Η Ρεάλ προσέλαβε προπονητή που πάει ακόμα σχολείο

Ο 19χρονος Τζόρνταν Χάνταγουεϊ είναι προπονητής ομάδας Γ' εθνικής στην Ουαλία. Η Ρεάλ Μαδρίτης ήταν εκεί, έκανε την 'κίνηση ματ' και τον έκλεισε για το επόμενο καλοκαίρι. Ή μήπως όχι;

O Καρίμ Μπενζεμά πανηγυρίζει έχοντας σκοράρει κόντρα στην Ατλέτικο Μαδρίτης, σε αναμέτρηση που έγινε στην έδρα της Ρεάλ
O Καρίμ Μπενζεμά πανηγυρίζει έχοντας σκοράρει κόντρα στην Ατλέτικο Μαδρίτης, σε αναμέτρηση που έγινε στην έδρα της Ρεάλ AP PHOTO/BERNAT ARMANGUE

Ο Τζόρνταν Χάνταγουεϊ ζει το 'μάντεψε τι κάνω τα βράδια' στην πιο σουρεαλιστική εκδοχή του. Το πρωί είναι φοιτητής στο δημόσιο πανεπιστήμιο Hope του Λίβερπουλ και στη συνέχεια, αφού ολοκληρώσει τα μαθήματά του, ασχολείται -έχοντας μέχρι πρότινος ως συνεργάτη τον Ίθαν Τζόουνς- με την προπονητική καθοδήγηση της Caerwys FC (εικάζω πως προφέρεται Κέργουις), ομάδα που αγωνίζεται στην 3η κατηγορία του ουαλικού πρωταθλήματος. Ο 19χρονος Χάνταγουεϊ δεν έχει ολοκληρώσει ακόμα τις σπουδές του, παρ' όλα αυτά αποτελεί την τελευταία προσθήκη στο προπονητικό τιμ των ακαδημιών της Ρεάλ Μαδρίτης, ζώντας μια εμπειρία που ξεπερνά και τα πιο τρελά όνειρα!

Ο Χάνταγουεϊ δεν αποθαρρύνεται από το νεαρό της ηλικίας του. Αντιθέτως, όπως έχει δηλώσει σε βρετανικά μέσα, με μεγάλη προθυμία έχει καταφέρει να συνεργαστεί ακόμα και με παίκτες που έχουν τα διπλάσια χρόνια. "Παρά την ηλικία μου, έχω καταφέρει να κερδίζω εύκολα τον σεβασμό των παικτών μου. Έχουμε παίκτες που είναι ακόμα και 36 ετών. Στην αρχή τους είπα 'αυτός είμαι, αν δεν με θέλετε, μπορώ και να φύγω'. Με τους μεγάλους τα πάω μια χαρά, ενώ οι μικρότεροι είναι πιο αυθόρμητοι και προσαρμόζονται εύκολα", έχει πει ο νεαρός κόουτς. 

O νεαρός Ουαλός, βέβαια, κάθε άλλο παρά τυχαίος είναι στον χώρο του ποδοσφαίρου: Στα 15 του προσπάθησε να γίνει ποδοσφαιριστής, χωρίς επιτυχία. Όχι μόνο δεν το έβαλε κάτω, αλλά ξεκίνησε να μελετάει για το δίπλωμα προπονητικής UEFA B. Από τα 16 του αφοσιώθηκε πλήρως στην προπονητική, με τη Ρεάλ να περιμένει υπομονετικά την ολοκλήρωση των σπουδών του για να τον εντάξει σε ένα τιμ προπονητών, σκάουτ και γυμναστών, που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και τους Ραούλ, Ρομπέρτο Κάρλος, Σαντιάγο Σολάρι και Άλβαρο Αρμπελόα.

Αν το παραμύθι της 'Σταχτοπούτας' συνέβαινε στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο, τότε ο Χάνταγουεϊ έχει κάνει κατάληψη στην άμαξα που τον οδηγεί προς το ποδοσφαιρικό όνειρο και δύσκολα -απ' ό,τι φαίνεται- θα μετατραπεί σε κολοκύθα. Ο 19χρονος κόουτς θα παραμείνει προσγειωμένος και παράλληλα με το ποδόσφαιρο θα συνεχίσει να μελετά τα μαθήματα του κλάδου που θέλει να ακολουθήσει: παιδαγωγική για παιδιά με ειδικές ανάγκες.

News 24/7

24MEDIA NETWORK