Η Ρεάλ έδεσε τον Βαλβέρδε με ρήτρα μεγαλύτερη από του Μέσι

Ο Φεντερίκο Βαλβέρδε, το 'μικρό πουλί' που μεγάλωσε και αποτελεί παίκτη - κλειδί για την Ρεάλ Μαδρίτης του Ζινεντίν Ζιντάν, υπέγραψε 'βασιλικό' συμβόλαιο με ρήτρα μεγαλύτερη και από του Λιονέλ Μέσι!

Ο Φεντερίκο Βαλβέρδε πανηγυρίζει ένα γκολ με τη φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης
Ο Φεντερίκο Βαλβέρδε πανηγυρίζει ένα γκολ με τη φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης AP PHOTO/MANU FERNANDEZ

Το καλοκαίρι του 2016 η Ρεάλ Μαδρίτης απέκτησε ένα ξερακιανό 18χρονο Ουρουγουανό μέσο από την Πενιαρόλ, πληρώνοντας αποζημίωση 5 εκατ. ευρώ. Μόλις πριν από δύο χρόνια η μητέρα του ανακάλυψε γιατί το παρατσούκλι του γιου της ήταν 'Pajarito', που σημαίνει το 'μικρό πουλί'. Μέχρι τότε πίστευε πως ήταν κάτι προσβλητικό για το παιδί της. "Όταν μίλησα με την Ντόρις, της εξήγησα πως ο γιος της πέταγε κατά μήκος του γηπέδου λες και βρισκόταν παντού ανά πάσα στιγμή. Κανείς δεν θυμάται πια πραγματικά πώς βγήκε αυτό το παρατσούκλι...", αποκάλυψε ο Νέστορ Γκονσάλβες, ο άνθρωπος που ανακάλυψε το ταλέντο του Φεντερίκο Βαλβέρδε.

Στα 21 του χρόνια πλέον, ο Ουρουγουανός διεθνής χαφ θεωρείται ως παίκτης - κλειδί στα πλάνα του Ζινεντίν Ζιντάν και μια υπερπολύτιμη μονάδα για το μέλλον της Ρεάλ Μαδρίτης. Και μάλιστα, σύμφωνα με τα ισπανικά ΜΜΕ, ο παίκτης υπέγραψε επέκταση του συμβολαίου του μέχρι το 2025, με ρήτρα αγοράς μεγαλύτερη και από αυτή του Λιονέλ Μέσι!

Ο Αργεντίνος σούπερ σταρ της Μπαρτσελόνα στο συμβόλαιο του με τους 'μπλαουγκράνα' έχει ρήτρα παραχώρησης 700 εκατ. ευρώ. Αυτό που υπέγραψε ο Φέντε Βαλβέρδε με την Ρεάλ Μαδρίτης αγγίζει τα 750 εκατ. ευρώ! "Όλοι έχουμε δει πως πρόκειται για έναν 'box to box' μέσο, ικανό να βρεθεί σε κάθε θέση του γηπέδου και με τρομερή επιτάχυνση", τόνισε ο Ζινεντίν Ζιντάν, που έχει κάθε λόγο να αισθάνεται δικαιωμένος με την επιλογή του να δώσει βασικό ρόλο στον Ουρουγουανό χαφ.

Ο Βαλβέρδε μετράει φέτος 12 συμμετοχές με τους 'μερένγκες' και έχει απολογισμό 2 γκολ και 2 ασίστ στην La Liga. Στα 9 ματς που βρέθηκε στο βασικό σχήμα της Ρεάλ, η ομάδα του μετράει 7 νίκες και 2 ισοπαλίες. 

"Όλοι εμείς που ζήσαμε τον Βαλβέρδε στα τμήματα υποδομής της Πενιαρόλ δεν είμαστε έκπληκτοι από τα όσα πετυχαίνει αυτή τη στιγμή. Θα συνεχίσει να αναπτύσσεται ποδοσφαιρικά καθώς πρόκειται για ένα από τα σπουδαιότερα ταλέντα του παγκοσμίου ποδοσφαίρου. Όλοι οι φίλοι της Πενιαρόλ και όλοι οι Ουρουγουανοί γενικότερα, είμαστε υπερήφανοι για την πορεία του Φέντε", υποστήριξε χαρακτηριστικά ο Χόρχε Μπαρέρα, πρόεδρος της Πενιαρόλ.

Ο 'Pajarito', το 'μικρό πουλί' της Ρεάλ, μεγάλωσε και δείχνει πως διαθέτει όλα τα στοιχεία για να αποτελέσει έναν από τους επόμενους ηγέτες των 'μερένγκες' στο χορτάρι.

Ποιος θα κερδίσει το μεγάλο ντέρμπι της Super League; Ο Ολυμπιακός ή ο ΠΑΟΚ;

News 24/7

24MEDIA NETWORK