Η Ρεάλ θέλει να εξοικονομήσει 300 εκατ. ευρώ με στόχο τον Εμπαπέ το 2021

Διατεθειμένη να 'θυσιάσει' μια μεταγραφική περίοδο και πέντε παίκτες είναι η Ρεάλ Μαδρίτης, προκειμένου να συγκεντρώσει το ιλιγγιώδες ποσό των 300 εκατ. ευρώ με σκοπό να το διαθέσει για την αγορά του Κιλιάν Εμπαπέ το επόμενο καλοκαίρι.

Ο Κιλιάν Εμπαπέ σε στιγμιότυπο από την αναμέτρηση Ναντ-Παρί Σεν Ζερμέν στις 4 Φεβρουαρίου του 2020. (AP Photo/David Vincent)
Ο Κιλιάν Εμπαπέ σε στιγμιότυπο από την αναμέτρηση Ναντ-Παρί Σεν Ζερμέν στις 4 Φεβρουαρίου του 2020. AP PHOTO/DAVID VINCENT

Πρόθεση της Ρεάλ Μαδρίτης είναι να μην ρίξει πολλά λεφτά στην αγορά φέτος. Οι 'μερένγκες' δεν σκοπεύουν -για την ώρα τουλάχιστον- να προχωρήσουν σε δαπανηρές μεταγραφές την προσεχή μεταγραφική περίοδο, έχοντας έναν μεγάλο στόχο για το καλοκαίρι του 2021... Και ναι, αυτός δεν είναι άλλος από τον Κιλιάν Εμπαπέ.

Το συμβόλαιο του Γάλλου σούπερ σταρ με την Παρί Σεν Ζερμέν έχει ορίζοντα ολοκλήρωσης την 30η Ιουνίου του 2022. Κάτι που σημαίνει πως εφόσον δεν επεκτείνει την υπάρχουσα συμφωνία του με τους Παριζιάνους μέχρι το επόμενο καλοκαίρι, τότε η προοπτική πώλησης του είναι μονόδρομος.

Για την ώρα ο Εμπαπέ δεν συναινεί στην υπογραφή νέου συμβολαίου με την Παρί, γιατί θέτει ως αδιαπραγμάτευτο όρο την τοποθέτηση μιας ρήτρας αποδέσμευσης, που δεν θα τον κρατάει 'όμηρο' στο Παρίσι. Ξέρει ο 21χρονος κυνηγός πως αργά ή γρήγορα θα αγωνιστεί σε έναν από τους συλλόγους - κολοσσούς της Ευρώπης και προφανώς επιθυμεί να υπάρχει τρόπος να πραγματοποιηθεί μια τέτοια μετακίνηση χωρίς να έχει λόγο η γαλλική ομάδα. Και τρόπος αυτός είναι με την τοποθέτηση μιας ρήτρας αποδέσμευσης.

Όσον αφορά την Ρεάλ Μαδρίτης, ο Εμπαπέ δεν θα μπορούσε παρά να αποτελεί έναν a priori μεταγραφικό στόχο. Πέραν από την δεδομένη ποδοσφαιρική του αξία, που τον αναγάγει πιθανότατα ως τον κορυφαίο παίκτη του κόσμου τα επόμενα χρόνια και μετά την εποχή των Κριστιάνο Ρονάλντο - Λιονέλ Μέσι. Την ίδια στιγμή, ο Γάλλος είναι ιδανικός οικονομικός πόλος για τους 'μερένγκες' που μέσω του μάρκετινγκ θα μπορούσαν να εκμεταλλευτούν στο έπακρο την παρουσία του Εμπαπέ στο 'Santiago Bernabeu', γεμίζοντας τα ταμεία τους με εκατομμύρια ευρώ. Αυτός ο συνδυασμός είναι που καθιστά τον Γάλλο έναν must sign μεταγραφικό στόχο.

Οι Μαδριλένοι υπολογίζουν ότι θα χρειαστούν ένα ποσό γύρω στα 200 εκατ. ευρώ για να πάρουν τα δικαιώματα του από την Παρί Σεν Ζερμέν. Αν υπολογίσει κανείς τις προμήθειες για τους εμπλεκόμενους μάνατζερ στην μεταγραφή και το συμβόλαιο του Εμπαπέ (τουλάχιστον για τον πρώτο χρόνο), τότε η Ρεάλ θα χρειαστεί να ξοδέψει ένα ποσό στα 300 εκατ. ευρώ το καλοκαίρι του 2021 για να κάνει τον παίκτη δικό της.

Πώς σκοπεύει η 'βασίλισσα' να συγκεντρώσει το ανωτέρω ποσό; Προφανώς θα χρειαστεί κι άλλα πράγματα από τον να μην ξοδέψει πολλά χρήματα την προσεχή μεταγραφική περίοδο. Ένα σχέδιο εξοικονόμησης χρημάτων. Και αυτό θα χτιστεί πάνω στους Γκάρεθ Μπέιλ, Χάμες Ροντρίγκες, Όσκαρ Ροντρίγκεθ, Λούκας Βάθκεθ και Λούκα Γιόβιτς.

Για τον Ουαλό δεν χρειάζεται ιδιαίτερη ανάλυση. Τα... επεισόδια μεταξύ των δύο πλευρών εξαντλήθηκαν και ο Μπέιλ σύντομα θα αποτελέσει παρελθόν. Η αξία του υπολογίζεται σήμερα στα +30 εκατ. ευρώ, ενώ η Ρεάλ θα κάνει μεγάλο χώρο και στο μπάτζετ που αφορά τις ετήσιες απολαβές των παικτών, με τον 31χρονο διεθνή να εισπράττει περισσότερα από 20 εκατ. ευρώ τον χρόνο...

Πάνω από 30 εκατ. ευρώ είναι και η τιμή του Χάμες στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο. Ο Κολομβιανός δεν 'κόλλησε' ποτέ στην Ρεάλ και είναι στη βιτρίνα των επικείμενων πωλήσεων. αφού και το συμβόλαιο του εκπνέει το καλοκαίρι του 2021. Ο Όσκαρ Ροντρίγκεθ είναι προϊόν των τμημάτων υποδομής των Μαδριλένων και πραγματοποίησε μια εξαιρετική σεζόν φέτος (9 γκολ και 2 ασίστ σε 1922 λεπτά συμμετοχής) ως δανεικός στην Λεγανές. Ωστόσο δεν θεωρείται first team material και είναι στην λίστα των υπό παραχώρηση παικτών.

Ο χρόνος στο 'Santiago Bernabeu' μοιάζει να σώθηκε και για τον Λούκας Βάθκεθ, τον διεθνή Ισπανό εξτρέμ, του οποίου το συμβόλαιο ολοκληρώνεται το επόμενο καλοκαίρι και τις επόμενες εβδομάδες αναμένεται να πωληθεί. Μακριά από την Μαδρίτη θα βρει η νέα σεζόν και τον Λούκα Γιόβιτς, με ένα πιθανό deal που θα αφορά την παραχώρηση του με τη μορφή δανεισμού και option αγοράς. Θυμίζουμε πως η Ρεάλ Μαδρίτης έχει ήδη παραχωρήσει τον Ασράφ Χακίμι στην Ίντερ αντί 40 εκατ. ευρώ.

Οι 'μερένγκες' υπολογίζουν να εξοικονομήσουν μέσα από τις πωλήσεις και την απαλλαγή από περιττά συμβόλαια ένα ποσό κοντά στα 200. εκατ. ευρώ, δηλαδή τα 2/3 των χρημάτων που θα χρειαστούν σε έναν χρόνο για να αποκτήσουν τον Κιλιάν Εμπαπέ...

News 24/7

24MEDIA NETWORK