Η ρουκέτα του Σταφυλίδη έφερε συγκίνηση και ήττα

Για πρώτη φορά βασικός μετά από 4 μήνες, ο Κώστας Σταφυλίδης 'ζωγράφισε' τον γκολκίπερ της Άιντραχτ και δεν έκρυψε την συγκίνηση του όταν χάθηκε στις αγκαλιές των συμπαικτών του. Στο τέλος της αναμέτρησης δεν ήταν η Χόφενχαϊμ αυτή που πανηγύριζε.

Το φοβερό γκολ του Κώστα Σταφυλίδη στο 48' δεν στάθηκε αρκετό για την Χόφενχαϊμ προκειμένου να αποφύγει την εντός έδρας ήττα (1-2) από την Άιντραχτ, για την 18η αγ. της Bundesliga -AP Photo/Martin Meissner
Το φοβερό γκολ του Κώστα Σταφυλίδη στο 48' δεν στάθηκε αρκετό για την Χόφενχαϊμ προκειμένου να αποφύγει την εντός έδρας ήττα (1-2) από την Άιντραχτ, για την 18η αγ. της Bundesliga. AP PHOTO/MARTIN MEISSNER

Τη νίκη που θα την κρατήσει γερά στο κόλπο της Ευρώπης έψαχνε η Χόφενχαϊμ στην αναμέτρηση με την Άιντραχτ, που με τη σειρά της είχε ανάγκη τους τρεις βαθμούς για να πάρει τις αναγκαίες αποστάσεις από τις... επικίνδυνες θέσεις του πίνακα κατάταξης μετά από 18 αγωνιστικές στην Bundesliga. Η αναμέτρηση του PreZero Arena ξεκίνησε με τις καλύτερες προϋποθέσεις για τους φιλοξενούμενους, όπως μαρτυρούσε το γκολ του Ολλανδού 'κανονιέρη', Μπας Ντοστ από το 18'.

Στην ενδεκάδα της Χόφενχαϊμ ήταν για πρώτη φορά μετά τις 15 Σεπτεμβρίου ο Κώστας Σταφυλίδης. Παρά το γεγονός πως ο αριστεροπόδαρος μπακ έδειχνε σε καλή κατάσταση στα ματς της εθνικής Ελλάδας, αγωνιζόμενος ως στόπερ, την ίδια στιγμή δεν απολάμβανε της εμπιστοσύνης του προπονητή του στην γερμανική ομάδα.

Στο ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου, ο Σταφυλίδης βρήκε την στιγμή που έψαχνε: πήρε μια απόκρουση εκτός περιοχής και με ένα εκπληκτικό σουτ στην κίνηση σκόραρε για το 1-1 της Χόφενχαϊμ στο 48'! Η αντίδραση του φανέρωσε και τον συναισθηματικό του κόσμο, αφού ο διεθνής μπακ γονάτισε και στις αγκαλιές των συμπαικτών του η συγκίνηση του ήταν έκδηλη. Απόρροια της πίεσης που κουβαλούσε.

Το κακό για την Χόφενχαϊμ ήταν πως τίποτα από αυτά δεν στάθηκε αρκετό για το αποτέλεσμα. Από ασίστ του Κόστιτς, ο Τσάντλερ στο 62' πέτυχε το δεύτερο τέρμα των φιλοξενούμενων στο ματς, το οποίο στάθηκε αρκετό για να φύγει η Άιντραχτ νικήτρια από το Σίνσχαϊμ. Έτσι η ομάδα της Φρανκφούρτης αποσπάστηκε 6 βαθμούς από την 17η θέση που οδηγεί σε υποβιβασμό και 4 βαθμούς από την 16η θέση και το μπαράζ παραμονής. Η Χόφενχαϊμ από την πλευρά της έχασε σημαντικό έδαφος στη μάχη για ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Χωρούν στην ίδια ενδεκάδα οι Βαλμπουενά και Φορτούνης; Η απάντηση στο Pod-όσφαιρο:

News 24/7

24MEDIA NETWORK