Η Ρεάλ έκανε το καθήκον της και πλέον ο δρόμος για την Χρυσή Μπάλα είναι ανοικτός, Μπέλινγχαμ και Εμπαπέ οι επιζήσαντες

Η μάχη για την Χρυσή Μπάλα φαίνεται πως θα κριθεί ανάμεσα σε δύο πρόσωπα, όμως καραδοκεί ένα αουτσάιντερ στο σκοτάδι.

Real Madrid's Jude Bellingham controls a ball next to Manchester City's Phil Foden during the Champions League quarterfinal second leg extra time soccer match between Manchester City and Real Madrid at the Etihad Stadium in Manchester, England, Wednesday, April 17, 2024. (AP Photo/Dave Thompson)
(AP Photo/Dave Thompson) AP

Η πρόκριση της Ρεάλ Μαδρίτης στην επόμενη φάση του Champions League δεν τελείωσε μόνο τα όνειρα της ομάδας του Γκουαρντιόλα για back to back κατακτήσεις. Δύο ποδοσφαιριστές των "Σίτιζενς" μπορεί να μην το είχαν εκείνες τις ώρες στο μυαλό τους, ωστόσο γνώριζαν πολύ καλά πως οι φετινές τους εμφανίσεις "σήκωναν" συζητήσεις για Χρυσή Μπάλα...

Οι δύο ηττημένοι

Οι Έρλινγκ Χάαλαντ και Φίλ Φόντεν μπορεί να αισθάνονται διπλά απογοητευμένοι με τον πικρό αποκλεισμό από τους "Μαδριλένους". Ο πρώτος μπορεί να βρισκόταν πιο πίσω φέτος στην διεκδίκηση από ότι πέρυσι, ωστόσο τα 34 τέρματα που έχει πετύχει μέχρι τώρα, σε συνδυασμό με ένα πιθανό νταμπλ μέσω Champions League και Premier League θα μπορούσε πραγματικά να μπει στο κόλπο της διεκδίκησης.

Το ίδιο και ακόμη περισσότερο ισχύει και για τον Φόντεν. Διανύει την καλύτερή του σεζόν με την φανέλα των "Πολιτών" και αναμφίβολα μπορούσε να "χτυπήσει" το βραβείο αν η ομάδα τα κατάφερνε. Φέτος μετρά 22 τέρματα και 10 ασίστ, ενώ μάλιστα έχει πετύχει δύο χατ-τρικ.

Τα φαβορί

Με αυτούς τους παίκτες έξω από το κάδρο η εικόνα είναι πολύ πιο καθαρή. Η μάχη φαίνεται πως θα κριθεί μεταξύ των Μπέλινγχαμ και Εμπαπέ. Αμφότεροι προκρίθηκαν στα ημιτελικά της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης και τα νούμερα τους εντυπωσιάζουν. Ο Γάλλος έχει πετύχει 41 τέρματα και ο Άγγλος 20 αγωνιζόμενος βέβαια ως μεσοεπιθετικός. Αναμφίβολα, το πλεονέκτημα ανήκει στον μέσο της Ρεάλ. Διανύει μαγική σεζόν και έχει αποδείξει πως είναι πολύ ώριμος και ταλαντούχος παίκτης, ενώ σε συνδυασμό με την ηγετική του στάση ενός γηπέδου έχει καταφέρει να θεωρηθείται το φαβορί.

Από την άλλη μεριά, ο Εμπαπέ μπορεί να μην έχει πραγματοποιήσει τις πιο πειστικές εμφανίσεις τελευταία, ωστόσο η στατιστική συνοδευόμενη από μία ευρωπαϊκή διάκριση μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα. Ο ίδιος έχει την ευκαιρία για να αρπάξει την πρωτιά, ωστόσο η Παρί θα χρειαστεί να πετύχει ως σύνολο για να ακολουθήσει το μονοπάτι ο παίκτης.

Το αουτσάιντερ

Τέλος, υπάρχει ένα ακόμα πιθανό σενάριο που μπορεί να εκτυλιχθεί και αφορά την απόλυτη ανατροπή με πρωταγωνιστή τον Χάρι Κέιν. Η Μπάγερν επί των ημερών του Τούχελ είναι η σκιά του εαυτού της, όμως στην Ευρώπη τα δεδομένα μοιάζουν διαφορετικά. Οι Γερμανοί απέκλεισαν την Άρσεναλ και αν καταφέρουν να φτάσουν μέχρι τον τελικό και να επικρατήσουν, ο Άγγλος επιθετικός θα μπει για τα καλά στην συζήτηση. Τα συγκλονιστικά νούμερά του (39 τέρματα, 12 ασίστ) μπορεί εν τέλει να του εξασφαλίσουν μία διάκριση που αναμφίβολα θα εκτιμήσει όσο κανείς δεδομένου του ιστορικού του...

Διαβάστε περισσότερα

Επιθετικός της Τσέλσι θέλει να ακολουθήσει το παράδειγμα του Μπενζεμά, όμως η κριτική στο πρόσωπό του είναι οξεία

Ο Βραζιλιάνος θρύλος Ρομάριο επιστρέφει στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο στα 58 του χρόνια

News 24/7

24MEDIA NETWORK