Η Ρεάλ "κλειδώνει" την επιτυχία για τα επόμενα χρόνια, δεν άφησε ποτέ το γκάζι εγκαταλείποντας τους Galácticos και ψάχνει για νέα ταλέντα

Ο Φλορεντίνο Πέρεθ απογειώνει τους Μαδριλένους με το πλάνο του και δεν δείχνει τάσεις για φρενάρισμα...

Real Madrid's new coach Carlo Ancelotti, left, and Real Madrid's President Florentino Perez display a shirt bearing the name of the new coach,  during his presentation, in Madrid, Wednesday, June 26, 2013. Real Madrid has presented new coach Carlo Ancelotti as "a true sage" of football. Ancelotti was introduced to Madrid members and the press at the Santiago Bernabeu by club president Florentino Perez on Wednesday in a step aimed at healing the rifts caused by predecessor Jose Mourinho. (AP Photo/Daniel Ochoa de Olza)
(AP Photo/Daniel Ochoa de Olza) AP

Η Ρεάλ Μαδρίτης έχει καταστήσει σαφές σε όλους πως δεν κοιτά αποκλειστικά το σήμερα. Κοιτά μακροπρόθεσμα και αποκτά τα απαραίτητα κομμάτια για να το πετύχει. Η Βασίλισσα συνδυάζει το παλιό, τω τωρινό και θέλει να φέρει το μέλλον στα χέρια της.

Ο Φλορεντίνο Πέρεθ είναι πλέον πασιφανές πως από ένα σημείο και μετά έκανε στροφή 180 μοιρών στην πάγια στρατηγική των "Μαδριλένων" περί "Galácticos". Τα οικονομικά και όχι μόνο δεδομένα άλλαξαν. Η LaLiga ξεκίνησε να υποχωρεί σε δυναμική, την ώρα που η Premier League είχε ανοδική τάση που ήταν αδύνατο να ανακοπεί. Επομένως, ο ελιγμός των "Λος Μπλάνος" αποδείχθηκε καθοριστικός στην πορεία.

Το νέο σχέδιο προβλέπει την αλληλοϋποστήριξη μεταξύ των παλιών έμπειρων παικτών και των ανερχόμενων. Η νέα οικονομική πολιτική αποφεύγει τα μεταγραφικά "μπράντεφερ" με τις ομάδες από την Αγγλία για τους κορυφαίους αστέρες. Εξαίρεση αποτελούν βέβαια οι ορισμένες στοχευμένες, δουλευμένες κινήσεις όπως αυτές των Εμπαπέ και Μπέλινγχαμ. Πλέον η έμφαση δίνεται σε νέους εξελίξιμους ποδοσφαιριστές οι οποίοι με την κατάλληλη καθοδήγηση και υποστήριξη μπορούν να αγγίξουν την κορυφή.

Τελευταία κίνηση προς αυτή την κατεύθυνση είναι ο 16χρονος Φράνκο Μασταντουόνο της Ρίβερ Πλέιτ και φυσικά το σαφάρι ταλέντων δεν αναμένεται να διακοπεί. Ο Κάρλο Αντσελοτι έχει αναλάβει την διαχείριση των νέων παικτών και την σταδιακή ένταξή τους στην ομάδα. Παίκτες όπως οι Έντρικ και Αρντά Γκιουλέρ μεταξύ άλλων πρόκειται να πάρουν πολλές ευκαιρίες και καλώς εχόντων των πραγμάτων, θα πάρουν επίσημα την σκυτάλη από την παλιά επιτυχημένη φρουρά. Ένα παράσημο που προσδίδει την αυτοπεποίθηση, το πάθος ενός πολεμιστή και αναγνωρίζει πως κυλά το "βασιλικό" dna στις φλέβες, στοιχείο απαραίτητο για την κατάληψη της κορυφής.

Διαβάστε περισσότερα

Η Ρεάλ Μαδρίτης βρήκε τον νέο Βαλβέρδε και έκανε επαφή με την ομάδα του

Ο αντί-Σαλάχ είναι το απόλυτο μπαμ του καλοκαιριού

News 24/7

24MEDIA NETWORK