Η πρώτη του Ζέκα στην Κοπεγχάγη είχε και Ελλάδα

Η υπόσχεση του Ζέκα για το μέλλον, η πρώτη του προπόνηση με την Κοπεγχάγη, το… εύκολο «ναι» στους πρωταθλητές Δανίας και η βουτιά στα δύσκολα της νέας ομάδας του με το… καλημέρα.

Η πρώτη του Ζέκα στην Κοπεγχάγη είχε και Ελλάδα

Το πρωί της Τετάρτης (6/9) έφυγε για τη νέα περιπέτεια της καριέρας του κι από το πρωί της Πέμπτης (7/9), ο Ζέκα Ροντρίγκες έκανε την πρώτη προπόνησή του με τη φανέλα της Κοπεγχάγης.

Υπό τις οδηγίες του Στάλε Σολμπάκεν, ο Ελληνοπορτογάλος, πρώην μέσος του Παναθηναϊκού πήρε μέρος σ’ όλο το πρόγραμμα, όμως όπως αναφέρουν τα δανέζικα ΜΜΕ δεν είναι ακόμη… σίγουρη η παρουσία του στην ενδεκάδα, στο κυριακάτικο (10/9), πολύ σημαντικό εντός έδρας παιχνίδι των πρωταθλητών Δανίας με τη Μίντιλαντ.

Η «ekstrabladet.dk» μάλιστα έκανε και ένα περιπαιχτικό σχόλιο για την «πρώτη» του «Καρλίτο», γράφοντας πως «…απ’ την πρώτη κιόλας μέρα του στην Κοπεγχάγη, ο Ζέκα είδε τη διαφορά στη ζωή της Δανίας, καθώς απ’ τον ήλιο και τη ζέστη της Αθήνας, βρέθηκε στη βροχή και στα πρώτα φθινοπωρινά κρύα της Κοπεγχάγης».

«Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι στην Κοπεγχάγη. Ηταν εύκολη η απόφαση να αλλάξω ομάδα. Οι νέοι μου συμπαίκτες και το κλαμπ με έχουν βοηθήσει πάρα πολύ. Ολοι τους θέλουν να με κάνουν να αισθάνομαι σαν να βρίσκομαι στο σπίτι του» τόνισε ο Ζέκα στα δανέζικα ΜΜΕ και πρόσθεσε:

«Μετά από 6 χρόνια στην Ελλάδα, αισθάνομαι σαν Ελληνας. Ηταν δύσκολο να πω “αντίο” στους φίλους μου στον Παναθηναϊκό. Δακρύσαμε στον αποχαιρετισμό, αλλά αυτό συμβαίνει στο ποδόσφαιρο, όταν δέχεσαι μία νέα πρόκληση. Είναι σίγουρο πως θα γυρίσω στην Ελλάδα μία μέρα…».

Οσο για την Κοπεγχάγη; «Είναι ένα πολύ μεγάλο κλαμπ, που κέρδισε το νταμπλ την περσινή σεζόν. Ηταν εύκολο για μένα να πάρω αυτή την απόφαση. Είναι ένα καλό βήμα για την καριέρα μου. Κέρδισα μόνο έναν τίτλο στα 6 χρόνια που ήμουν στον Παναθηναϊκό και ήρθα στην Κοπεγχάγη με μεγάλο κίνητρο για να κερδίσουμε το πρωτάθλημα και τις υπόλοιπες διοργανώσεις που θα πάρουμε μέρος. Είμαστε σε δύσκολη θέση στη λίγκα, όμως τα πράγματα μπορούν να αλλάξουν γρήγορα».

Ακολούθως οι Δανοί ρεπόρτερ κατέγραψαν τη θέση που δοκίμασε ο Σολμπάκεν τον Ζέκα στην πρώτη προπόνησή του με τη νέα του ομάδα. Που αλλού; Στον άξονα της μεσαίας γραμμής…

«Νιώθω πολύ καλύτερα όταν παίζω κεντρικός μέσος. Είτε στο “6” είτε στο “8”, διότι μου αρέσει να έχω την μπάλα στα πόδια μου. Επίσης κατά το παρελθόν έχω παίξει δεξιός μπακ και δεξιός χαφ. Μπορώ να προσαρμοστώ σε οποιονδήποτε ρόλο που δοθεί μέσα στο γήπεδο…».

Ο Σολμπάκεν πάντως απ’ την πλευρά του κράτησε κάτω την… μπάλα για το αν θα πάρει φανέλα βασικού ο Ζέκα στο κυριακάτικο ματς με τη Μίντιλαντ. «Την Πέμπτη έκανε την πρώτη του προπόνηση μαζί μας. Δεν μπορώ να πω εδώ και τώρα ότι θα μπει αμέσως στην ενδεκάδα. Θα δούμε το με το χρόνο…», τόνισε ο Νορβηγός τεχνικός, με τον Ζέκα να δίνει ήδη με το… καλημέρα μάχη με τους Κβιστ, Γκρέγκους, Μάτιτς για τις δύο θέσεις στον άξονα της μεσαίας γραμμής της Κοπεγχάγης…

Οι φωτογραφίες προέρχονται από το επίσημο site της Κοπεγχάγης.

News 24/7

24MEDIA NETWORK