Η Ρεάλ ψάχνει τον δικό της Αντρές Ινιέστα στον 17χρονο Τακουχίρο Νακάι

Η Ρεάλ Μαδρίτης επιχειρεί να χτίσει το δικό της δίδυμο Μέσι - Ινιέστα, έστω και σε ιαπωνική εκδοχή. Έτσι, μετά τον Τακεφούσα Κούμπο ποντάρει στο μέλλον με τον 17χρονο wonderkid Τακουχίρο Νακάι.

Η Ρεάλ ψάχνει τον δικό της Αντρές Ινιέστα στον 17χρονο Τακουχίρο Νακάι
TAKUHIRO NAKAI OFFICIAL INSTAGRAM ACCOUNT

Το μάρκετινγκ στις ομάδες - κολοσσούς του ποδοσφαίρου είναι απαραίτητο συνοδευτικό της εύρυθμης λειτουργίας τους. Και πλέον περιλαμβάνει ακόμη και μεταγραφές από ηπείρους και χώρες που άλλοτε έμοιαζαν εξαιρετικά ασυνήθιστες, ακόμη και αδιανόητες. Μια από αυτές είναι και η ανατολική Ασία, με την Ιαπωνία εσχάτως να κλέβει την παράσταση.

Ο Τακεφούσα Κούμπο φαντάζει ως το μεγαλύτερο ταλέντο της χώρας όσον αφορά τη νέα γενιά. Και η Ρεάλ Μαδρίτης δεν έχασε την ευκαιρία να τον εντάξει στο δυναμικό της το καλοκαίρι του 2019. Πολλοί θα περίμεναν από τον 'Γιαπωνέζο Μέσι' να επιστρέψει στην Μπαρτσελόνα, τέσσερα χρόνια μετά την αποχώρηση του από τη Masia και κατόπιν της τιμωρίας που είχε επιβληθεί από την FIFA σχετικά με την απόκτηση παικτών από άλλες ηπείρους.

Όμως ο Κούμπο επέλεξε την Ρεάλ Μαδρίτης και παρά το γεγονός πως για την ώρα έχει αγωνιστεί δανεικός σε Βιγιαρεάλ και Χετάφε, υπάρχει η αισιοδοξία ότι σύντομα θα είναι ένας παίκτης ικανός να δώσει λύσεις στους 'μερένγκες'. Ωστόσο δεν είναι το μοναδικό wonderkid στην φαρέτρα των Μαδριλένων.

Ο Τακουχίρο Νακάι ανήκει στη Ρεάλ από το 2014 και εσχάτως το όνομα του συζητιέται έντονα για το μέλλον. Έκλεισε τα 17 μόλις τον περασμένο Οκτώβρη, όμως ήδη έχει προπονηθεί με την πρώτη ομάδα υπό τις οδηγίες του Ζινεντίν Ζιντάν και υπάρχει διάχυτος ενθουσιασμός για την προοπτική που δείχνει στο Valdebebas, το προπονητικό κέντρο της Ρεάλ.

Ο Νακάι εντοπίστηκε σε ηλικία 10 ετών από τους σκάουτς της ομάδας στην Ιαπωνία και ήταν ξεκάθαρο από την αρχή πως είχε το 'πακέτο' για να εξελιχθεί σε έναν παίκτη πρώτης γραμμής. "Ήρθε για μια δοκιμή με την U-11 και εντυπωσιάστηκα από την τεχνική του ικανότητα. Όταν ανέβηκε στην U-12, είχα την ευκαιρία να τον προπονήσω και να βεβαιωθώ πως είχαμε ένα παιδί με ξεχωριστό ταλέντο", υποστήριξε στο Goal ο Χοσέ Μανουέλ Λάρα, ένας από τους πρώτους προπονητές του Νακάι στους Μαδριλένους.

Παρά το γεγονός πως είχε τα προσόντα, ο Ιάπωνας χαφ είχε μια δύσκολη περίοδο προσαρμογής μπροστά του. Όχι μόνο γιατί ήταν πλέον σε μια ξένη χώρα χωρίς καμία σύνδεση κουλτούρας με την πατρίδα του, αλλά επειδή έπρεπε ν' ανταπεξέλθει από πλευράς φυσικών δυνάμεων που είναι απαραίτητη προϋπόθεση επιτυχίας στον τρόπο που παίζεται το ποδόσφαιρο στην Ευρώπη.

"Βλέπαμε την πρόοδο του, αλλά ξέραμε πως οφείλουμε να κάνουμε υπομονή. Έπρεπε να τον προσέχουμε πάρα πολύ καθώς ήταν τόσο μικρός σωματοδομικά", τόνισε χαρακτηριστικά ο Χοσέ Μανουέλ Λάρα.

"Αυτό που τον χαρακτηρίζει είναι η οξυδέρκεια του, ο τρόπος που σκέφτεται και αντιλαμβάνεται το παιχνίδι υπό πίεση, καθώς και η ευελιξία του. Όλα αυτά συνδέονται ιδανικά με την εξαιρετική τεχνική του. Τον βοηθάει ότι πλέον έχει μεγαλώσει καλά και σωματικά", αποκάλυψε με τη σειρά του ο ατζέντης του Νακάι, Αλφόνσο Σαπάτα (ICM Stellar Sports), εξηγώντας πως είναι στοιχεία που ανέπτυξε πολύ όντας αναγκασμένος να αντιμετωπίζει αντιπάλους με μεγαλύτερη σωματική διάπλαση.

Αυτό που μένει να ξεκαθαριστεί για τον 17χρονο μέσο είναι η θέση στην οποία αποδίδει καλύτερα. Αρχικά έμοιαζε με κλασικό 10άρι παλαιάς κοπής, ωστόσο τελευταία αγωνίζεται κάποια μέτρα πιο πίσω και περισσότερο ως ένας all around κεντρικός χαφ. Στην διάρκεια της προετοιμασίας ο Ραούλ Γκονθάλεθ, προπονητής πλέον της Castilla (Ρεάλ Β'), τον δοκίμασε ακόμη και ως εξτρέμ. Έμεινε εντυπωσιασμένος από την γενικότερη παρουσία του νεαρού Ιάπωνα και το εκμυστηρεύτηκε στον Ζινεντίν Ζιντάν.

Ο Γάλλος τεχνικός του έδωσε την ευκαιρία να πάρει μέρος σε κάμποσες προπονήσεις της πρώτης ομάδας, έστω κι αν ο παίκτης επέστρεψε σε αυτές των τμημάτων υποδομής καθώς πρέπει να βελτιώσει το παιχνίδι του στις μονομαχίες και τα αμυντικά του καθήκοντα.

Ο Νακάι μένει στην ισπανική πρωτεύουσα παρέα με τη μητέρα του, την αδερφή του Χονόκα και τον αδερφό του Ακίτο, που μετακόμισαν από την Ιαπωνία για να του προσφέρουν την άνεση μιας γνώριμης οικογενειακής ζωής.

Ο 17χρονος Ιάπωνας προπονείται σκληρά και βελτιώνεται, με την ελπίδα να γίνει πραγματικότητα το σχέδιο της Ρεάλ. Οι 'μερένγκες' είναι έτοιμοι να τον 'δέσουν' με το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο, βλέποντας στο πρόσωπο του τον δικό τους Αντρές Ινιέστα, που αποτελεί το ποδοσφαιρικό ίνδαλμα του Νακάι. Με ακόμη μεγαλύτερη προοπτική να τον δουν παρέα με τον Τακεφούσα Κούμπο ως μέλη του ρόστερ της πρώτης ομάδας.

Η Ρεάλ είχε τους δικούς τους μεγάλους σταρ όλα αυτά τα χρόνια, βλέποντας τους Λιονέλ Μέσι και Αντρές Ινιέστα στο στρατόπεδο της Μπαρτσελόνα. Τώρα ευελπιστεί να τους δει με τη δική της φανέλα, έστω και σε... Ιαπωνική εκδοχή.


News 24/7

24MEDIA NETWORK