Η προβληματική τετράδα της Γερμανίας και η Εθνική που δεν αρέσει

Ο Γιώργος Δώνης μοιράζεται με τους αναγνώστες του Contra.gr τις εντυπώσεις του από το εξαιρετικό παιχνίδια της Γερμανίας με την Γκάνα και εκφράζει την... απαισιοδοξία του για την Εθνική ομάδα.

Η προβληματική τετράδα της Γερμανίας και η Εθνική που δεν αρέσει

Αυτό που πάνω απ' όλα πρέπει να παρατηρήσουμε για το παιχνίδι της Γερμανίας με την Γκάνα ήταν ότι ήταν ματσάρα με τα όλα της. Μπορώ να πω ότι από τις αφρικανικές ομάδες του Μουντιάλ η Γκάνα μου έχει κάνει την καλύτερη εντύπωση παρά το γεγονός ότι δεν έχει κάνει ακόμη νίκη.

Η Γερμανία, όπως παρατηρήσαμε στον αγώνα της κόντρα στην Πορτογαλία, έχει πολλές λύσεις στο μεσοεπιθετικό κομμάτι έστω και αν παίζει χωρίς φορ, αλλά μ' αυτήν την τετράδα στην άμυνα και τα πλάγια μπακ που δεν μπορούν να βοηθήσουν θα έχει πρόβλημα.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Γκάνα είχε τη σωστή νοοτροπία και κυνήγησε τη νίκη ακόμα και μετά την ισοφάριση. Η Γερμανία όμως είχε ξεκάθαρα τις πιο μεγάλες ευκαιρίες σ' ένα παιχνίδι καταπληκτικό για τους ουδέτερους και ακατάλληλο για τους προπονητές που πάντα θέλουν να ελέγχουν το ρυθμό.

Η Εθνική θα πάει στη γνωστή συνταγή

Σε ό,τι αφορά στο επικείμενο παιχνίδι της Εθνικής ομάδας με την Ακτή Ελεφαντοστού μπορούμε να πούμε με σιγουριά ότι η Ελλάδα θα έχει τη γνωστή τακτική της προσέγγιση. Μέχρι στιγμής πάντως η ομάδα μας δεν αρέσει, δεν μπορεί να κυκλοφορήσει την μπάλα, έκανε και αρνητικό ρεκόρ μεταβιβάσεων με την Ιαπωνία.

Δυστυχώς, δεν μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι μ' αυτήν την εικόνα. Κάναμε πολύ μεγάλη προσπάθεια βέβαια κόντρα στην Ιαπωνία με 10 παίκτες αλλά κόντρα στην Ακτή, που έχει σαφώς πιο ποιοτικούς παίκτες, δεν ξέρω πως μπορούμε να φανούμε απειλητικοί. Θα παίξουμε πάλι με τη γνωστή λογική δίνοντας πολύ χώρο και περιμένοντας μία...συγκυρία μπροστά.

Μ' αυτά τα δεδομένα ένα σημαντικό κομμάτι είναι οι στημένες φάσεις που σαφώς θα πρέπει να εκμεταλλευτούμε για να φτάσουμε στη νίκη και στην πρόκριση.

Διαβάστε ακόμη

Όλες οι αναλύσεις του Γιώργου Δώνη στο Contra.gr για το Μουντιάλ

News 24/7

24MEDIA NETWORK