνατή η νομική κατοχύρωση των δύο πλευρών στην πορεία πώλησης του πλειοψηφικού πακέτου της ομάδας το οποίο σήμερα ανήκει στον κ. Ιωάννη Αλαφούζο προς τον αγοραστή Pan Asia Investments.

2. Να οριστεί ημερομηνία λήξης όλων των διαδικασιών και της μεταβίβασης των μετοχών η 30η Ιουνίου 2018.

3. Στο μεσοδιάστημα οι αποφάσεις για το μέλλον της ομάδας να λαμβάνονται από κοινού και με καλή πίστη μεταξύ των δύο πλευρών.

4. Να δοθεί στη δημοσιότητα με κοινή δήλωση των δύο πλευρών η συνάντηση, οι αποφάσεις και τα περαιτέρω βήματα, ώστε οι φίλαθλοι της ομάδας να γνωρίζουν με απόλυτη διαύγεια τα τεκταινόμενα. Τα ανωτέρω, επισφραγίστηκαν με Σύμφωνο Αμοιβαίας Κατανόησης (MOU) το οποίο περιλαμβάνει τις προθέσεις των δύο πλευρών, την εν λόγω συμφωνία και τα βήματα που θα ακολουθηθούν έως τις 30 Ιουνίου.

Το σύμφωνο υπέγραψαν οι κκ. Ιωάννης Αλαφούζος και Παϊρόζ Πιεμπονγκσάντ και προβλέπει:

α. Ξεκινά αμέσως από εξειδικευμένους τεχνοκράτες ο οικονομικός και νομικός έλεγχος.

β. Επιβεβαιώνονται απολύτως οι οικονομικές δεσμεύσεις που έχουν ληφθεί από τις δύο πλευρές και οι οποίες έχουν ήδη δημοσιοποιηθεί.

γ. Η τελική συμφωνία θα υπόκειται στο Αγγλικό Δίκαιο. Τόσο ο κ. Ιωάννης Αλαφούζος όσο και ο κ. Παϊρόζ Πιεμπονγκσάντ μετά το πέρας της πολύωρης συνάντησης εξέφρασαν την ελπίδα ότι η υπεύθυνη προσπάθεια που ξεκίνησε σήμερα και θα επισφραγιστεί με την τελική συμφωνία, θα οδηγήσει τον Παναθηναϊκό σε ένα πιο αισιόδοξο και δυναμικό μέλλον".

ΓΟΥΛ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

24MEDIA NETWORK