Η Ρεάλ νίκησε 31-0 σε επίπεδο Κ9 και ο Ζιντάν απολογείται

Η Ρεάλ διέλυσε με 31-0 ένα αντίπαλο σε επίπεδο Κ9 και δέχθηκε τα 'πυρά' όλης της Ισπανίας, μέχρι που παρενέβη ο Ζινεντίν Ζιντάν.

Νταβίντ Μπετονί και Ζινεντίν Ζιντάν σε προπόνηση της Ρεάλ Μαδρίτης (17/1/2020)
Νταβίντ Μπετονί και Ζινεντίν Ζιντάν σε προπόνηση της Ρεάλ Μαδρίτης (17/1/2020) DGS

Τα τμήματα υποδομής είναι μία πολυσυζητημένη ιστορία, όπου οι κατευθύνσεις είναι πολλές και συχνά αντίρροπες. Υπάρχουν σύλλογοι που έχουν ως αυτοσκοπό τους τίτλους ακόμα και σε επίπεδο ακαδημιών, άλλοι που επιδιώκουν να αναδείξουν ποδοσφαιριστές που μπορούν να αποφέρουν έσοδα, κάποιοι που ενδιαφέρονται περισσότερο για την καλλιέργεια του ατόμου και του αθλητή και ορισμένοι που συνδυάζουν κάποια από τα παραπάνω σε ένα ποσοστό.

Ύστερα από το Σάββατο, το φίλαθλο κοινό τοποθετεί τη Ρεάλ στην πρώτη κατηγορία, εκείνη του κυνισμού και της αποτελεσματικότητας. Διότι αυτό το συμπέρασμα προκύπτει αβίαστα από τη νίκη της με 31-0 σε αγώνα επιπέδου Κ9.

Ο αγώνας με την Βιγιαβέρδε Σαν Αντρές δεν χωρούσε αμφιβολία για το ποιος θα ήταν ο τελικός νικητής, όχι μόνο λόγω της διαφοράς ποιότητας στο ρόστερ των δύο συλλόγων, αλλά κι επειδή η Βιγιαβέρδε έπαιζε με δύο παίκτες λιγότερους (8 αντί για 10). Οι μικροί 'μερένγκες' σκόραραν 31 φορές από το 1ο μέχρι το 42ο λεπτό της αναμέτρησης (η οποία διαρκεί ένα ημίχρονο και όχι 90 λεπτά όπως πχ. σε επίπεδο Ανδρών) και έφτασαν σε μία άνετη επικράτηση, που ξεσήκωσε κύμα οργής.

Η Ρεάλ δεν ανέφερε το σκορ στην ιστοσελίδα της, ίσως θέλοντας να προστατεύσει τον αντίπαλό της και κυρίως τα παιδιά που ηττήθηκαν με αυτό το βαρύ αποτέλεσμα, ωστόσο η διοίκηση της Βιγιαβέρδε ακολούθησε διαφορετική στάση και ζήτησε μέτρα για ανάλογες περιπτώσεις στο μέλλον.

Σε ένα tweet παρουσίασε το φύλλο αγώνα και έγραψε χαρακτηριστικά: "Θέλουμε να δείξουμε τον θυμό μας σε τέτοιου είδους καταστάσεις σε ποδόσφαιρο επιπέδου ακαδημιών. Αρχικά, οι μεγάλοι σύλλογοι θα πρέπει να χρησιμοποιούν αθλητικές στρατηγικές για να αποφεύγουν τα μεγάλα σκορ και κατά δεύτερον η ισπανική ομοσπονδία πρέπει να αναδιαρθρώσει τις κατηγορίες".

Το θέμα έφτασε μέχρι τον Ζινεντίν Ζιντάν, τον προπονητή της ανδρικής ομάδας της Ρεάλ και πρωταθλητή Ισπανίας, ο οποίος πριν αναλάβει αυτό το πόστο για πρώτη φορά, ήταν προπονητής σε τμήματα υποδομής. "Οι παίκτες είναι εκεί και παίζουν, αλλά δυστυχώς μπορεί να συμβεί κάτι τέτοιο στον αγωνιστικό χώρο. Είναι λίγο άσχημο να δέχεσαι 31 γκολ, όμως δεν είναι μια διοργάνωση που ο προπονητής μπορεί να πει να μην επιτεθείς. Είναι περισσότερο θέμα ομοσπονδίας. Στο μπάσκετ, αν βρεθείς 50 πόντους μπροστά, το παιχνίδι σταματάει και ίσως πρέπει να ψάξουμε τέτοιες λύσεις".


News 24/7

24MEDIA NETWORK