Η Ροστόβ συνετρίβη με 1-10 και βγήκε... νικήτρια

Το Σότσι-Ροστόβ 10-1 ήταν ένα παιχνίδι με νικήτρια τη Σότσι και νικητές τους παίκτες της... Ροστόβ! Εξάλλου, MVP αναδείχθηκε ο τερματοφύλακας που δέχθηκε τα 10 γκολ.

Παίκτες της Ροστόβ πανηγυρίζουν γκολ που σημείωσαν στην αναμέτρηση με τη Σότσι για τη ρωσική Premier Liga 2020, Σότσι | Παρασκευή 19 Ιουνίου 2020
Παίκτες της Ροστόβ πανηγυρίζουν γκολ που σημείωσαν στην αναμέτρηση με τη Σότσι για τη ρωσική Premier Liga 2020, Σότσι | Παρασκευή 19 Ιουνίου 2020 AP PHOTO

Το βράδυ της Παρασκευής διεξήχθη ένα ξεχωριστό παιχνίδι για την 1η κατηγορία του ρωσικού πρωταθλήματος. Η 14η Σότσι υποδέχθηκε την 4η Ροστόβ. Τελικό σκορ: 10-1, με τους γηπεδούχους να έχουν συνολικά 41 προσπάθειες και τον τερματοφύλακα των φιλοξενουμένων να κάνει 15 επεμβάσεις!

Το τι συνέβη φρόντισε να το εξηγήσει με ανακοίνωσή της η ίδια η Ροστόβ, η ομάδα που υπέστη τη μεγαλύτερη συντριβή στην ιστορία του πρωταθλήματος από το 2000 και την ήττα της Ουράλαν με 0-9 από τη Λοκομοτίβ Μόσχας. Μάλιστα, επειδή στη χώρα η κατάσταση ήταν λίγο πολύ γνωστή, η ανακοίνωση βγήκε στα αγγλικά με τον τίτλο "Ανακοίνωση από τη Ροστόβ για τους αγγλόφωνους φιλάθλους". Σε αυτήν εξηγήθηκε με σαφήνεια η αιτία για ένα τέτοιο βαρύ αποτέλεσμα και δικαιολογήθηκε απόλυτα η... αισιοδοξία για το μέλλον.

Το ρωσικό πρωτάθλημα μπορεί να άρχισε ξανά έπειτα από μια παύση 3 μηνών λόγω κορονοϊού, ωστόσο η χώρα πλήττεται βαριά τις τελευταίες εβδομάδες από την πανδημία. Έξι παίκτες της Ροστόβ βρέθηκαν θετικοί στον ιό προ ημερών, με συνέπεια ολόκληρη η πρώτη ομάδα να τεθεί σε καραντίνα και να αδυνατεί να προπονηθεί κανονικά. Οι διοικούντες τον σύλλογο αιτήθηκαν από τη Σότσι την αναβολή του παιχνιδιού και τον ορισμό σε νέα ημερομηνία, όμως οι γηπεδούχοι ήταν ανένδοτοι. Ως εκ τούτου, η Ροστόβ κατέβασε μία ομάδα γεμάτη από παίκτες των ακαδημιών, ηλικίας από 16 έως 19 ετών.

Το θετικό είναι ότι οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν μόλις στο 1ο λεπτό με τον μέσο Ρόμαν Ρομάνοβ, ο οποίος σε ηλικία 17 ετών και 83 ημερών έγινε ο 4ος νεαρότερος σκόρερ του πρωταθλήματος. Μόνο οι Γιάνο Ανανίτζε (17 ετών, 8 ημερών), Αλεκσάντρ Σαλούγκιν (17 ετών, 27 ημερών) και Ρουσλάν Τζούτσεφ (17 ετών, 77 ημερών) σκόραραν σε μικρότερη ηλικία στη ρωσική Premier Liga.

Επιπροσθέτως, ο επίσης 17χρονος τερματοφύλακας Ντενίς Ποπόβ πραγματοποίησε 15 επεμβάσεις (μεταξύ των οποίων και μία σε πέναλτι), επίδοση που συνιστά ρεκόρ για το πρωτάθλημα, από τη στιγμή που άρχισαν να καταγράφονται τέτοιου είδους στατιστικά. Αναπόφευκτα, δε, κέρδισε το βραβείο του MVP του αγώνα, παρότι δέχθηκε 10 γκολ (3 από τον Αλεκσάντρ Κοκόριν, δύο από τον Αντονίν Ζαμπολότνι και άλλα δύο από τον Ντμίτρι Πόλοζ, ένα από τους Ιβάν Νοβοσέλτσεβ και Νικίτα Κολντούνοβ και ένα αυτογκόλ του Βλαντίμιρ Αμπράμοβ).

"Γνωρίζουμε ότι θα συμφωνήσετε πως οι παίκτες μας πάλευαν για κάθε σπιθαμή του αγωνιστικού χώρου. Ο καθένας τους έδειξε εκπληκτικό χαρακτήρα και συμπεριφορά απόψε. Θα θέλαμε να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη σε όλους τους φιλάθλους μας από όλον τον κόσμο", καταλήγει η ανακοίνωση.

News 24/7

24MEDIA NETWORK